un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Un cititor întreabă: recuperarea datelor șterse de pe o tabletă

29 Aug 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

14 comentarii

Ștefan îmi scrie referitor la fișiere șterse din greșeală de pe o tabletă Nexus 7 prima generație:

cred ca le-am pierdut stergandu-le de pe tableta, unde tineam o parte din fisiere cand s-au umplut cardurile.

problema este ca nu gasesc nicio optiune valabila de file recovery de pe nexus 7. cel putin nici una fara root. cel mai simplu ar fi sa pot sa il conectez ca un drive si apoi sa il scanez cu softurile mele. problema ca nu poate sa il vada ca drive, nici macar in debugging mode si cam asta e concluzia generala, orice ai face, fara root Nexus 7 va aparea doar ca un device, fara drive.

Cunoașteți vreo soluție de a rezolva această problemă fără root? Un soft de undelete pentru Android, vreo șmecherie din PC? Răspundeți în comentarii.
tren_japonia
fotografie făcută de Ștefan în Japonia, că astfel de imagini vrea sa recupereze.

    14 comentarii

  1. Pozele erau pe card ? daca da, pe PC foloseste GetDataBack For FAT (banuiesc ca nu era NTFS), dacă fisierele nu au fost suprascrise ar trebui sa le recuperezi asa.

      (Citează)

  2. @tiby, a spus clar omul că nu erau pe card, chiar în prima propozitie.
    Am pățit și eu o chestie asemănătoare, dar am rezolvat cu Recuva, montând unitatea de stocare a tabletei în PC.

      (Citează)

  3. @Radu: mersi :D

    @Cristian L.S.: folosesc Recuva si PhotoRec, amandoua fantastice, am recuperat cu ele imagini pe care le credeam pierdute.
    Problema e ca de pe card nu mai pot recupera, am continuat sa il folosesc dupa ce am sters imaginile deci la revedere. Trebuiau sa fie pe tableta de unde, surpriza, au disparut. De aia incerc sa le recuperez de acolo numai ca, dupa cum am zis, win nu vede tableta ca un drive deci Recuva nu ma ajuta deloc.

    Imaginile pierdute sunt din seria asta :(
    https://sphotos-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/1005230_10151528101547657_2033515845_n.jpg

      (Citează)

  4. @stefan
    cum adica nu-l poti monta ca si drive in Windows? Trebuie sa se poata.

      (Citează)

  5. Acum doua saptamani am incercat sa rezolv exact aceeasi problema la un amic, cu singura diferenta ca el fusese in Spania, nu in Japonia. Situatiile, altminteri, identice: Nexus 7 2012 3G stock nerootat, fotografii transferate prin Nexus Media Importer cumparat legal si cablu OTG de pe cardurile camerei in memoria tabletei. Omul a remarcat ca in timp pozele au inceput sa-i dispara, cu timpul mai bine de 2 GB fiind MIA.
    Daca ma intrebi cum am rezolvat-o, raspunsul este simplu: n-am rezolvat-o! Am incercat toate variantele, inclusiv rootarea si apoi recovery-ul de date, n-a functionat absolut nimic.

      (Citează)

  6. @sabotor: am facut si chestia aia, pas cu pas. nu apare ca drive iar softul ala nu il vede… ca de altfel toate softurile utilizate care nu vad decat drive-urile.

    @Băra: mda, cam asta s-a intampla la mine, au disparut pur si simplu. Sunt sigur ca nu le-am sters eu, sunt foarte atent in general iar fata de fotografii sunt maniac. Pe langa astea mai erau ~18Gb de filme si poze pe tableta, toate au ajuns safe acasa.

    nu este tragic, lipsesc ~20 de cadre dintr-un total de 420 Gb de filme si fotografii dar sunt cateva la care tineam mult si ma scoate din minti ca nu mai sunt. Plus ca pe langa tableta a crapat si unul din cardurile SD si am mai pierdut si acolo vreo 10 imagini (din ~1200 cat erau pe card).

    deci nu e grav dar trebuie sa le recuperez cu orice pret :D

      (Citează)

    • @Stefan: pentru viitor, că tot îmi ziceai, https://www.nwradu.ro/2013/08/kingston-mobilelite-wireless-transfer-wireless-fisiere-memorii-externe-telefon/
      Bagi cardul la un capăt și un stick USB la celălalt capăt. Salvezi toate fotografiile pe stick, ca backup. E cel mai sigur pe un stick. Dacă sunt așa prețioase, poate ar fi bine chiar sa găsești pe acolo un internet cafe și ți le urci în cloud.

      Eu de exemplu, în concedii, am tras fotografiile de pe card în laptop și de acolo și pe un stick, în care am încredere mai mare.

      Apropo, sigur au dispărut imaginile? Adică le-ai căutat și cu un File Manager? Poate că doar nu sunt indexate de programele de galerie foto.

        (Citează)

  7. @radu: le-am cautat peste tot si cu o mie de softuri, de la Total Commander la galeria foto. nimic.

    cat despre ce zici tu, corect, iti aratasem aia de la sony. dar faza e ca eu foloseam inainte un hard cu sloturi de card pe care descarcam direct imaginile. am trecut la tableta ca era mai “safe”, vedeam clar unde sunt fisierele si ca sunt bine copiate.
    problema e ca am nevoie de ceva care sa imi arate ca sunt copiate, cu confirmare. probabil ca o sa imi iau un hard cu ecran care arata transferul si confirma copiere,etc.

    cat despre cloud, consumam in medie vreo 16Gb pe zi, nici macar in Japonia nu gasesc un loc unde sa uploadeze repede o asa cantitate. plus ca nu prea au asa ceva, toti au internet mobil, pana si eu aveam un sim 3g japonez :).

      (Citează)

  8. acum am vazut si ce a scris a555a, sa vedem ce iese.

    apropo radu de USB-uri si cat de sigure sunt… si eu credeam ca sunt sigure SD-urile mele, toate “de marca” si de altfel f scumpe si rapide. apoi ce se poate intampla cu memoria flash ? :D
    dupa cum ziceam si mai sus am avut supriza sa descoper acasa 2 crapate (32 + 64), unul rau de tot, nici macar partitie nu mai avea pe el. no idea why, cred ca tot de la tableta e si de softul utilizat pentru transfer si uitat pe pozele facute.

    am reusit sa recuperez 99% din date dar stresul si gustul amar tot ramane.
    Asa ca nu mai am incredere in nimic :D

      (Citează)

  9. so… sa inteleg ca nimeni nu stie nimic?
    eu am reusit sa recuperez ceva pana la urma (de pe carduri) insa fisierele RAW sunt corupte si nu prea am cum sa le deschid… asa ca m-ar aranja tare bine sa recuperez ceva de pe tableta.

      (Citează)

  10. Am o tableta IVIEW-1030TPC cu ecranul spart. Stie cineva daca se gasesc ecrane in RO?

      (Citează)

  11. eu am fost odata la python , in buc si m-au ajutat sa imi recuperez niste fotografii sterse….parerea mea ca ati putea intreba….pozele mele erau foarte importante,si au meritat totii banii.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus