un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Un birou frumos

16 May 2013  ·

GÂNDURI  ·

2 comentarii

Ce înseamnă să te duci să vezi cu ochii tăi ceva și să nu scrii după comunicate de presă…

Biroul este prezentat oficial astfel:

Compania de consultanță imobiliară Colliers International, în parteneriat cu ASUS, Techo, Bene, Bittnet Systems, Saint-Gobain RIGIPS și Prographic Architecture Studio, au realizat un prototip al biroului viitorului – primul sediu al unei companii din România conceput integral conform cerințelor de lucru ale viitoarelor generații de angajați.

După patru ani de studii extensive asupra fenomenului Gen Y, Colliers International a luat decizia de a transforma sediul său din București într-un prototip al biroului Generației Y – un spațiu construit integral după criteriile noii generații de angajați, în ceea ce privește tehnologia, confortul, design-ul și planificarea spațiului, politicile de resurse umane și responsabilitatea socială.

Așa că m-am dus așteptând să văd SF-uri. Am văzut mai degrabă un spațiu de birouri absolut normal, frumos aranjat, colorat, bine iluminat natural și artificial, dar totuși un birou normal. Ba chiar aș spune că am văzut birouri cel puțin la fel de frumoase și în multe alte firme, de acum câțiva ani, fără toată teoria legată de generația Y (știe cineva ce-i aia fără să caute pe net?). Că doar spații de relaxare, mese de ping-pong, săli de ședință și telefoane IP ați mai văzut și în alte părți.

Singura parte cu adevărat high-tech este cea IT. Au ultrabook-uri Asus, tablete, chiar și câteva all-in-one-uri Asus ET2700, niște “monștri” cu ecran de 27 inci, 2 TB spațiu de stocare și 8 GB memorie RAM, de mă și întreb ce fac cu așa calculatoare.

Majoritatea birourilor sunt în sistem sharing, adică te așezi unde vrei. Ar fi fost mișto să aibă servere pentru centralizarea informației, ca să poți lucra de la orice all-in-one doar prin login în Windows 8, dar nu știu dacă există. Există în schimb cabluri, că n-au vrut tastaturi și mouși wireless.

Mi-au plăcut scaunele foarte confortabile de la fiecare birou. Mi-a plăcut o mică sală de ședință amplasată pe colțul clădirii, cu priveliște de la etajul 7 spre zona Pipera. O altă sală de ședințe este claustrofobică și cu pereții în culori închise, dar mi-a plăcut că are un hidrant real lângă cel desenat pe perete.

birou_colliers_01birou_colliers_09

Sincer să fiu, mie mi se pare că astfel de birouri decorate frumos, luminoase și pline de culori vii ar trebui să fie o normalitate, nu o raritate. Prea multe firme merg pe ideea “taci și muncește indiferent de condiții” și prea mulți oameni sunt stresați de muncă. Un spațiu precum cel de aici ar mai ridica un pic moralul angajaților din orice firmă. Un pix de lux pe banii companiei nu strică niciodată.

    2 comentarii

  1. Un birou frumos creste clar imaginea firmei. Ca si angajat lucrezi mai relaxat intr-un spatiu primitor, ai mai mult chef de munca…

      (Citează)

  2. in poza 4 ai si tastatura si mous fara fire…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus