un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Panasonic lansează camerele LF1 și G6

3 May 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

1 comentariu

Odată cu GF6, unul dintre cele mai bune mirrorless-uri din prezent, am văzut la Panasonic și alte două aparate, dar un NDA semnat îmi permite să vorbesc despre ele abia acum.

PANASONIC DMC-LF1

LF1 este o compactă high-end. Panasonic știe că piața compactelor ieftine se micșorează văzând cu ochii pentru că toata lumea fotografiază cu telefonul, dar compactele de calitate și cu multe funcții sunt în creștere, ca și aparatele high-zoom.

Datele interesante despre LF1 sunt:

  • lentilă F2.0, zoom optic 7x, făcută de Leica
  • ISO 80 – 12.800
  • senzor 12 megapixeli și filmare Full HD
  • conectivitate WiFi și NFC
  • viewfinder electronic
  • rafală 10 fps, stabilizare optică

După cum observați, obiectivul integrat Leica DC Vario-Summicron are acea deschidere F2.0, ceea ce înseamnă că este foarte luminos. Majoritatea compactelor au abia un F2.8, chiar F3.5. Având în vedere senzorul mic față de DSLR-uri și mirrorless-uri, un obiectiv cât mai luminos ar putea compensa acest dezavantaj.

Vă puteți întreba care-i utilitatea WiFi-ului și NFC-ului integrat. De WiFi nu sunt încă total convins, dar te poate ajuta să transferi automat fotografiile în calculator sau să le trimiti pe diverse rețele sociale direct din aparat, ceea ce poate fi util în concedii. Iar NFC-ul te ajută să negociezi rapid conexiunea între aparat și o tabletă sau telefon pentru transfer de date și chiar control.

Cel mai mult mi-a plăcut însă carcasa. Aparatul este compact și încape fără probleme în buzunarul de la pantaloni, așa cum îmi și doresc de la o compactă. Este genul de aparat pe care-l poți purta oricând cu tine în buzunar sau în borsetă, având la dispoziție un obiectiv luminos și un zoom optic mărișor. Nu mă pronunț mai mult fără să văd imagini de test și să o butonez în detaliu, dar prima impresie a fost foarte bună.

PANASONIC DMC-G6

G6 este un aparat mare de la Panasonic, plasat mai sus decât GF6. Este cel mai apropiat e echivalentul unui DSLR de la Panasonic, doar că este făcut tot în tehnologia mirrorless.

Specificații:

  • 16 megapixeli, senzor Four Thirds 17 x 13 mm
  • ISO 25.600
  • vizor electronic OLED
  • rafală 7 fps la rezoluție maximă
  • ecran articulat de 3 inci
  • body 390 de grame, dimensiune 122 x 85 x 71 mm

După cum puteți vedea din fotografii, G6 este mai mare, cu un grip mai bun. Flash-ul integrat este mai mare, ba chiar ai și patină pentru unul extern. Odată cu el a fost introdus și un nou obiectiv 14-140 mm pentru uz general.

    1 comentariu

  1. Salut Radu,

    Vreau sa-mi iau o compacta mica de calitate foarte buna. Ce-mi recomanzi dintre PANASONIC DMC-LF1 si Sony RX100. Ai si alte modele pe care le-ai recomanda ? Ma intereseaza in special calitatea pozelor pe lumina slaba (deci senzor mare si lentila rapida) si in al doilea rand zoom-ul optic

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus