un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Facebook: 100 de milioane de utilizatori pe dumbphones

29 Jul 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

6 comentarii

f4epMi se pare foarte ironic faptul că “Facebook for every phone”, o aplicație oficială care aduce FB și pe telefoanele “dumb”, cele vechi, are peste 100 de milioane de utilizatori, în timp ce un smartphone gândit special pentru Facebook n-a avut niciodată succes.

Nu sunt multe date disponibile, dar HTC First, de exemplu, un smartphone nou lansat și axat pe Facebook, s-a vândut în câteva zeci de mii de bucăți la AT&T și asta după ce au scăzut prețul de la 99 de dolari la 0,99 dolari. Da, 0,99, cu abonament.

Adică ai spune că la 100 de milioane de oameni care se chinuie cu Facebook pe un ecran mic de pe un telefon cu taste (am stat și eu în metrou lânga o femeie care citea FB de pe un Samsung vechi, de mi-am făcut cruce de 3 ori ca să nu mă deoache), poți găsi și câțiva care să-și dorească un smartphone făcut special pentru Facebook. Sau poate doar l-am vândut în țările greșite.

Mai multe detalii despre F4EP găsiți aici.

via All Things Digital.

    6 comentarii

  1. Se gasesc oameni care si-ar dori un smartphone facut special pentru Facebook. Dar in momentul in care trebuie sa faci 3-4 operatii pe acel telefon pentru a ajunge in agenda telefonica pentru a apela pe cineva, telefonul ala e destinat sa moara, ca pana la urma e un telefon, nu un facebook device cu functie de telefon.

    Problema lor a fost ca au ales o implementare de-a dreptul imbecila a ideii de telefon pentru Facebook.

      (Citează)

    • @Dan: da, așa este. Eu prin “telefon de facebook” înțeleg că are 3 butoane în plus, unul să te ducă în aplicație, altul de “new post” și altceva asemănător, nu ca la First, de nu poți face altceva. Cha-Cha-ul era ok, de exemplu, dar cred că a venit prea devreme pe piață.

        (Citează)

  2. Salut Radu sigur acel model de nokia mergea să intri cu el pe facebook?

      (Citează)

  3. Cel mai bun facebook phone as zice ca este Nokia Lumia, iar pretul la aceste modele de telefoane este unul competitiv de la Lumia 520 pana la Lumia 1020 :)

      (Citează)

  4. E o aplicație Java ce rulează pe orice telefon aproape, am testat eu pe 6230i și merge. Deci da.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus