un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Whisky-uri bune și alte băuturi în Varșovia

10 Jun 2013  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

Principalul lucru pe care-l fac în magazinele din aeroporturi este să mă uit ce băuturi șmechere au pe acolo. Astăzi, aeroportul Chopin din Varșovia, unde am găsit multe băuturi bune. Nu uitați că zlotul polonez (PLN) este cam la fel ca leul nostru, așa că gândiți direct prețurile în lei. Etichetele albastre, cu taxele incluse, sunt pentru UE și deci pentru noi.

Johnny Walker Double Black. Cred că Johnny Walker are cele mai multe tipuri de whisky-uri. Sau măcar cele mai multe etichete diferite.
whisky_varsovia_01

 

Beefeater 24. Habar n-am ce-i special la această ediție a ginului.

whisky_varsovia_02

 

Glenlivet Nadurra. Acesta este un single-malt învechit 16 ani și nefiltrat la rece. Whisky-urile, în procesul de producție, sunt răcite cam la 0 grade și chiar mai jos și apoi trecute printr-un filtru fin care reține eventuale particule și anumite substanțe care ar putea încețoșa băutura, astfel încât aceasta să rămână limpede ulterior. Acest non-chill filtered are tăria 48% și nu ar fi oricum afectat de acele substanțe, deci nu necesită filtrare. De aici și denumirea “natural”.

Este prima oară când văd un whisky scoțian nefiltrat prin răcire și unul atât de tare. Cele americane sunt mai tari, dar de obicei pe la 45%.

whisky_varsovia_03

 

Raftul acesta de mai jos era aur curat. Glenfiddich de 30 de ani la 1.900 de lei, apoi unul de 21 de ani la “doar 650”. Dar aurul adevărat este în dreapta. Cutia cilindrică de lemn conține un whisky Balvenie de 40 de ani și costă 17.000 de lei. 170 de milioane vechi! Am băut Balvenie de 21 de ani, este un whisky excepțional și multi-premiat. Am văzut de 30 de ani pe la 400 de euro, dar de 40 de ani… holy cow!

whisky_varsovia_04

 

Monkey Shoulder. N-am auzit niciodată de el, dar costă 199 de lei.

whisky_varsovia_05

 

Jack Daniel’s Sinatra Edition. Interesant.

whisky_varsovia_06

 

Fotografia aceasta nu face dreptate acestui Chivas Royal Salute Hundred Cask Selection. Era superbă, albastră ca o vază chinezească. Nu mă pronunț referitor la băutură, am cumpărat doar o singură dată o sticlă de Chivas, varianta de bază, și nu mai țin minte cum a fost.

whisky_varsovia_07

 

Grant’s 25 de ani, frumos ambalat. Grant’s normal pare cam neinteresant, dar variantele superioare atrag mai mult.

whisky_varsovia_08

 

Sweet Bitter. Se poate așa ceva? Se pare că da, marca Sobieski și românii.

whisky_varsovia_09

 

Niște ciudățenii de pe la ei, vodcă amestecată cu diverse.

whisky_varsovia_10

 

Hennessy pare că s-a inspirat de la Absolut și a luat-o pe calea sticlelor viu colorate. Încep să nu mai fie destui bătrâni bogați care să savureze un coniac în fața șemineului?

whisky_varsovia_11

 

Vodcă Belvedere, cu diverse arome.

whisky_varsovia_12

 

Finlandia cu arome. Văd că la vodcă cea clasică este încet-încet mai puțin populară decât amestecurile gata preparate cu arome de fructe.

whisky_varsovia_13

 

Vodcă marca Chopin, din grâu, orz și cartofi. Un vânzător mi-a spus că cea din cartofi este cea mai bună.

whisky_varsovia_14whisky_varsovia_15whisky_varsovia_16

    5 comentarii

  1. Timpul pe care l-am petrecut in Polonia s-a invartit in jurul Żubrówka si Soplica. These are way too fancy.

      (Citează)

  2. Ma intreb la whiskey-ul de 40 de ani daca nu il cumpara nimeni pentru 5 ani sau mai mult ce fac i schimba eticheta si cresc pretul >?

      (Citează)

    • @Andreiexe: nu, 40 de ani i-a petrecut în butoi, unde i se modifică în permanență gustul și pierde din tărie. E de la început calculat să-l scoată după 40 de ani. Odată pus în sticlă, rămâne neschimbat. Nici nu poți știi de când este în sticlă…

        (Citează)

  3. Mda…Zubrowka FTW, mai buna decat toata vodca pe care ai pus-o tu aici.

      (Citează)

  4. Buna ziua… aduc vodka din Polonia in special Soplica diverse sortimente dar si alte preferinte.. nr de tel 0733841027… numai pentru Bucuresti

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus