un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce mai zic Știrili

23 Apr 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

6 comentarii

Mi-a arătat Andressa o aplicație interesantă pentru noi românii: un agregator de știri naționale, din domeniile alese de tine. Un fel de Flipboard cu o interfață mai normală și axat în totalitate pe știri din surse românești, ceea ce mi s-a părut chiar util și am păstrat-o instalată după ce am făcut screenshot-urile de mai jos.

Se numeÈ™te Știrili (da, È™tiu… asta e) È™i se poate lua din Google Play, iar o variantă pentru iOS va fi disponibilă în curând.

Treci peste numele neinspirat È™i te întâmpină o interfață din care alegi subiectele ce te interesează. Economie, È™tiri, politică, monden, divertisment, sport… sunt de toate acolo. Există È™i o secÈ›iune Bloguri, unde spre marea mea bucurie figurează È™i al meu, din propria iniÈ›iativă a autorului.



Știrili deschide în interiorul ei chiar site-ul original al sursei, nu preia articolele din vreun feed, așa că se contorizează toate afișările și traficul generat de cititori. Pe unele site-uri se deschide varianta de mobil, pe altele cea full, funcție de ce găsește. Aici este și cel mai mare dezavantaj momentan: pe unele site-uri vei consuma ceva trafic de date, fiind mai încărcate, iar apoi am întâlnit și cazuri în care nu puteam face zoom out în pagină și textul era greu de citit, ca mai jos. Screenshoturile sunt de pe un SGS 4.
stirili_13

Încercați-o, e o sursă bună de informare despre ce se mai întâmplă în România. Gândiți-vă că noul HTC One insistă la maxim pe funcția BlinkFeed, care practic face același lucru cu știri internaționale, așa că ideea are potențial mare.

Fiind nou lansată, mă aștept ca aceste mici probleme de început (zoom out, funcția de rezumat nu e prea precisă, forțarea variantelor mobile peste tot unde există) să se rezolve rapid și să fie adăugate noi funcții ( mi-aș dori alegerea detaliată a surselor).

Sfatul meu: trebuie schimbat numele urgent. Este o aplicaÈ›ie serioasă ce se adresează celor ce vor seriozitate. Cu “È™tirili” nu transmite acest lucru. Mai mult, în vremea în care marii operatori de telefonie susÈ›in È™i își asociaza numele cu aplicaÈ›ii utile din piață, cred că un nume amuzant i-ar putea alunga de la o eventuală sponsorizare.

    6 comentarii

  1. De ce ai avea nevoie de asa ceva? Complet inutila.

      (Citează)

  2. bini ai, bati palma

      (Citează)

  3. ok, am instalat-o, sa vedem cum se comporta zilele astea…

      (Citează)

  4. @nwradu, nu la asta ma refeream. dar de ce nu ai folosi feedly, si sa vezi ce stiri vrei tu? si e mai usor pe desktop. folosesti smartphone-ul sa te uiti la stiri doar on the go sau cand ai PC-ul stins.

      (Citează)

    • Păi pentru on-the-go îl vreau È™i eu, sunt diverse momente moarte când nu am ce face pentru că aÈ™tept ceva. Atunci mai citesc Știrili sau Google Reader.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus