un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Topul vânzărilor de jocuri în România

24 Mar 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

3 comentarii

cs_go_250Iată un top al celor mai vândute jocuri prin ComputerGames.ro în 2012:

 1. Counter-Strike Global Offensive
 2. Guild Wars 2
 3. Diablo 3
 4. The Elder Scrolls 5: Skyrim
 5. FIFA 13

Pentru CS n-am cifre. La ultimele patru nu s-a precizat volumul de vânzări, ci doar că au comunități între 10.000 și 20.000 de jucători “legali”. Iar cum cifrele sunt doar pentru vânzările CG, situația este și mai confuză.

Pentru 2013 cele mai mari vânzări se estimează pe CS:GO, Starcraft 2, Crysis 3, SimCity și Defiance. Personal aș fi fericit să văd vânzări bune de Crysis 3, un joc nelegat de o mare comunitate multiplayer, vânzările acestuia fiind un semn mai degrabă de normalitate și micșorare a pirateriei, dar în SimCity nu am încredere, mai ales că review-ul de pe IGN este descurajator. Defiance pare interesant, un MMOG science-fiction.

  3 comentarii

 1. Dezamagitor Diablo 3 avand in vedere tam tam-ul care s-a facut la lansare.

    (Citează)

 2. Ehe, timp sa ai sa te joci. In ziua de azi muncesti pe branci iar cand ajungi acasa esti bun de dormit. Imi amintesc cand eram mic, in vacanta, ma trezeam la 7 dimineata dupa ce plecau parintii la serviciu, si ma jucam pana la 16, cand se intorceau parintii. Apoi fugeam afara. Ce vremuri!

    (Citează)

 3. In afara de Skyrim, e dezamagitor topul…

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus