un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Veiozele BenQ QisDESIGN

29 Apr 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

3 comentarii

Bine, eu zic veioze ca țăranul, pentru că în practică sunt corpuri de iluminat foarte finuțe, foarte arătoase și bine făcute. De unde și prețul ce atinge 2000 de euro pentru unele modele.

Grupul BenQ este unul dintre cei mai mari producători mondiali de echipamente de iluminat pe bază de LED-uri, iar acum aduc în România È™i gama lor “simandicoasă”, plus cea industrială, care nu fac obiectul acestui articol. Pe acestea de designer le veÈ›i găsi în curând în magazine de specialitate pentru decoraÈ›iuni scumpe.

Coral Reef
Lumina se reglează prin simpla atingere a piciorului argintiu. E imposibil să nu te uiți la această lampă și să nu vezi imediat calitatea ei și liniile atent prelucrate. Face parte din gama modelată în teme subacvatice, dar mie mi se pare și că seamănă cu o plantă SF din filme precum Star Wars. Pe Amazon costă 1010 USD.
benq_qisdesign_lampi_11_coral_reef

Coral Reef de podea
O veioză superbă, înaltă, pentru lumină ambientală în cameră. Cele trei surse de iluminare pot fi rotite și stinse individual. Pe Amazon costă 2.369 USD.

Piano
Piano mi-a plăcut cel mai mult. Fiecare element poate fi stins și aprins printr-o simplă atingere, putând să-ți configurezi exact cantitatea de lumină pe care o dorești. Pe Amazon costă 630 USD.

Crystal
O serie de obiecte fațetate ca niște cristale, care iluminează în diverse culori și pe care le poți îmbina în diverse forme prin simpla detașare și reatașare unul de altul. Fiecare are o față pe care sunt pini tată și o altă față cu pini mamă, astfel încât poți construi diverse forme, întocmai cum cresc cristalele prin filmele SF. Pe Amazon un pachet de 8 bucăți costă 870 USD.

Seagul
Două veioze asemănătoare, de podea È™i de birou, imitând forma aripilor unei păsări. Pe poÈ›i modifica unghiul È™i intensitatea luminoasă. O altă soluÈ›ie foarte elegantă pentru un birou “de È™ef” sau o bibliotecă. Pe Amazon costă 720 È™i respectiv 1650 USD.

Flamenca
Cu un nume perfect ales, aceste lămpi chiar mi-au adus aminte de onduleuri rochiilor dansatoarelor spaniole. Sunt lumini ambientale, colorate în diverse moduri, iar pe Amazon costă între 100 și 120 de dolari fiecare.
benq_qisdesign_lampi_15_flamenca

Coral
O altă lampă inspirată din lumea apelor, aceasta se pune pe podea și are trei brațe asemănătoare cu Flamenca, dar cu iluminare albă. Costă 1450 USD pe Amazon.
benq_qisdesign_lampi_16

Aurelia
Lampa albastră din stânga imită o meduză, nu? Costă 550 USD pe Amazon.
benq_qisdesign_lampi_02

Șțiu că în fotografii nu se vede frumusețea design-ului, liniile superb modelate manual și nici tehnologiile precum reglarea luminii doar prin atingerea cu degetul pe corpul veiozei. Sunt obiecte scumpe, fine, potrivite pentru birouri de oameni cu mulți bani. Mai multe găsiți pe qisdesign.com și pe Amazon.com.

    3 comentarii

  1. Sunt frumoase, n-am ce zice, dar aprinderea veiozei prin atingere e un feature super ieftin, am asa ceva acasa, si m-a costat 50 lei, si are si 3 trepte de iluminare ;)

      (Citează)

    • Nu e un feature ca să admiri marea tehnologie de aprindere prin atingere, ci ca să elimine butonul, care ar fi fost un element vizual deranjant.

        (Citează)

  2. nu neaparat. sunt butoane mascate perfect, asa cum sunt si butoane cu design superb.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus