un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

WX300, HX50 și HX300, noi compacte cu zoom mare de la Sony

10 Jul 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

1 comentariu

Acum ceva vreme aflam de la un mare producător de camere foto că piața compactelor se prăbușește. E vorba de compactele ieftine, cele care pot fi înlocuite cu telefonul aflat deja în buzunarul fiecăruia. În schimb, segmentul aparatelor foto cu zoom puternic se ține bine, lumea preferând posibilitățile pe care le oferă aceste aparate, mai ales în concedii.

Sony a lansat ieri trei compacte noi, toate cu zoom puternic. Cel mai mic dintre ele, WX300, este atât de subțire încât încape lejer în buzunarul de la pantaloni, chiar și la spate, dar include un obiectiv cu zoom optic 20x. Este “cea mai compactă compactă” cu un zoom așa generos.

Le vedeți pe toate în clipul meu sau citiți în continuare pentru specificații și prețuri.

Aparatul este potrivit pentru cei ce fac doar fotografii simple, pe Auto, fără prea multă altă implicare, dar vor un zoom optic mare pentru a “ajunge” la orice detaliu al peisajului din față lor. Sincer să fiu, ca blogger și eu tot un astfel de aparat mi-aș dori pentru a-l purta în permanentă cu mine. Nu știi niciodată când vezi ceva interesant pe partea cealaltă a străzii, unde telefonul nu te poate ajuta.

HX50 are, după cum nu-i sugerează absolut deloc numele, un zoom optic de 30x. De ce această cifră, atunci? Mai ales că aparatul lor cu zoom 50x se numește HX300. În fine… HX50 arată tot ca o compactă, dar ceva mai groasă și probabil mai bine făcut.

HX300 este mare de tot, cât un DSLR de nivel mediu. Are ecran rabatabil pe verticală, obiectiv cu zoom optic 50x, ce poate fi controlat inclusiv din inel, a la DSLR-uri.

Prețurile sunt următoarele:
WX300 – 1.485 lei la PC Garage, 1.499 lei la eMAG.
HX50 – 1.787 lei la PC Garage, 1.799 lei la eMAG.
HX300 – 2.137 lei la PC Garage, 2.149 lei la eMAG.

WX300: 20x zoom optic, 18,2 megapixeli, wifi, filmare Full HD, 21,6 x 52,4 x 92,3 mm, 121 gr
HX50: 30x zoom optic, 20,4 Megapixeli, wifi, focalizare rapidă, ecran 3 inci, 108,1 x 64,3 x 38,3 mm, 272 gr
HX300: 50x zoom optic, 20,4 megapixeli, zoom prin rotirea obiectivului, ecran rabatabil pe verticală, 103,2 x 93,2 x 129,6, 650 gr

Le-am butonat pe toate. HX300 mi s-a părut mult prea mare pentru a fi practic, dar cele mici mi-au plăcut. Sper să pot testa WX300, zoom-ul de 20x mi se pare foarte bun pentru foarte multe situații, iar carcasa compactă îl face un aparat inedit. Am apreciat focalizarea rapidă și stabilizarea optică bună la focala maximă.

    1 comentariu

  1. Da, dar ce “performante” low end are la capatul lung al focalei… Bine, nu ca as avea asteptari deosebite de la un aparat compact.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus