un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Când un mic detaliu strică frumusețea Sibiului

11 Jun 2013  ·

TURISM  ·

13 comentarii

Am fost duminică în Sibiu. Frumoasă Piața Mare, bine renovată, mai mare plăcerea să iei un loc la un restaurant de acolo și să mănânci ceva bun.

Dar știți cum este, ceva trebuie să fie stricat. De partea cealaltă a clădirii, în Piața Mică, ar putea fi la fel de plăcut, dar acolo poți intra cu mașina. Piața Mică este o parcare, iar pe marginile ei sunt alte restaurante și terase.

Uitați-vă la imaginea de mai jos. Cum să stai la masă lipit de caroseria unei mașini? Ce mai urmează, ca dacă nu găsești loc la restaurant, să ceri o ciorbiță din mașină, mâncând ca la drive-in?
piata_mica_sibiu_2

Degeaba e zona renovată și atrăgătoare pentru turiștii străini, când stai într-o parcare, cu mașini care mai blochează una pe alta, cu claxoane, cu fum de eșapament. Ieri a pornit unul un BMW vechi, tunat bine de făcea un zgomot infernat. Și să fi vrut să nu deranjeze nu avea cum, pentru că mașina urla ca o țeavă spartă.

Era așa greu să facă pietonală și Piața Mică?

    13 comentarii

  1. Da strica mult .

    On a later note am fost sa mananc la terasa cu ursus foarte buna mancarea si servirea chiar daca era dimineata am mancat o omleta iar painea lor cu cartofi a fost servita calda + niste unt :).

      (Citează)

  2. Piata mica are o parcare inteligenta since forever si e bine asa. Altfel unde sa parchezi in sibiu?

    terasele sunt cele care s-au extins, iar locurile de parcare inainte nu erau langa terase.

      (Citează)

    • @Piticu21: lasă că nu trebuie să parchezi lângă masă. Eu am parcat la intrarea pe marea stradă pietonală (am uitat cum ii zice) care duce în Piața Mare. E plin de locuri de parcare pe acolo.

        (Citează)

  3. Si Centrul Vechi din Bucuresti a devenit zona rutiera desi ar trebui sa fie zona pietonala, pe Lipscani, Selari inspre BNR, pe strada Carada .. vezi masini de Taxi si FanCurier.

      (Citează)

    • @marius: curierii și cei cu livrări e normal să aibă acces, ca să nu care marfa în mână. Dar în rest, da, mai sunt niște șmecheri pe la BNR și BCR care intră.

        (Citează)

  4. pofta buna…daca poti avea :))

      (Citează)

  5. pai care e problema? in locul tigaii aleia bagi CLA-ul sau E-Class-ul si savurezi la volan o bere fara alcool. Culmea cocalariei…da merita :)

      (Citează)

  6. Arata mult mai bine piata mare a sibiului acum 3-4 ani .
    Am fost acum 2 luni si mi s-a parut mai degradate fatadele si mai murdara .
    Totusi Sibiul ramane unui din cele mai frumoase orase din tara .

      (Citează)

  7. La noi cu greu se va inchide circulatia prin centrele vechi. DIn pacate comunismul a vrut sa distruga aceste zone, asa se explica transportul greu la care sunt supuse.

      (Citează)

  8. @ radu asta din poza ta cu acoperisul “Ursus”.

      (Citează)

  9. @Radu off topic cand ai drum in Regie daca vrei sa mananci cea bun recomand locl nou Maria si Ion foarte buna mancarea . Ai mancare traditionala dar si pizza o fac foarte buna si extrem de mare daca o iei pe cea de 45 cm .

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus