un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

40% din codul genetic uman este deja patentat

3 Jun 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

7 comentarii

Se spune că genetica este medicina viitorului, posibilitatea de a analiza și comanda din gene totul despre corpul nostru. Asta nu înseamnă că va fi ieftină.

Dacă vă interesează exprimări precum “40% of the human genetic code is already patented”, “researchers avoid, delay or stop work because of patent-related concerns, such as difficulty getting approvals from patent owners”, citiți acest articol de pe CNN.

    7 comentarii

  1. SEO whore!

      (Citează)

  2. Se impune de mult timp o regandire totala a conceptului de “patent”.
    Din pacate nu cred ca acest lucru va avea loc prea curand.

      (Citează)

  3. @Claudiu:

    Sa vedem cine o sa ma investeasca in R&D atunci…

      (Citează)

  4. … patentat în SUA. Mai sunt și alții pe planetă care nu dau doi bani pe patentele ălora.

      (Citează)

  5. dupa cum bine zice nea_caisa, patentele astea se aplica in SUA, unde daca ar putea, corporatiile ar patenta pana si apa (pentru moment incearca sa privatizeze apa de ploaie). din fericire in Europa aceste lucru este (inca) imposibil.
    mai bine, in India se produc anual tone de medicamente generice de cea mai buna calitate, dand astfel posibilitatea unor oameni foarte saraci sa se trateze la preturi normale. si asta cu girul justitiei locale, dovada ca se poate.

    asta nu inseamna ca articolul arata o fata sinistra a societatii si ne spune foarte multe despre cat de gri va fi viitorul.

    @nashu: facem pariu ca daca guvernele le limiteaza profitul si le dau la gura la fiecare lacomie de genul asta, firmele de medicamente cosmetice tot vor face R&D? nu de alta, dar profituri tot ies… daca nu astronomice macar foarte foarte mari.

      (Citează)

  6. @stefan

    Da, facem. Vezi unde in ce parte a lumii au fost facute descoperirile si in ce parte a lumii se implica statul in cercetare.

      (Citează)

  7. :)) nu-i de mirare…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus