un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

FBI i-a arestat pe cei mai mari vânzători afiliați eBay

5 May 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

7 comentarii

Dacă vă interesează cum ajungi de la a fi plătit de către eBay 28 de milioane de dolari pentru vânzările afiliate generate de tine la posibil 20 de ani în închisoare pentru fraudă, citiți acest articol de pe Business Insider. FBI-ul i-a arestat pe cei mai mari doi afiliați eBay.

Din articol puteți afla și alți termeni interesanți: există consultanți pe probleme de fraudă în vânzări afiliate; toata lumea va avea ideea să planteze cookie-uri false (asta e dincolo de afiliere rea de care vorbeam); eBay plătește anual 70 de milioane de dolari afiliaților săi; fratele afiliatului de pe locul 2 l-a turnat pe cel de pe locul 1, păcat că și numărul 2 făcea aceeași manevră.

    7 comentarii

  1. Btw, stiu ca la 2parale, pentru ca iti da bani, trebuie sa ii declari la sfarsit de an la stat (poate ma insel), ce ar trebui sa faci? (formulare, locatii, cand etc)
    La profitshare, pt ca iti da voucher, mai declari? – o idee buna de articol, nu? :)

      (Citează)

    • La 2Parale îți rețin ei impozitul “la sursă” atunci când ceri banii sau, dacă ai firmă sau PFA, faci contract și îi primești integral și plătești tu taxele.

      La vouchere nu șțiu dacă trebuie plătit impozit. Teoretic este un “card cadou”, tot teoretic ar trebui să plătești, practic o grămadă de magazine dau așa ceva (mi-a dat H&M unul zilele trecute pentru că am cumpărat de peste 200 lei) și statul nu poate controla fenomenul șî nici nu încearcă.

      Un articol mai bun este “dacă ai mașină de la muncă, trebuie sa plătești impozit pe ea” :P

        (Citează)

  2. Acuma…isi merita soarta, pentru posesie ilegala de CRT :)))

      (Citează)

  3. cui i-o ramane pisoiu’ ala daca il baga la mititica pe stapan? :)

      (Citează)

  4. OFF: prea multa reclama pe blog…zici ca ii sport.ro

      (Citează)

  5. Da, Radu, trebuie platit impozit in ambele cazuri. La masina se plateste impozit pe folosirea ei pentru uz personal.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus