un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Un nou mall: Promenada

17 Jul 2013  ·

GÂNDURI  ·

26 comentarii

logo_promenadaSe apropie de deschidere un nou mall în București, chiar lângă SkyTower, cea mai înaltă clădire din oraș. Se numește Promenada Mall.

Nu-i pus rău ca poziție. În timpul zilei va atrage în food court angajați de la toate firmele din zona Pipera/Barbu Văcărescu/Floreasca, iar în rest mizează pe combinația “zona bogată din nordul capitalei” plus “stația de metrou Aurel Vlaicu” plus traficul destul de fluidizat de pe Barbu Văcărescu, de când cu pasarela minune spre Pipera.

Structura interioară, din planurile de pe site-ul oficial, este una dreptunghiulară. Subsol, parter și etajul 1 vor fi cu magazine, etajul 2 va fi integral un food court și va include un spațiu verde, ca să poți merge în parc la mall. Poate o cafenea la umbra unor copaci n-ar strica, totuși. Din ce-am văzut de pe SkyTower, finisajele exterioare sunt aproape gata, se mai lucra la acoperiș, iar ce-o fi înăuntru n-am de unde să știu.

Planul prevede un supermarket de 1522 mp, sunt curios dacă va fi Mega Image, Carrefour Express sau Billa.

Nu-mi place numele. “Promenada”. Mai este folosit acest cuvânt? Nu știu dacă ați observat, dar la mall-uri prind numele scurte, gen “AFI” sau “Sun” sau “Plaza”, iar la celelalte li se zice după locația în care se află. Te duci în “Vitan” sau “Băneasa”, nu în “București Mall” sau “Băneasa Shopping City”.

    26 comentarii

  1. inc-un mall? parca mai sunt vreo 2 programate (titan si chitila). Cred ca sigur ajungem intr-un top la numarul de mall-uri pe cap de locuitor.

      (Citează)

  2. @FaraSuparare: las’ ca City Mall s-a inchis deja, Liberty mai are 2 la viata, si nici Plaza nu sta prea bine

      (Citează)

  3. floreasca city? wtf

      (Citează)

  4. Ce pasarela, ma?

      (Citează)

  5. la capitolul arhitectura e probabil cel mai reusit Mall de la noi dar asta nu e neaparat un compliment, avand in vedere concurenta. in rest urmeaza reteta “de succes”, 0 ferestre, sa nu cumva sa vezi ce este afara, trebuie sa stai linistit inauntru si sa consumi ca un hamster.
    terasa verde (parc e cam mult zis) e o idee buna, trebuia insa sa fie minim de 2 ori mai mare ca sa fie ok. dar deh, nu le poti avea pe toate

      (Citează)

  6. Pe partea de food vor avea succes total dat fiind faptul ca sunt multe firme pe acolo. Overall ramane de vazut ce si cum.

      (Citează)

  7. Va fi la concurenta cu Baneasa ca e la doar 8 min. cu masina.

      (Citează)

  8. Ce-s chestiile alea roz, ca mor de curiozitate!

      (Citează)

  9. Promenada – așa se numește “mall”-ul Carrefour din Brăila

      (Citează)

  10. Billa:) Pe surse.

      (Citează)

  11. da sa aduca bani in tara asta, nu sa scoata ne spui vreun ,,mall”?

      (Citează)

    • @florin: păi depinde ce înțelegi prin asta. Nu știu exact cine-i în spatele Promenada, dar pare să fie plătit de o divizie Raiffeisen și construit de niște austrieci experți în mall-uri. Dar nu asta contează.
      Toate magazinele care fac bani acolo, toate restaurantele, supermarket-ul, cinema-ul, dacă o fi, plătesc taxe statului român. TVA pentru tot ce cumperi tu, impozit pe profit, salarii angajaților români șamd. Așa câștigă statul. Ah, că și proprietarul mall-ului are un profit si poate nu-i înregistrat în România… sincer să fiu, m-ar mira să nu fie și apoi nu de acolo ar veni grosul banilor spre stat.

        (Citează)

  12. @Mihai: polistiren extrudat

      (Citează)

  13. Bila 100%, pe surse :)).Actionari majoritate( aproape complet) Reifeissen.

      (Citează)

  14. @RDK: n-am pus cum trebuie intrebarea :-)
    Ce fac cu el acolo?

      (Citează)

  15. Hidroizolare pe mai multe straturi.

      (Citează)

  16. si magazinele nu pot avea ferestre? :) gandeste-te la toate magazinele “de pe strada”: au fatada, usi si geamuri.
    nu, toate partea cu ferestrele nu e o teorie, este practica obisnuita pentru centre comerciale si mall-uri de a pune accentul pe universul interior si anula ori stimul exterior: esti adus acolo sa consumi, nu sa vezi ce este afara.

      (Citează)

  17. cred ca Mario vroia sa spuna termoizolarea terasei.

      (Citează)

    • @stefan: nu se știe exact, acele zone roz s-ar putea să fie mici lacuri sau spațiu verde. Cine știe ce fac acolo până la urmă.

      Cât despre ferestre, de ce te miri atunci? :P

        (Citează)

  18. @Mihai: se izoleaza termic terasa. Se foloseste extrudat pt ca are o conductivitate termica mai mica decat expandatul si e si mai subtire+rezistenta mecanica mai mare
    Pt hidroizolatie se folosesc alte materiale: amorsa-strat de difuzie-bariera de vapori-membrane bituminoase (ne)armate cu fibre de sticla, sapa, beton de protectie, etc, depinde ce tip de terasa e

      (Citează)

  19. E plin de Promenada Mall-uri in tara. Cel din Sibiu e al unor irlandezi.

      (Citează)

  20. @RDK, @Radu: aha, am inteles, mersi.
    Sa vedem si ce fac cu ele. Mie mi se pare ciudat sa izolezi in trepte. Felul in care arata de sus, imi aduce aminte de curbele de nivel de pe harti.

      (Citează)

  21. @Mihai: uită-te în randarea din prima poză. Alea or să fie bazele pentru spațiile verzi care o să mustească de umiditate, deci trebuie izolate.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus