un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Și din închisoare face bani

31 Aug 2013  ·

GÂNDURI  ·

15 comentarii

Calificare în grupele Champions League: aproximativ 20 de milioane de euro.
Vânzarea lui Chiricheș: vreo 8 milioane.
Vânzarea biletelor la 3 meciuri: câteva milioane (dacă nu or fi fost deja incluse în cele 20 de mai sus).

Becali e în închisoare și tocmai și-a sporit averea cu 30 de milioane de euro. Nu-i rău, nu? La care mai putem adăuga creșterea valorii unor jucători ce se vor remarca (Bourceanu mai face și el niște bani, chiar dacă nu vrea să se transfere acum), publicitate șamd.

Cât despre grupa Steaua – Chelsea – Shalke – Basel, speram la mai mult. Mi se pare că Steaua nu are experiența necesară trecerii de grupele CL, așa că aș fi preferat grupa cu Barcelona și Milan. Pierdeau, dar măcar pierdeau în meciuri legendare.

    15 comentarii

  1. Pe de alta parte, din banii aia platesti jucatori, staff, intretinere, cazari, paza, tot.

      (Citează)

    • @Andrei, @Ciprian: chiar sunt curios care sunt costurile lor fixe și variabile. Dacă nu s-ar fi calificat oricum ar fi dus-o bine, deci cred că-i bine de tot pe plus anul acesta.

        (Citează)

  2. Stelei îi merge bine! Dar banii aceia nu merg doar la patron. Jucătorii nu au de primit cumva acea primă de 100.000 euro pentru calificare?

      (Citează)

  3. Eu tot nu pot să cred că Becali a făcut singur bani. Poate sunt bolnav de teoria conspirație, dar tind să cred că el doar ține banii altcuiva.

      (Citează)

  4. Dacă îl vinde şi pe Bourceanu o să fie greu pentru Steaua…

      (Citează)

  5. Ai doua modalitati prin care poti scoata bani dintr-un club:
    1. Acorzi un credit echipei si cand e pe profit recuperezi acea suma.
    2. O alta companie a ta are contracte cu acel club, pe sume mari (vezi Rapid-Copos).

      (Citează)

  6. Radu, nu uita să scrii ceva şi despre S. Halep! Face meciuri mari anul acesta şi văd că peste tot apare Becali…

      (Citează)

  7. Uite, Andrei & Ciprian sunt exact acel tip de suporteri care halesc toata gargara facuta de becali care incontinuu a sustinut ca Steaua e o gaura neagra pentru el. Cei doi de mai sus iau de bune toate astea, fara sa faca niste calcule de bun simt, ca daca le-ar face ar realiza ca la Steaua n-ai cum sa cheltui 500.000 de euro lunar. Salarii + cheltuieli. Asadar, rezulta undeva la 6 milioane de euro anual. Hai sa fim generosi si sa punem 7 milioane. Acum adunati banii din bilete + banii din televizare. Vorbesc aici de meciurile din Liga I. Cred ca doar acei bani ar acoperi cheltuielile cu echipa. Asadar, in anii in care Steaua nu participa in Uefa sau CL reuseste sa-si amortizeze cheltuielile si sa iasa pe 0. In anii de Uefa sau CL datele problemei se schimba radical. Asadar anul asta Steaua va avea un profit undeva la 30 de milioane de euro, asta fara banii din vanzarea lui Chiriches.

      (Citează)

    • @tiramisu: și mulți bani ies din faptul că Becali își permite sa cumpere jucători tineri pe prețuri bune, pe care apoi îi vinde scump în străinătate. Acolo se obține un profit mare, vezi Chiricheș care parcă a venit la Steaua pe 1,5 milioane și a plecat pe minim 8.

        (Citează)

  8. @nwradu, cine crezi ca face publice costurile fixe si variabile ale unei echipe?

      (Citează)

  9. Iar tinerii Romaniei stau acasa si someaza, desi sunt mai inteligenti decat toti cei ca Becali din tara asta, la un loc. MISTO TARA AVEM, NU ?

      (Citează)

  10. @ alin: acum sa nu ne dam cu curu de pamant ca aia inteligenti sunt platiti mai prost. ca sa pastram subiectul sportiv, mayweather boxeaza in meciuri in care poate cumpara din premiu toata steaua. ma indoiesc ca negrul asta e prea inteligent, dar asta e modul lui de a face bani. de ce tinerii romaniei nu s-au facut toti fotbalisti? poate pentru ca au vrut sa nu fie analfabeti si prosti, dar atunci si-au asumat faptul ca muncesc pe mai putini bani dar au si ceva in cap in afara de vid absolut.

      (Citează)

  11. @mircea, exact asta am facut eu. Crede-ma, am avut si tentative de suicid de la 20 de ani, dupa ce m-am maturizat si am inteles in ce fel de tara traiesc si cum merg lucrurile.

    M-am saturat sa vad oameni care nu merita decat sa fie impuscati, cum au de toate, cum calca pe cadavre si au tot ce vor. Mda, asta e realiatea, banul e o simpla hartie, el nu tine cont de demnitate, respect, chestii dn astea….ci el merge la cei care stiu sa il “atraga”, indiferent ca pentru asta folosesc prostituate trimise la produs, fac afaceri cu statul, iau spagi, fura, sau asa mai departe…

    Este extrem de trist faptul ca BANUL decide totul in lume, iar din ce vedem cu totii, NUMARUL DE BANI PE CARE II ARE UN OM, VARIAZA INVERS PROPORTIONAL CU IQ-UL ACESTUIA. Vasazica, cu cat esti mai prost, cu atat ai mai multi bani in Romania…

    Acum gandeste-te cum se simt astia ca mine, care au incercat sa se educe, sa se civilizeze, sa mai aiba cat-de-cat un bun smt, o demnitate, un respect, ceva acolo…..vazand ca am gresit facand asa.

      (Citează)

  12. @Ciprian: Barcelona, Real Madrid, Swansea etc…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus