un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Copiii cu dizabilități au nevoie de ajutorul nostru

26 Jul 2013  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

dizABILITATE-4Ați văzut bannerul de sus cu UNICEF? Dacă nu ați intrat chiar voi să vedeți despre ce-i vorba, nu-i nimic, vă zic eu aici.

În România sunt peste 697.000 de adulți și peste 73.000 de copii cu dizabilități. Autismul și sindrowmul Down sunt principalele afecțiuni.

În special pentru copii situația este foarte grea deoarece majoritatea au nevoie de îngrijiri speciale, programe de recuperare, asistență medicală și o integrare mult mai bună în școli. Cazuri ca acesta ne fac pe toți să ne bucurăm, dar sunt foarte rare.

Ce se poate face? O legislație mai bună, care să nu permită părinților să-și abandoneze copiii cu dizabilități în instituții insuficient pregătite, programe mai bune de integrare a acestora în școli, asistență și consiliere șamd. Se va ocupa UNICEF de toate.

Ce poți face tu? Poți ajuta UNICEF prin donații de bani.

  1. Donație automată lunară, alegi o sumă și aceasta va fi retrasă direct de pe cardul tău, în fiecare lună. 15 lei pe lună, 30 de lei, 5 lei, cât o fi.
  2. Donație prin SMS, la numărul gratuit 8844 (Orange și Vodafone), prin care veți dona lunar câte 2 euro.

Pagina cu detalii este aici, iar mai multe despre întreaga campanie Privește întâi copilul puteți citi aici. Îi găsiți pe cei de la Unicef și pe Facebook.

Sper că 8 sau 15 sau 30 de lei pe lună nu vi se par așa un cost de netrecut pentru a ajuta copii. Gândiți-vă, cum mi-a propus UNICEF, la situațiile în care aveți voi o dizabilitate temporară, de exemplu cărați ceva greu și nu are cine să vă deschidă ușa sau aveți mâna în ghips și sunteți mult limitat în activități. E frustrant? Închipuiți-vă acum o viață în care aveți nevoie de asistență în fiecare moment, fără altă vină decât că v-ați născut așa.

Lansez și eu o idee: ca și anul trecut, voi dona toți banii făcuți din afiliere în luna august către UNICEF. Cumpărați de la eMAG prin link-urile mele de afiliere (de exemplu dați click pe acesta înainte de a adăuga produse în coș și a da comanda) și la finalul lunii voi dona toată suma strânsă către UNICEF.

Anul trecut s-au strâns vreo 700 de lei, pe care i-am transferat ulterior în contul UNICEF. Cred că afilierea merge mai slab acum, dar nu mă costă nimic să încerc.

    4 comentarii

  1. vorba ta, nu te costa nimic ;-) fa un exemplu si adauga si tu 15 lei in plus sumei generate de achizitiile facute de cititori

      (Citează)

    • Pe mine ma costă cel mai mult. În loc să pastrez eu banii, ii dau pe toti. Pentru cei care dau click impactul la buzunar este nemodificat, dar mie imi vor lipsi niste bani :P

        (Citează)

  2. Nu vreau sa insist, am vrut doar sa nuantez ca nu da foarte bine exprimarea de ansamblu si nici ultimul mesaj nu ajuta in vreun fel (trebuie sa stii foarte bine ca oamenii pot sa isi comande in propriile conturi sau in conturile prietenilor insa aleg sa comande folosind linkul tau tocmai ca indemni sa ajute copii putin mai ghinionisti; fara aceasta campanie ar exista riscul chiar sa nu comande nimeni in aceasta luna ceva caci fiind o luna de vacanta majoritatea isi cheltuie banii pe concedii etc). In fine, e laudabila initiativa ta si sper sa strangi cat mai multi bani. Ba o sa caut si eu ceva care mi-ar fi util de la emag si voi comanda folosind linkul tau ;-)

      (Citează)

    • NU-i targetez pe cei ce nu doresc sa comande nimic, ci pe cei care vor să dea o comandă și atunci un click în plus ar ajuta și pe cineva. Luna asta am comandat eu deja de 2100 lei la eMAG, așa că donez și eu prin același sistem.
      Mulțumesc anticipat pentru orice comandă dai!

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus