un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Lipsa de implicare nu ne face cinste

5 Jun 2013  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

Un lucru mi se pare foarte șocant în clipul accidentului din Lugoj.

Lăsăm la o parte faptul că unul conducea o mașină fără să aibă permis, cu viteză mare și beat. Asta e o situație des întâlnită în accidente.

Lăsăm la o parte ghinionul teribil al femeii lovite, singură pe un trotuar, aflată fix în locul în care respectivul a pierdut controlul și s-a înfipt în zid. Un metru, un pas mai în față și n-ar fi fost lovită, un pas mai în spate și stâlpul stradal ar fi salvat-o.

Lăsăm la o parte chiar și declarațiile mârlănești ale șoferului, care a răspuns că mergea cu 300 la oră și, întrebat de ce a condus beat, a zis “pentru că așa vreau eu”. Este doar siguranța omului care șție deja că, din moment ce Huidu a luat doar suspendare pentru doi trei morți, el sigur va lua tot suspendare pentru un accident soldat doar cu vătămarea grava a unei persoane.

Uimitor mi se pare faptul că cei 5-6 din mașină coboară și pleacă fără să se uite la victimă. Fug, pur și simplu, deși doar șoferul are o justificare pentru asta. Șocant este și că mai apar alte două mașini care văd o femeie zăcând într-o baltă de sânge și continuă drumul mai departe. Abia apoi se apropie niște oameni și opresc vreo două mașini.

Sunt o grămadă de idioți și criminali inconștienți pe stradă și în alte locuri. Dacă nici ceilalți oameni normali la cap nu intervin atunci când văd ceva de genul acesta, atunci chiar că am pus-o.

Din când în când aud la știri de oameni care au murit încercând să-i salveze pe alții. S-au aruncat în râu după câte un copil, au coborât într-o fântână, au intrat în foc după cineva și au murit și ei. Ar trebui făcuți sfinți, prin comparație cu ceilalți.

    5 comentarii

  1. Nu te poti baza ca iei cu suspendare daca faci accident cand esti beat, fara permis sau daca fugi de la locul accidentului, pentru ca nu ai cum sa iei cu suspendare. In cazul de la Lugoj, daca se aplica legea, nu are cum sa scape cu suspendare.

    Huidu n-a fost beat, n-a fugit de la locul accidentului si avea permis. In cazul asta, daca e prima data, se da pedeapsa cu suspendare (degeaba se agita unii ca Huidu a omorat 2 oameni si a luat cu suspendare, asa e legea).

      (Citează)

  2. cateva gloante ar fi bune. daca ai ajuns in romania sa lovesti persoane cu masina si sa fii si arogant dupa accident atunci sincer nu mai am cuvinte.

      (Citează)

  3. O cunostinta de a mea a facut un accident asemanator, doar ca a lovit refugiul de tramvai si a omorat doua persoane aflate pe refugiu si a primit 2 ani cu executare. Cred ca mare importanta are si pe cine cunosti sau cata spaga dai. Nu inteleg cum asta a luat cu suspendare sau Huidu la fel. Asa e legea la noi in tara, interpretabila si discutabila doar pentru unii.

      (Citează)

  4. Ce te costa sa te opresti 1 minut si sa suni instant la 112?

      (Citează)

  5. In Romania lu’ peste prajit e riscant chiar sa asisti la astfel de lucruri. Daca esti martor la un accident, marlanul cu bani si avocatii lui pot face presiuni asupra ta sa-ti schimbi declaratia ca sa nu-l infunzi. De pilda te amenita sa spui ca victima a sarit in fata masinii si ca mergea cu viteza mica, sau ca nu era el la volan. Daca dai primul ajutor, pot veni cu texte ca de fapt victima ar fi trait daca nu te bagai tu si ca a murit din cauza ca i-ai ridicat capul 2 cm. Nu aveti idee ce magarii imense se fac in instantele romanesti si cati bani baga putorile in avocati, procurori si judecatori ca sa scape. Asa ca indiferenta, desi e cinica, e o masura buna uneori.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus