un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Conduc un Ford Focus pentru câteva zile

5 Jun 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

1 comentariu

ecoboost_1_craiovaCei de la Ford m-au anunțat astăzi că motorul Ecoboost de 1 litru a câștigat pentru a doua oară consecutiv titlul de International Engine of The Year. Țin minte o prezentare de acum câteva luni în care directorul Ford România spunea că în toate istoria competiției de motoare Ford nu a câștigat niciodată acest titlu, până în 2012 cu modelul Ecoboost, iar acum iată că-l iau a doua oară consecutiv.

Și mi se pare meritat. Motorul EcoBoost chiar este o invenție excelentă a celor de la Ford, ușor, performant (100 și 125 CP, cuplu constant pe toată plaja de turație), turbo, consum redus și taxe mici. Echipează în acest moment aproape toate autovehiculele Ford și intră pe tot mai multe piețe.

Pentru detalii puteți citi ce-am scris eu despre performanțele motorului și cum se fabrică la Craiova.

Ca un făcut, fix astăzi am ridicat un Ford Focus cu motor Ecoboost de 1 litru și 125 CP de la Țiriac Auto. Am câștigat, mai demult în mall-ul Băneasa, 7 zile de drivetest cu această mașină.

Varianta pe care o conduc nu este una clasică. Cred că la bază este un model Trend ca acesta, dar am unitatea audio Sony, nu cea Ford. În plus, are jante de 18 inci și este destul de joasă.

Am alergat-o azi un pic prin București și se înfige foarte bine, că-i ușoară și are 125 de cai-putere. Mi-am conectat și telefonul la mașină, așa că am toată agenda în bord. Urmează un review de 100 de pagini, desigur.

    1 comentariu

  1. In poza cu interiorul as fi jurat ca vorbim despre o Fiesta.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus