un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

O nouă secție de terapie intensivă la Marie Curie

18 Jun 2013  ·

GÂNDURI  ·

2 comentarii

Am fost ieri la o scurtă prezentare despre activitatea Fundației Vodafone România în cei 15 ani împliniți de activitate. Și ca să marcheze această vârstă rotundă cu ceva important, Fundația a anunțat că finanțează integral două proiecte foarte importante pentru sistemul de sănătate românesc:

  1. Construcția unei noi secții de terapie intensivă pentru nou-născuți la spitalul Marie Curie din capitală
  2. Un nou centru de pregătire pentru medicină de urgență, la Târgu Mureș

Prima secție va ajuta nou-născuții cu probleme să supraviețuiască, mărind numărul de incubatoare, plămâni artificiali și tot restul aparatelor necesare micuților. Construcția aripii este pe jumătate gata și prin toamnă va fi inaugurată. Un doctor ne-a arătat niște imagini din secție înainte de investiții și modernizare – horor! Copii ținuți pe scaune de birou pentru că nu mai aveau loc în incubatoarea sau paturi, urme de scurt-circuit pe pereți, aparate vechi… dar încet încet s-au mai schimbat lucrurile.

A doua reprezintă o continuare a parteneriatului Vodafone-SMURD. În acel centru de pregătire vor fi instruiți paramedicii pe tot felul de instrumente și simulatoare ce vor fi puse la dispoziția lor.

Sper că Ministerul Sănătății zice mersi și sper că va gestiona bine ceea ce primește pe gratis.

Alte cifre din programele implementate cu ajutorul Fundației Vodafone de-a lungul anilor:

  • 700 de programe speciale realizate
  • 15 milioane de euro investiți
  • peste 4000 de angajați Vodafone au lucrat ca voluntari
  • 51 de case construite pentru familii sărace
  • programe Mobile for Good pentru îngrijirea bătrânilor la domiciliu, a diabeticilor, a sportivilor cu dizabilități
  • dezvoltarea serviciilor de îngrijire a celor cu boli incurabile
  • “Nu mi-e frică”, program de consiliere pentru copiii bolnavi de cancer
  • burse pentru educație pentru copiii proveniți din familii cu probleme
  • sprijin cu haine, alimente și educație în multe centre din țară pentru a preveni abandonul școlar
  • dezvoltarea orfelinatelor
  • scaune rulante pentru copii cu dizabilități motorii
  • integrarea copiilor cu autism
  • programe de sport

    2 comentarii

  1. Nu stiu de cand sunt imaginile alea horor de care vorbesti insa in 2010 sectia ATI Neonatologie (Dr. Catalin Cirstovean) era la standarde occidentale… singura problema cu care se confrunta era spatiul insuficient pentru numarul de copii care aveau nevoie sa fie internati in sectia de terapie intensiva.

    Inca din 2010 (sau poate mai devreme) domnul Cirstoveanu se plangea ca exista aparatura medicala primita din diverse donatii/sponsorizari care sta sigilata si nedesfacuta din lipsa de spatiu. Si stiu acest lucru pentru ca toata luna februarie 2010 mi-am petrecut-o pe holurile spitalului Marie Curie de la sectia de terapie intensiva…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus