un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Scumbag semafor

6 Jun 2013  ·

GÂNDURI  ·

12 comentarii

semaforAjungi la un semafor și îl găsești roșu. “Nu mai ține mult”, te gândești, așa că ții ambreiajul apăsat și mașina în viteza întâi, gata de plecare.

Te uiți la semafor. Este tot roșu. Cât sa mai țină? Câteva secunde maxim! Te sprijini mai tare în ambreiaj și ții mana dreaptă pe schimbător; simți vibrația motorului în schimbător, gata să plece imediat de pe loc. Te uiți iarăși la semafor, este tot roșu.

Parcă intră o urmă de îndoială în minte. Poate că mai durează. Oare la pietoni a fost deja verdele sau acum urmează? Poate ar trebui să scoți din viteză, ca să nu soliciți prea mult discul de ambreiaj. Costă mult prostia aia.

Nu. Sigur peste câteva secunde se pune verde. În orice moment acum. Nu e vorba că vrei sa pleci în forță, dar decât sa apeși iar pedala și să bagi în viteză, mai bine ții cuplat…

Trec câteva secunde și semaforul este tot roșu. E clar, mai durează, așa că scoți din viteză și ridici pedala de ambreiaj și te lași pe spate, relaxându-te.

La o secundă după ce ai scos din viteză se face verde. Scumbag semafor!

    12 comentarii

  1. La semafor, este recomandat sa scoti din viteza.
    Motive:
    – ambreiajul va avea o viata mai lunga
    – daca din greseala scapi piciorul de pe ambreiaj, poti sa il tamponezi pe cel din fata, sau mai grav, poti intra in pietoni.

      (Citează)

  2. De obicei scot din viteza, dar cateodata (foarte rar) stau si eu pregatit sa plec in forta si patesc exact acelasi lucru.

      (Citează)

  3. Cu siguranta ca si autorul scoate din viteza, textul trebui privit cu relaxare si destindere. Dar e bine ca oamenii in general simt nevoia sa corecteze, sa povatuiasca, sa impartaseasca din propria intelepciune :)

      (Citează)

  4. @Marian sau sa nu ridici piciorul de pe frână dacă ești în D. :)

      (Citează)

  5. Been there / done that ! Nici eu nu ma inteleg cu semafoarele uneori (stau mai sus pe Serban Voda)

      (Citează)

  6. De asta in Iasi toate semafoarele au cronometru !

      (Citează)

  7. Eu fac si mai rau. Uneori cand ma grabesc stau cu ea in viteza si fara sa accelerez ma joc usor cu ambreiajul. Cea mai mare prostie posibila, stiu.
    Acum trebuie sa comenteze cineva si sa ne dea peste nas la toti ca el are automata :)

      (Citează)

  8. Ha. Eu vroiam sa fac o ‘magie’ cu un eventual pasager. Sa-i spun ca pot face semaforul sa se schimbe pe verde. Adica sa scot din viteza :((

      (Citează)

  9. Cutiile automate ruleaza fin mai ales in orasele aglomerate cum este Bucurestiul. Daca nu poti tine piciorul pe frana scoti masina din D in N si gata. Dar e mult mult mai lejer si mai putin obositor.

      (Citează)

  10. La fel…sofer nou.
    Tata: Nu mai f…freca maneta aia.
    La 3-4 intersectii semaforizate in orasul meu, Falticeni, de obicei vin pe liber la semafor.

      (Citează)

  11. Is bune semafoarele cu temporizator (au inceput sa apara tot mai des prin oras), macar asa stai mai relaxat. In rest .. functioneaza exact cum spui

      (Citează)

  12. N-am să povestesc despre cât de bune sunt unele semafoare sau nu. Am să spun în urma poveștii tale doar: same here :).

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus