un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Colecția Microsoft pentru toamnă

30 Aug 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

8 comentarii

Am fost ieri la o prezentare de laptopuri și tablete ce rulează Windows 8, unde Microsoft a strâns foarte multe dispozitive interesante. Dar înainte să trecem la computere, aș vrea să vă arăt accesoriile care mi-au plăcut foarte mult.

Microsoft Wedge Keyboard pentru tablete – e o tastatură micuță, ușoară cât să o ții fără cel mai mic efort într-o mână, cu conectare prin Bluetooth. Peste taste are un capac, iar pe spate o zonă groasă ca să stea înclinată pe suprafața mesei. Capacul, odată scos, se poate îndoi și transforma într-un suport de tabletă. Simplu, dar genial.



Costă 243 lei la eMAG sau 285 lei la PC Garage. Mă gândesc că probabil merge și pe Android și smart TV-uri, dar cercetați mai în detaliu înainte de o achiziție.

Microsoft Sculpt Comfort – este tastatura care reinventează tasta backspace. Cică studiile au arătat că, pe termen lung, când întinzi degetele după tasta Backspace e de rău și pentru oase și pentru confortul personal. Tastatura Sculpt are tasta mare Space împărțită în două butoane: apasă-l pe oricare dintre ele și introduci un spațiu; apasă-le pe amândouă deodată și au rol de backspace.

microsoft_windows_03_tastatura

Mă gândesc foarte serios să cumpăr așa ceva, mai ales că are și suport pentru podul palmei și tastele orientate pentru a preveni problemele cu încheietura și oasele. Tastatura mea curentă este tot mai neconfortabiă pentru scris. Costă 219 lei la eMAG sau tot atât la PC Garage.

Mouse-ul Wedge Mouse – foarte mic și compact, pe blutooth, are și zonă tactilă pentru gesturi. Costă 284 lei la eMAG și 249 lei la PC Garage.

microsoft_windows_06_mouse_wedgemicrosoft_windows_05_mouse_wedge

Mouși Microsoft cu tastă Start pe ei – cel mare e chiar grăsuț, aproape o semisferă, dar confortabil.
microsoft_windows_10_mousemicrosoft_windows_11_mouse

Microsoft Touch Mouse – nu mai are butoane clasice, ci toată suprafața sa este un senzor tactil, util pentru gesturi în Windows 8. Costă 269 lei la eMAG sau 279 lei la PC Garage.
microsoft_windows_04_mouse

Acum să trecem la computere. Laptopuri multe, dar dintre ele am apreciat modelele Sony Vaio Pro de 13 și 11 inchi, au o eleganță aparte și performanță pe măsură.

Mi-a plăcut și acest ultrabook Acer, foarte subțire și arătos. Acer pare să fi găsit în ultima vreme un suflu nou în design-ul computerelor lor și cred că era nevoie de unul, având în vedere scăderea pe care au simțit-o în vânzări. Am crezut că-l voi identifica ulterior pe net și nu am notat ce model este, dar nu l-am găsit în magazine.
microsoft_windows_21_ultrabook_acer

Panasonic Toughpad FZ-G1, o tabletă rezistență la șocuri (cred că seria Tough* de la Panasonic nu mai are nevoie de prezentare), cu Windows 8.

Un All-In-One de la Lenovo. Foarte elegant, mie mi se pare computerul ideal pentru un birou amenajat cu stil. Nu-i ceva pentru angajatul de rând din corporație, ci ceva de pus în spații publice, în zone decorate cu mare grijă, cum am avut ocazia să văd în unele firme de la noi. Asta si pentru că e aproximativ 9000 de lei bucata, e drept, într-o configurație foarte bună, pe PC Garage.

microsoft_windows_22_lenovo_aiomicrosoft_windows_23_lenovo_aio

Am atins un Nokia Lumia 925. Foarte mișto, mult mai subțire și mai ușor decât Lumia 920. Ecranul este minunat, culori extraordinare și sticla prelucrată foarte bine, părea de o claritate incredibilă.

Microsoft propune și ofertele de mai jos, cu ocazia perioadei “Back to school”:

  • Office 365 Home Premium (îl poți instala pe 5 calculatoare diferite) – 429 lei pe an, iar la Altex primești gratuit o pereche de câști Microsoft LX-3000.
  • Tableta Asus VivoTab Smart ME400, cu Windows 8 varianta normală, nu cea RT – 1979 lei la eMAG și include Office 2013 Home & Student în banii aceștia.

Nu uitați, Windows 8.1 apare în octombrie, upgrade gratuit pentru cei cu licențe.

    8 comentarii

  1. Daca nu ar avea politica aia gaunoasa in software de “a da la joale” in serviciile non-Microsoft (sunt patit cu un VX 1000) as fi avut casa plina de perifericele lor. Asa ca m-am abonat la Logitech.

      (Citează)

  2. Perifericele MicroSoft au fost intotdeauna de calitate, imi amintesc de mousi cu bila de la ei ce tineau ani de zile si mergeau perfect. Cu preturile am eu o problema :) Nu merita decat cand ii gasesti redusi cu 60% (si ei chiar au reduceri din astea destul de des, ceea ce ma face sa ma intreb ce adaos au)

      (Citează)

  3. Tot imi iau eu mouseul ala mic. Am tot amanat ca am zis ca iau cand se strica Arc-ul dar nu se mai strica. Eu am o tatatura asemanatoare de la Avantree dar parca mi-as lua si tastatura asta.

      (Citează)

  4. ultrabook-ul acer pare a fi ‘acer aspire s7’

      (Citează)

    • @narcis: o altă variantă de S7, poate. Ce-am găsit eu în magazine are baza de grosime constantă, iar cel din imagine este mai subțire în partea sa din față decât în spate. În plus, diferă butoanele și porturile de pe acea latură.

        (Citează)

  5. E aspire s7 ala , se vede si din poza.

      (Citează)

  6. Apropo de ce spunea Bogdan mai sus, am un mouse Microsoft cu bilă, cumpărat acum 9 ani! Ori de câte ori mă lasă baltă un mouse cu senzori şi alte minuni, pe acela îl folosesc până îmi cumpăr unul nou! Diferenţa se simte, că vorbim aici de senzori vs. bilă, însă funcţionează ca la 20 de ani, cum s-ar zice!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus