un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

De ce tocmai acel liceu?

4 Jul 2013  ·

GÂNDURI  ·

19 comentarii

Punguta cu doi baniPe mine nu mă miră faptul că SRI-ul s-a ocupat de interceptarea discuțiilor unor profesori despre șpaga pe care o luam la bac. Până la urmă, dacă cineva ia șpagă, poate să-l intercepteze și CIA-ul, din partea mea, bine că se întâmplă și fenomenul se stopează.

Nu mă miră nici descinderile în forță, arestările profesorilor, perchezițiile în haine după fițuici și bani și tot restul acțiunii de la liceul Dimitrie Bolintineanu. Cum vă spuneam, șpaga trebuie tratată la fel, încălcarea legilor la fel, indiferent că se întâmplă în școli, spitale, ministere sau la interlopi acasă. Din ce se vede, acolo era pusă la punct o întreagă rețea de aranjat note, subiecte, supraveghetori și lucrări, cu scopul de a face bani necinstiți; care-i diferență față de alte grupări care faci bani în spatele blocurilor sau la secretariatul ministerului?

Ce aș vrea să știu, însă, este cum au ales tocmai liceul Dimitrie Bolintineanu? De ce tocmai pe acea directoare a interceptat-o SRI-ul? De ce tocmai acolo aveau procurorii un întreg caz construit? Nu de alta, dar sunt sigur că șpaga de acolo se poate regăsi în 70% dintre licee, minim.

    19 comentarii

  1. : pont.

      (Citează)

  2. Așa a fost să fie. Plus că acolo se formase o adevărată rețea, iar cei 500 de euro de elev nu sunt de ici de colo, nu mai este protocolul de care se discuta până acum doi – trei ani de zile.

      (Citează)

  3. Nu aşa a fost să fie. Aşa s-a întâmplat şi anul trecut, dar nu au avut dovezi palpabile. ;)

      (Citează)

  4. cineva a defectat

      (Citează)

  5. Nu au cotizat unde trebuie.

      (Citează)

  6. De obicei, se merge la pont (reclamatie). De acolo, se asculta vreo 24 ore un telefon/doua si daca se confirma ca e ceva suspect, planteaza microfoane in cancelarie si se asculta pana se identifica toata reteaua. Daca mergeau doar la pont, o ridicau doar pe directoarea de liceu. Dar asa, sunt descoperiti toti din comisie.

      (Citează)

  7. SRI ca si militia nu lucreaza decat la pont. De altfel au si declarat ca au existat sesizari dinainte de BAC.

      (Citează)

  8. Mie mi-ar plăcea să fie *primul* liceu unde se întâmplă asta. Măcar unul pe oraş, odată la câţiva ani. Să vezi apoi cum se sparge cercul vicios: profesorii or să înceapă să-şi facă treaba pe bune, copiii or să înceapă să înveţe mai bine… Da’ deh, mie mi-ar plăcea şi să câştig la loto.

      (Citează)

  9. Aparent, în anii trecuți, liceul respectiv avea promovabilitate ca la liceele de top din București, mult peste medie. Iar el, de departe, nu e liceu de top.

      (Citează)

  10. Unii elevi de la acel liceu, dupa proba de mate:
    La matematica a fost foarte usor, ne asteptam la peste 9. La romana a fost mai greu.

    :))

    Apropo de BAC. :D Ai avut anul trecut un post despre cum cade bacalaureat.edu.ro de fiecare data la rezultate. Sunt curios daca si-au luat ceva masuri. Sau iar toata lumea pe site si niciunul.

      (Citează)

  11. În una dintre întalnirile pe care le-am avut în cadrul unui curs de Geopolitică am avut onoarea să il cunosc personal pe omul numarul 2 din SRI, şi vă garantez ca SRI nu acţionează doar la pont. Chiar daca nu este ceva mediatizat SRI este unul dintre cele mai performante servicii de acest gen din lume.

      (Citează)

  12. @stefan, posibil sa ai dreptate, altfel probabil ca romania ar fi fost plina de clanuri mafiote care sa isi etaleze averea peste tot, de dealeri de droguri care sa isi vand marfa ziua in amiaza mare, de retele de proxenetism care acopera intreaga europa,etc….. oh, but wait….

      (Citează)

  13. @Boris – nu cred ca stii care sunt atributiile SRI.

      (Citează)

  14. SRI se ocupa de tot ce tine de siguranta nationala, iar daca faptul ca niste semianalfabeti (profii de la liceul respectiv) au primit mita de cateva sute de euro de la niste analfabeti(elevii de acolo) lezeaza siguranta nationala atunci cu siguranta si ceea ce am enumerat eu tine de asta.

      (Citează)

  15. @boris: SRI se ocupa cu strangerea de informatii. Atentatele la siguranta nationala din intern reprezinta doar o parte din atributiile lor.

      (Citează)

  16. cand am dat eu BACul, acum 10 ani, Bolintineanu era un liceu notoriu pentru copiat la BAC… poate d-aia

      (Citează)

  17. Vedeti, Ioana a sesizat cel mai corect… Stim cu totii ca in Romania tinem foarte mult la traditii…asa ca de ce sa nu pastram peste decenii traditia copiatului ?! Ar fi pacat, nu credeti ?!

    Nu ar mai avea sanse oamenii sa se faca deputati si senatori…daca nu ar invata din timp “calitatile” necesare… Doar stiti ca experienta conteaza…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus