un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Autobuzele turistice trebuie să atragă vizitatorii Bucureștiului

1 Aug 2013  ·

TURISM  ·

7 comentarii

autobuze_turisticeAutobuzele turistice din București sunt spațiu publicitar. De-a lungul vremii le-am văzut acoperite cu tot felul de reclame românești.

Prin ce orașe străine am mai fost eu, pe astfel de autobuze stă scris un singur lucru: traseul pe care-l au, cu desene. Ca să vadă toți turiștii din zonă pe unde i-ar duce, ce clădiri și monumente vor vedea, cât de puțin costă, câte stații sunt șamd. Și de obicei mai scrie mare și că poți urca și coborî de câte ori vrei tu în acea zi.

Așa îți atragi clienți. În București, dacă trece un autobuz turistic pe lângă tine, ca turist, habar n-ai ce-i cu el, de unde-l poți lua și restul detaliilor de mai sus. E colantat cu reclame la tot felul de servicii sau produse locale nouă, deși în opinia mea avem suficiente mașini de-ale RATB-ului care să preia rolul de reclame umblătoare.

E păcat, pentru că traseul, pe Kiseleff și Calea Victoriei până la Palatul Parlamentului, apoi înapoi pe Magheru și Aviatorilor până la Casa Presei Libere, te poartă prin cea mai frumoasă zonă a orașului.

    7 comentarii

  1. ce devreme te-ai trezit :pturistii care vin la noi oricum nu prea primesc prea multe informatii din parte cui trebuie

      (Citează)

  2. Bani. La noi totul se invarte in jurul banilor, iar cei de acolo nu tin cont de nimic in procesul de a face rost de ei.

      (Citează)

  3. Probabil fac prea putini bani din tururi, deci trebuie sa se scoata cumva. Da, in mod normal pe autobuz ar trebui sa fie poze/caricaturi cu principalele atractii, sa il atragi pe om sa urce.

      (Citează)

  4. Cel mai concret exemplu pentru ceea ce spui tu sunt autobuzele turistice din Berlin. Doar citeşti ce scrie pe el şi ai aflat toate detaliile. Fără întrebat trecători, fără căutat pe smartphone, fără nimic.

      (Citează)

  5. Ai si n-ai dreptate. Si prin strainatate autobuzele astea au reclame, la noi e o varza, e drept. Daca te uiti prin strainatate, eu pot sa iti dau exemplul Pragai, mai toate hartile turistice, inclusiv cele de la oficiul de turism sunt pline cu reclame la baruri, restaurante, hoteluri, firme de nu stiu ce. Banul mare nu vine de la turistul care doar se uita la Palatul poporului si apoi pleaca ci de la ala care si viziteaza, cumpara suvenirul, bea o bere Ursus pe terasa din fata monumentului, se cazeaza la un hotel, eventual mai incheie si o afacere cu o firma din asta de a facut reclama.

    Turisti care sa se plimbe cu trocariciul sunt, in mai, imediat dupa ce i-au dat drumul, am facut turul de vreo 2 ori si erau ceva turisti straini, l-am mai facut si anul trecut prin iulie august si erau mai multi oameni.

    Problema e ca noi oferim servicii de cacat. Tb sa alergi dupa informatii, chiar si cand cunosti limba. Oficiul de turism era inchis pe perioada Pastelui, ca deh, nu vin turisti in weekendul cu 6 mai cand juma de Europa are liber, noi avem Paste, avem liber ca suntem bugetari. Tanti din trocariciul turistic sunt dragute, cam tarancute dar ok, iti explica cum e cu hop on hop off. In schimb cand fac pauza aia la Piata Presei libere, cum se pun in vine pe caldaram, scot tigara si sucul si se pun pe barfit.

      (Citează)

  6. Ioana, vorbim de autobuzul turistic, nu de harti. Normal ca-s pline de reclame, dar alea-s alta discutie. Am vazut busuri din astea in NYC, Malaga, Barcelona etc. Niciunul nu avea reclame, avea poze/desene cu atracțiile turistice. O fi altfel prin alte locuri, naiba știe ..

      (Citează)

  7. Da, Dojo, inteleg ce spui dar autobuzul in Paris are siluetele monumentelor care sunt usor de recunoscut, la noi, mai greu se recunoaste silueta casei poporului, da, era frumos sa le faca in acelasi stil dar deh. Si oricum, nu pe toate autobuzele hop on hop off din Paris au scrise informatiile despre ruta (alea rosii da, pe cele galbene nu cred). Avem si noi unul, e perfectibil dar macar il avem. (Nu mai zic ca exista o linie RATB care face cam acelasi traseu si te costa mai ieftin biletul, asta gasesti in mai toate capitalele)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus