un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

La Romanian eSports Championship 3

27 May 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

2 comentarii

Am fost duminică pe la finala Romanian eSports Championship, pe scurt ReC 3. Am nimerit chiar la finala mare de Counter-Strike: Global Offensive, între TEG și Next.inWin, așa că am fost spectator, pe marele ecran montat în sala publică, la un meci foarte tare și foarte echilibrat. Next a câștigat la mustață, în ultima rundă a hărții decisive.

Ce mi-a plăcut mai mult la toată organizarea de acolo a fost prezența mai mare a sponsorilor față de alte ocazii. Sper să prindă tot mai mult la noi acest timp de finale cu meciuri transmise pe ecrane mari, pentru spectatorii din sală, cu tot show-ul de rigoare pe lângă ele.

Iată cum arăta totul:
Punct de vânzare mouși, tricouri, pad-uri și alte accesorii, la intrare. Lângă ei era sponsorul Jerry’s Pizza, cu un punct de vânzare de pizza și suc. Aveau trei tipuri de pizza și le dădeau cu 5 lei felia. Am mâncat și eu una, fierbinte și bună.
SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

Sala principală avea canapele în primele rânduri și apoi scaune pentru spectatori. În fața lor jucau cele două echipe, 5 vs 5, iar pe ecranul mare dintre ele urmăream în timp real meciul. Erau și camere de filmat, ca să bage câte un picture-in-picture cu față jucătorului atunci când cineva făcea un frag spectaculos. Mi s-a părut un pic bizar că sunetul comentatorilor era redat pe volum puternic în sală și cred că și jucătorii mai auzeam câte ceva din spoilerele pe care le dădeau aceștia.
SAMSUNG CSCSAMSUNG CSC

Cei de la PC-coolers.ro aveau un stand mare cu accesorii Madcatz, în special mouși RAT 7, din aceia la care poți modifica dimensiunile pentru a se potrivi cu mâna ta, plus cele mai futuriste tastaturi pe care le-am văzut vreodată, cu butoane și ecrane pe ele, făcute special pentru gaming. Câteva computere de gaming îți permiteau să te joci una alta.

Samsung avea un alt stand și mă bucur să văd așa un brand mare implicându-se, chiar dacă ei erau acolo doar pentru publicitate. Două televizoare mari și câteva SGS 4 cuplate la ele îți permiteau să te joci ceva cu mașini și să butonezi aceste telefoane noi.
SAMSUNG CSC

Am văzut și bannere ASUS, BenQ, Mountain Dew, Tp-Link, Kingston, Like It și, desigur, marele sponsor Romtelecom. Într-o altă sală mai mică se jucau League of Legends și DOTA 2, plus ceva Counter-Strike. După fiecare rundă pierdută, se înjurau unii de mama-focului între ei, că cineva n-a ținut bine X-ul, n-a zis din ce parte vin dușmanii etc. Amuzant.

Acum abia aștept Dreamhack București 2013, competiția internațională care are etapă și la noi. Va fi pe 14-15 septembrie, la Polivalentă.

    2 comentarii

  1. Imi aduce aminte de tinerete si de sala de net pe care o frecventa.

    BAAAAAAAAAAAAAAAAAAA! TOTI X1 RESTU X2!

      (Citează)

  2. frecventam

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus