un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Kara Travel a dat faliment

30 Aug 2013  ·

TURISM  ·

17 comentarii

După Flamingo Tours, alte agenții de turism predau bocancii și strică vacanțele de vară ale clienților. Kara Travel și-a depus cererea de faliment, spune un oficial ANAT.

Acum câțiva ani am mers prin Kara Travel în Anglia și Scoția. Aveau sediul pe Magheru, păreau serioși, iar cifrele spun că dețineau 15% din piața excursiilor în străinătate. Pe lângă ei, vara aceasta au mai rămas fără licență și S&S Travel, Rom Travel Europa Bookings, Ali Baba Tour Holiday şi Liberty Tours.

Așadar, atenție mare cu cine mergeți, cu cât timp înainte dați bani, cercetați dacă au toate licențele și asigurările în ordine, deși e clar că nici acest lucru nu oferă o garanție. Kara Travel ieșise cu bine dintr-un control cu câteva zile înainte.

Acum, mă gândesc la o teorie: sunt prea multe agenții de turism în România. Multe rău. Chiar e nevoie de toate? Dacă vă duceți pe Magheru prin zona Scala-Patria găsiți vreo 14 agenții diferite, toate oferind circuite, sejururi și locuri exotice. Iar cu câteva nume mari deja bine stabilite pe piață, ce șansă au cele mici? Din păcate, alegerea pare a fi între a se închide cu regrete sau a fugi cu banii clienților.

10_barca_corfu

sursa: Digi24.ro

    17 comentarii

  1. De ce nu li se cere si lor sa aiba un fond de garantie sau o asigurare in caz de faliment? Tata,ai dat faliment si ai 50 de oameni trimisi in tarile calde,executam fondul sau intra in vigoare asigurarea si i-am adus pe toti acasa.

      (Citează)

    • @Joint: au de 50.000 de euro. Peste câteva luni câțiva păgubiți și-ar putea recupera banii, depinde de lichidator. Dar între timp ai rămas fără concediu și cu banii luați.

        (Citează)

  2. au asigurare dar de obicei acestea acopera sume infime, gen 50k euro, pe cand teapa data clientilor e de sute de mii… iar cu asiguratorul urmeaza un intreg balci pana vezi banii de la ei, se leaga de orice chichita de prin contracte, eu stiu fiindca sunt patit… sfatul meu e sa colaborati cu agentiile mari, dar mari, d-astea de minim 5-6 ani pe piata sau sa va faceti totul pe cont propriu, din timp, ca sa aveti niste preturi mai mici decat cele din plin sezon.

      (Citează)

  3. La cât de multe blog-uri de călătorie există mi se pare mult mai simplu și mai ieftin să-și organizezi călătoria pe cont propriu. Cel puțin pentru utilizatorii de tehnică de calcul și internet.

      (Citează)

  4. nu stiu cum functioneaza agentiile astea. Or fi ceva intermediari carora le dai banul si ei il dau mai departe dupa ce isi opresc partea lor.
    Nu se poate oare sa dai un avans simbolic si sa faci tu plata la receptie?
    Altfel nu cred ca as face.

      (Citează)

    • @jules: nu, ei au nevoie de bani să-i ruleze. Plătești un avans de vreo 30% și cu vreo 2-3 săptămâni înainte de plecare trebuie să achiți totul.
      Până la urmă și hotelurile și liniile aeriene oferă agențiilor tarife mai bune tocmai cu condiția ca acestea să le dea banii din timp, nu le efectuarea serviciilor.

        (Citează)

  5. Ai inchiriat Parlamentul grec?
    Anyway, era o tanti care zicea ca a platit 8000 de euro pt un circuit in America. Au.

      (Citează)

  6. @nwradu clar o sa fac din timp singur toate cele. Nu de alta, dar in agentii nu am incredere. Poate doar sa verific eu la hotel si avion daca plata s-a facut. Plus hirtii cum ca ei au platit mai departe.

      (Citează)

  7. Ali Baba Tour e din 2012 in insolventa. Kara Travel anul acesta erau la targul de turism si aveau circuite externe o gramada. Cred ca cel mai bine cind cumperi vreo oferta trebuie sa pleci imediat, nu in perioada urmatoare de 2-3 luni. Oricum toate agentiile din Romania au aceleasi oferte identice, asa ca prefer sa ramina cat mai putine si sa isi faca treaba bine.

      (Citează)

  8. Am lucrat intr-o agentie 6 luni, pentru promovarea siteurilor, nu am nicio treaba cu turismul. Agentia nu achita mai departe toti banii luati de la client, de exemplu daca eu platesc cu Early booking toata suma odata, ei imi achita un mic avans, restul ii achita inainte de plecare cu 1-2 saptamani.
    Problema cu toate agentiile astea mici este ca era destul de usor, luai un brevet in turism, faceai o firma si pe urma revindeai pachetele de la cele cateva firme mari care organizeaza. Nu iau ei legatura cu hotelurile, ei doar platesc la firmele mai mari care fac toate astea, sunt un fel de intermediari. De aceea era o afacere buna si au rasarit in anii trecuti atat de multe companii, pentru intermediere reuseau sa scoata un castig bun.

      (Citează)

  9. @horia cazare in Austria, Tirol in februarie: booking.com 1200Euro / Christian Tour 780Euro demipensiune(prin booking era doar mic dejun).

      (Citează)

  10. Nu stiu cat de linistita as fi sa dau toti banii INAINTE de calatorie. Probabil pe cont propriu ies mai scump (desi pe bilete de avion cel putin dadeam 40% mai mult cu agentia), dar macar ma injur cu hotelul direct, nu cu agentia care mai poate sa dea si faliment. Asa discutam deja direct cu gazda (am mers prin booking.com la inceput, acum ii dam email), ii spunem ca venim in data de x si stam y zile si atat. Fara avans, fara sa dau date de card, ne zice doar ca-i liber si ca asteapta sa ne revada.

      (Citează)

  11. pentru cei care vor sa mearga pe cont propriu, nu este booking.com neaparat cel mai ieftin si trebuie luat ca referinta. Exista comparatoare de tarife la cazare si acelasi hotel care la booking pentru 5 nopti era 400 euro la hotel.info numai 120, iar intr-un al caz la booking erea 200 eur si la altii de la 300 in sus. Pentru un pret bun trebuie cautat mult.

      (Citează)

  12. Abia pe 4 septembrie, KARA TRAVEl a intrat in insolventa, iar Flamingo in faliment:
    antitepari.ro/informatii/insolvente-falimente/99819-teparele-flamingo-tours-si-kara-travel-faliment-si-insolventa-in-aceeasi-zi

      (Citează)

  13. pagubitihelptravel

    03/08/2014 la 2:49 AM

    Se pare ca nu se incheie aici odiseea agentiilor tepare din Romania!!!
    Noi am fost recent pagubiti de agentia Help Travel din Bucuresti si de Ionescu Adina si de Cezarina Ludu!!!!
    Oare se va face dreptate sau la anul vom auzi de alti turisti tepuiti???

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus