un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Filme: Iron Man 3

24 Apr 2013  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

iron_man_posterEste greu să faci o serie de filme cu super-eroi pentru că publicul și sponsorii cer ca fiecare film nou să fie mai bun decât cel anterior. Iar Iron Man, ajuns la a 3-a parte, trebuia să pluseze puternic la scenariu pentru a impresiona. Și a plusat.

Acum, dacă a plusat bine sau nu este ceva ce trebuie să decidă fiecare după ce a văzut filmul.

Să nu credeți că este un film prost. Dimpotrivă, are acțiune, are umor, are efecte speciale și pe Robert Downey Jr. într-un rol ceva mai adânc decât de obicei, pentru că Iron Man 3 insistă mai mult pe omul din spatele costumului. Aș spune chiar că în majoritatea scenelor de acțiune Tony Stark este fără costumul său science-fiction.

Umorul este mai bine gândit. Sunt faze special construite pentru amuzamentul privitorilor, unde nu doar se aruncă o singură replică bună, ci acțiunea se oprește pentru un întreg dialog de acest fel.

Filmul este însă tras de păr la capitolul personaje negative. Iron Man 1 și 2 aveau niște răufăcători mai simpli, dar acum Stark se luptă cu un fel de X-Men, oameni ce se puteau regenera și care controlau focul mult prea bine. Sigur, se poate spune că odată ce accepți ideea de Iron Man, de reactor implantat în piept, de gadget-uri SF, extratereștri și computere inteligente, nu poți refuza niște oameni care topesc metalul.

Și asta cam așa este. E un film de văzut în weekend, pentru relaxare și distracție, nu pentru gândire și analiză. Luați-va un suc, lungiți-vă în fotoliul din sala de cinema, râdeți la scenele amuzante, observați cum toate personajele au haine rezistente la flăcări (mă rog, nu e că voiam să-i văd în fundul gol), admirați-l pe Downey (face cel mai bun rol din toată seria), regretați că Ben Kingsley nu joacă mai des în filme, distrați-vă cu efectele speciale și ieșiți de la cinema bine-dispuși și relaxați.

    5 comentarii

  1. Presupun că n-ai văzut benzile desenate, nu? :)
    Oricum, Stark nu anunţă că el e Iron Man – nu aşa de devreme ca-n film, cel puţin – chiar la început. În ceea ce-i priveşte pe “negativi,” Manadarinu’ e nemesisul lui Iron Man. E logic să fie tras de păr, aşa e şi-n benzile desenate :)

      (Citează)

  2. Si eu astept sa apara filmul, cred ca va fi super interesant, din trailer pare mult prea vanat Stark in partea a 3-a din Iron Man, sunt curios de tot deznodamantul fimului.

      (Citează)

  3. Moare, dar de fapt nu.

      (Citează)

  4. Cand ma gandesc ca in sfarsit o sa apara si la noi de maine!! Imi place mult trailer-ul, am vazut acolo niste replici f tari si sunt curioasa sa vad confruntarea lui tony cu mandarin, am inteles ca la un moment dat ramane si fara costum , sunt curioasa ce o sa faca atunci? hehe, dar aflu asta in curand !:D

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus