un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Review HTC ONE, numărul 1 actual

14 Mar 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

50 comentarii

htc_one_02_mana
Câteva telefoane HTC One au ajuns în România și unul s-a odihnit câteva zile în mâinile mele primitoare. HTC s-a întrecut pe sine în acest telefon, fâcându-l unul dintre cele mai frumoase de pe piață, cu câteva idei noi și bune în software și performanțe de invidiat pentru viitoarea (care deja devine actuala) generație.

Specificații:

 • procesor quad-core 1,7 GHz
 • ecran 4,7 inci, Full HD 1920 x 1080 pixeli, Super LCD3, sticlă Gorilla Glass 2
 • stocare internă 32 sau 64 GB, memorie RAM 2 GB
 • cameră foto Ultrapixel, rezoluție 4,2 Mpx, F/2
 • filmează 1080p
 • dimensiuni 137.4 x 68.2 x 9.3 mm
 • Android 4.1.2, upgrade la 4.2 în lucru
 • greutate 143 grame
 • baterie 2300 mAh

Preț: încă nu a fost anunțat în magazine, dar telefonul se va găsi la liber și la toți operatorii.

AMBALARE

Eu am avut o mostră de marketing, nu cutia originală, așa că nu pot jura despre conținutul ei. Cutia nu cred că include căști Beats Audio, ci un handsfree clasic, plus o agrafă cu care poți extrage tăvița micro SIM-ului.

CONSTRUCȚIE

HTC One este unul dintre cele mai frumoase telefoane produse vreodată. Duceți-vă în orice magazin, țineți-l în mână câteva secunde și veți ajunge la aceeași concluzie. Are același nivel de eleganță, de finețe, ca și un iPhone 5 nou și este mult în fața concurenței la capitolul aspect.

Dacă aveți de ales între alb și negru, alegeți alb. Inserțiile argintii fac din HTC One o mică bijuterie față de banala carcasă neagră. Acesta este un telefon pe care îl scoți cu mândrie din buzunar pentru a-l arăta altora, iar design-ul său îl face un obiect de lux. Muschiile sunt frumos rotunjite și prelucrate, dar totuși telefonul are linii clare ce-i dau o formă ușor de recunoscut și te ajută să-l ții bine în mână.
htc_one_14_carcasahtc_one_13_carcasahtc_one_15_carcasahtc_one_16_carcasahtc_one_17_simhtc_one_12_x

Spun alb, dar este vorba mai mult de argintiu. Partea frontală are ecranul foarte fin integrat în carcasă, tranziția de la sticlă la policarbonat sau aluminiu fiind practic insesizabilă pe laterale și în partea de jos, cu doar un mic “hop” în partea de sus.

Întreaga carcasă, ne-a spus HTC la lansarea oficială din Londra, este din aluminiu cu câteva inserții de policarbonat. Aluminiul este prelucrat cu mare atenție și precizie, iar policarbonatul este injectat printr-o tehnologie ce asigură o îmbinare foarte eficientă. Se cunoaște, carcasa este foarte bine închegată. Zonele albe de policarbonat se văd între cele argintii de aluminiu, dar oricât l-ai apăsa și presa și mânui, telefonul nu scoate nici un sunet, fiind solid ca o piatră.

Deasupra și dedesubtul ecranului se găsește câte un difuzor mărișor, lat aproape cât întreg telefonul. Această pereche asigură pentru HTC One un sunet puternic și melodios chiar și în ringtone-uri și notificări. În partea de sus se găsesc și camera frontală și doi senzori, iar jos, între ecran și difuzor, avem butoanele Back și Home de-o parte și de alta a siglei HTC. Fără buton de Menu sau Recent Apps, din păcate.
htc_one_03_joshtc_one_04_sus

Partea din spate este argintie, cu excepția unui mic model făcut pentru modulul foto. Acesta este la nivel cu carcasa și cuprinde obiectivul foto și LED-ul de iluminare.
htc_one_05_spatehtc_one_05_fata
htc_one_07_beatshtc_one_06_camera

În partea de sus se găsesc jack-ul audio 3,5 mm și butonul de Power, care este și emițătorul și receptorul IR al telefonului, cu care-l poți transforma într-o telecomandă universală. Butonul este negru, de fapt o sticlă foarte închisă la culoare, ca porturile IR.
htc_one_10_sus

Pe partea dreaptă se află butonul de volum, cu o textură fină pe care o simți la deget. Jos se găsește portul de încărcare micro USB, amplasat excentric spre dreapta, iar pe stânga slotul cartelei micro SIM. Telefonul nu are un slot extern micro SD și nici bateria nu poate fi extrasă.
htc_one_11_stanga
htc_one_09_dreapta
htc_one_08_jos

Butoanele au o cursă mică și sunt practic la nivel cu carcasa. Cele de volum au un clichet ușor de sesizat, dar cel de On/Off ar putea avea o cursă mai lungă și cu un feedback mai ușor de sesizat, mai ales având în vedere că-i butonul cel mai utilizat. Nu-mi place nici amplasarea acestui buton tocmai pe partea stângă a lateralei superioare, deoarece este greu de apăsat rapid cu mâna dreaptă.

HARDWARE ȘI PERFORMANȚĂ

Ecranul este de o calitate excelentă. HTC One are culori vii, dar fără a le satura excesiv. Întreg ecranul pare a fi “la suprafață”, nu undeva în spatele unei sticle groase. Ecranul păstrează culorile din orice unghi l-ai privi, iar vizibilitatea în soare este acceptabilă.

Rezoluția Full HD este un mare avantaj. Am crezut mereu că este inutilă pe un ecran de 4,7 inci. Ce, până acum nu eram mulțumit și cu 1280 x 720? Eram. Ecranul arată însă la fel, pictogramele au aceleași dimensiuni, meniurile la fel. În mod normal nici n-ai realiza creșterea numărului de pixeli, dar apoi vezi textele foarte fine din diverse site-uri și calitatea excelentă a fotografiilor. Poți citi chiar și cele mai mici texte pe un astfel de ecran, iar finețea culorilor și formelor contribuie la aspectul excelent al lui HTC One.

Cele două difuzoare de pe partea frontală asigură un sunet puternic și telefonul este ușor de auzit atunci când îl ții în buzunar. Dacă-l ții cu difuzoarele “în sus” îl va auzi toată lumea.

Cele două difuzoare asigură și un sunet foarte plăcut în muzică și jocuri și filme. Amplasarea lor de-o parte și de alta a ecranului înseamnă că auzi sunetul stereo așa cum trebuie. HTC insistă pe ideea că muzica se va auzi foarte bine; n-am avut cele mai bune condiții la Londra, dar în liniștea de acasă vă pot spune că da, vocea este foarte clară pe difuzoarele exterioare, sunetul este puternic, melodios, iar cu volumul aproape de maxim deja va fi prea puternic pentru o cameră.

Totuși, nu sunt mare fan al ascultatului muzicii pe difuzoare, așa că nu insist pe acest aspect. Ai parte și de noi efecte de vizualizare și faptul că-ți arată versurile pe ecran simultan cu vocea artistului, dacă melodia este recunoscută prin serviciul Gracenote.

Pentru jocuri și filme sistemul de sunet este un mare avantaj și aceasta merită menționat. Calitatea sunetului în apeluri a fost, de asemenea, fără cusur și încep să cred că anularea zgomotului ambiental funcționează chiar bine de tot pe acest model, grație celor două microfoane speciale și a procesorului de sunet.

N-am avut probleme cu recepția semnalului wifi sau cu conectarea la rețeaua de telefonie.

Performanța în testele de benchmark este excelentă. Este primul telefon pe care-l văd trecând de 10.000 de puncte în Quadrant și ajungând aproape de 12.000, un rezultat excelent. Am testat multe telefoane din generația 2013 la Barcelona și HTC One a avut cel mai scor dintre toate. Culmea este că rezoluția Full HD s-ar putea să vă facă niște mici probleme cu unele jocuri, dar update-uri viitoare le vor face compatibile și cu această rezoluție.
screenshot_htc_one_23_benckmark

Telefonul se încălzește dacă îl soliciți excesiv. O vreme de jucat Shadowgun sau o instalare de multe programe, atunci când îl iei prima oară la butonat, îi va încălzi carcasa și îi va consuma o parte din bateriei. Partea bună este că toate jocurile încercate au funcționat perfect, fără nici un cusur sau lag.

SOFTWARE

Blinkfeed este un nou ecran principal (cel setat ca fiind Home, de fapt) care îți prezintă știri și noutați din diverse surse. Pot fi sursele tale (Facebook, Twitter, Flickr, LinkedIn, calendarul și ghidul TV (nu și în România), dar si surse de informare clasice din lume, precum Associated Press, Euronews, Reuters, Huffington Post, WENN, The Verge, TechCrunch, UEFA.com și altele.

Poți alege din surse și poți alege subiectele care te interesează, de exemplu ce tip de sporturi sau știri.

Pe total pentru mine a fost o experiență plăcută. Poți avea parte de știri din România dacă urmărești pe Facebook surse precum Digi24 sau Mediafax, iar selecțiile internaționale sunt interesante. Mai ciudat este dacă urmărești ceva porcos și deodată te trezești cu un fund gol în fluxul de știri, pentru că cele de pe Twitter de exemplu sunt alese după un algoritm necunoscut mie. Poți însă și să oprești sursele externe și să primești noutăți doar din Facebook, Twitter, Flickr și LinkedIn, economisind astfel niște trafic de date și baterie.

Interfața Sense 5 nu include doar acest Blinkfeed, ci și o modificare a aspectului general al meniurilor și pictogramelor. Acestea arată mai puțin a desene animate și au acum un design mai simplist, în linii mai clare. De asemenea, majoritatea listelor (widget-uri, aplicații) nu se mai derulează orizontal, ci vertical. Au dispărut câteva widget-uri din cele clasice HTC, dar nimic crucial, iar lista de aplicații pare la o primă vedere dificil de navigat, cu o grilă 3×4 pictograme, dar o poți modifica în 4×5.

N-am văzut multe opțiuni noi. Power Saver-ul are aceleași opțiuni, la Wi-Fi poți alege banda de frecvență de funcționare. Meniul de notificări a ramas același, fără un acces rapid la scurtături de sistem.

Ce m-a nemulțumit este că poți avea doar 5 ecrane principale, din care unul este ocupat de BlinkFeed. Rămân 4 pentru widget-uri, ceea ce s-ar putea să nemulțumească pe cei obișnuiți cu multă informație pe ecran. De exemplu eu aveam două ecrane ocupate doar cu widget-uri de agendă și month view din calendar, dar a trebuit să regândesc amplasarea lor.

Este foarte dificil să modifici cele patru pictograme din meniul rapid de jos, cele care te însoțesc în toate ecranele. Se poate, dar este foarte neintuitiv și pare mai degrabă un bug în interfață decât modalitatea oficială de a le modifica.

Eliminarea butonului Meniu de sub ecran înseamnă că toate programele trebuie acum să afișeze un buton virtual, consumând un pic din spațiul disponibil. Sunt dezamăgit de această alegere a HTC, mai ales că One X a primit printr-un update posibilitatea de a folosi butonul Recent Apps pe post de Menu, semn că publicul dorea această funcție. Acum HTC a eliminat-o complet, lăsând doar butoane capacitive pentru Back și Home.

Pe total însă interfața este rapidă și telefonul nu a “sughițat” niciodată, chiar și după instalarea software-urilor uzuale. Totul se mișcă rapid, interfața este frumos animată, widget-urile se actualizează rapid.

TELECOMANDA UNIVERSALĂ

Acest aspect merită menționat separat. Telecomanda universală se bazează pe emițătorul IR deghizat în butonul On/OFF și softul TV din telefon.

Softul aceasta este un pic ciudat. Ideea din spatele lui este să-ți fie un ghid TV complet, dar pentru asta vrea să știe țara, providerul tău de cablu și ce canale prinzi. Evident, pentru România nu are nimic în memorie.

Am ales SUA, am introdus un cod poștal fictiv, am ales un provider la întâmplare și toate canalele disponibile. Apoi, în acest soft există o mică pictogramă de televizor în care am ales că am televizor și cable set-top box. Emularea telecomenzii pentru televizorul Samsung a funcționat din prima, pentru receiverul Humax HD de la RCS din a 7-a încercare de protocol, dar funcționează.

Acum pot aprinde televizorul și receiverul din telefon, pot umbla la volum, canale, sursa de semnal și alte funcții de bază. Teoretic se pot înrola și noi butoane în telefon, practic nu am reușit să fac acest lucru cu boxele Genius din cameră și nici n-am încercat mai mult.

Important este că există un suport de bază în HTC One pentru telecomenzi de TV, receiver și home theatre. Sunt sigur că vor apărea softuri 3rd party mai bine în viitor, dacă va fi nevoie de ele.

BATERIA
Bateria este de 2300 mAh, mai mare decât ce aveau HTC One X și One X+. Diferența de autonomie nu este una foarte mare față de generația anterioară, ci doar o îmbunătățire. HTC One este un telefon tot de o zi, poate o zi și un pic din noapte, dar nu atinge vreun nou record. Oarecum de așteptat de la 2300 mAh, ai nevoie de minim 3000 mAh ca să te țină două zile întregi.

Pe scurt, bateria a crescut față de generația anterioară, dar a crescut și consumul, mai ales că un hardware atât de performant îți cere să-l utilizezi mai mult. Când totul merge atât de bine, e greu de lăsat din mână. Părerea mea este că te ține vreo 3-4 ore în plus față de One X și Galaxy S III.

FOTOGRAFIERE
Camera Ultrapixel are senzor de 4 megapixeli, de dimensiunie mai mare decât cele obișnuite de pe telefoane și de 3 ori mai luminos. Fotografia rezultată va fi la o calitate superioară celor de pe telefoanele mai vechi, chiar dacă aparent rezoluția este mai mică. Dimensiunea unui element fotosensibil a crescut de la 1 micro-metru la 2 micro-metri, ceea ce ar trebui să se traducă în calitate mai bună a imaginilor în special în condiții slabe de iluminare.

Camera îți permite să afișezi o grilă 3 x 3 pentru încadrare și să oprești sunetul de declanșare. Rezoluția unei fotografii este de 2688 x 1520 pixeli, cu o dimensiune între 1 și 2,5 MB pe fișier. Poți regla ISO și balansul de alb la valorile pe care le dorești sau le poți lăsa pe Auto.

Camera poate fi comutată între modurile Normal, Noapte, HDR și Panoramic, pe lângă alte câteva. În galerie foto poți aplica și câteva editări de bază pe imagini. Focalizarea este rapidă chiar și noaptea. Este bine că poți opri sunetul de declanșare pentru că acea opțiune oprește și sunetul de focalizare, când telefonul țiuie ca un robot torturat cu bomfaierul.

Din sample-urile de mai jos puteți observa o reprezentare fidelă a culorilor. One X-ul le satura excesiv, One-ul le afișează normal, așa cum le vede ochiul. Fotografiile mi se par un pic întunecate, dar cerul a fost înnorat toate aceste zile și nu șțiu cum ar arăta în soarele puternic al verii.

Senzorul Ultrapixel nu este revelația pe care o așteptam. Fotografiile în lumină puternică sunt normale, după cum vedeți mai sus. Diferențe notabile apar în lumină slabă, de exemplu în interioare, unde HTC One surprinde fotografii nemișcate, utilizabile. La fel se întâmplă și noaptea, unde zgomotul este sesizabil, dar măcar imaginile nu sunt mișcate și pot fi, din nou, utilizate sau arătate altora. Este o îmbunătățire semnificativă pentru claritatea fotografiilor, dar detaliile fine rămân de aceeași calitate ca și la One X și SGS III.

Am pus toate fotografiile făcute cu telefonul, la rezoluția originală, pe SkyDrive.

Iată și comparații cu One X (jos). Fotografiile sunt asemănătoare, mai ales la redimensionare, dar va trebui să mă credeți pe cuvânt că HTC One are o calitate mai bună a texturilor și a detaliilor capturate, plus o reprezentare fidelă cu realitatea a culorilor, care pe One X sunt mult prea saturate.

Softul de galerie include acum fotografiile tale și cele ale prietenilor din Facebook, dar într-o interfață mai apropiată de cea BlinkFeed.

ZOE este o noutate în interfață. Îți îmbină mai multe fotografii și clipuri într-o scurtă prezentare, alegând efecte și tranziții. De cele mai multe ori efectul este foarte bun și clipul final arată bine.

Din păcate, trebuie să șții dinainte că vrei să faci un “zoe” (o zoe?). Modul trebuie activat, apoi începi să faci fotografii și clipuri și la final Zoe știe pe care anume trebuie să le îmbine.

O altă facilitate în Zoe este că nu faci fotografii, ci un fel de mici clipuri din care poți extrage ulterior orice imagine. Treaba asta este foarte bună atunci când vrei să prinzi “scena potrivită” din trecere. Faci un mic clip și extragi imagine din el, decât să speri că reușești din prima fotografia perfectă.

Telefonul face și fotografii în mod Burst cu o viteză uimitoare, ceva de genul 20 de cadre în 2 secunde. Poți alege cea mai bună imagine sau le poți salva pe toate pentru a le studia ulterior.

Clipul Full HD arată bine. Poți filma 720p la 60 de cadre pe secundă și poți face inclusiv clipuri HDR.

CE E BINE

 • Aspect foarte elegant, construcție superbă
 • Ecran de calitate
 • Sunet excelent, puternic, cu cele două difuzoare frontale
 • Chipset performant
 • Camera este bună în condiții slabe de iluminare și noapte

CE E RĂU

 • Mai puține ecrane în interfața Sense
 • Blinkfeed este o interfață bună pentru Facebook și Twitter, dar nu șțiu câti sunt interesați de restul șțirilor internaționale.
 • Butonul On/Off este amplasat cam departe spre stânga.
 • Nu mai are buton de Menu decât pe ecran

UTILIZARE

 • HTC One este un telefon bun pentru toată lumea, dacă nu vi se pare prea mare la 4,7 inci. Din păcate, cam la această dimensiune sunt cele mai performante telefoane ale anului.
 • Recomand telefonul în special celor care se joacă pe mobile sau urmăresc filme. Nu doar că are un sunet foarte puternic din cele două difuzoare frontale, dar poziționarea lor de-o parte și de alta a ecranului asigură spațialitatea necesară în jocuri.

CONCLUZIE

HTC One este un telefon excelent, o clasă peste celelalte de pe piață, peste cele văzute la Barcelona. Poate doar Galaxy S IV îi va fi un concurent real, însă HTC are arme bune în mână: o carcasă foarte elegantă și bine făcută, un design pe care îl arăți cu mândrie altora, hardware performant la toate capitolele sale.

Camera și bateria nu sunt mult îmbunătățile, dar acesta nu este un dezavantaj, ci doar o dezamăgire personală. Dincolo de chestiuni minore nu i-am putut găsi nici o problemă reală, HTC One fiind, după cum îi zice și numele, numărul 1 în acest moment.

  50 comentarii

 1. Radu, blink feed-ul nu poate fi dezactivat?

    (Citează)

 2. Se incalzeste mai putin decat One X ?

    (Citează)

 3. Ai avut o versiune de test… nu varianta finala. Deci claritatea pozelor poate sa difere … vezi de exemplu review-ul de la engadget care il considera telefonul cu cea mai buna camera.

    (Citează)

  • @Razvan: nu, e versiune finală, doar că nu e ambalată pentru comerț. Uită-te pe toate review-urile străine, toți spun că lipsesc detaliile din cauza noise reduction-ului prea agresiv și că fotografiile sunt prea soft și lipsite de contrast. Noaptea însă ies chiar bine.

     (Citează)

 4. off topic: ;-0 asteptam un review pentru Nokia Lumia 920 pe aceeasi lungime de pagina ;-)

    (Citează)

  • @zooropa: am avut și Lumia 920 zilele aceastea, dar nu sunt atât de multe de zis despre acest model. Sau să scriu de Kindle Paperwhite întâi?

     (Citează)

 5. Deci candidatul la telefonul anului in ochii multora vine cu un sistem de operare vechi de un an de zile ? Really? Telefon de 600 de euro….

    (Citează)

 6. @Dragoş : Are ultima versiune de Android :
  Android OS, v4.1.2 (Jelly Bean), upgradable to v4.2.2 (Jelly Bean)
  Ce vrei mai mult?Când va fi lansat Key Lime Pie, sunt sigur că va primi update, chiar destul de repede.

    (Citează)

 7. @Razvan:

  Mai degraba, respectivii au testat situatiile in care HTC-ul ar trebui sa se descurce mai bine, adica in conditii dificile, cu lumina slaba sau puternica.

  Eu as mai fi facut un test cu lumina soarelui batand din fata/sus. Nu ca sa vad cum se intuneca poza ci ca sa vad aberatiile optice cauzate de plasticul lentilei… (daca exista)

    (Citează)

 8. Radu, poti sa-i intrebi pe cei de la HTC daca Romania va fi afectata de delay-ul de aprox o luna pentru livrarea de HTC One?

  Apropo, telefonul e super… desi are niste mici neajunsuri, o sa mi-l cumpar. E cel mai aproape de ceea ce vreau eu. S4 trebuie sa vina cu ceva nemaivazut ca sa ma razgandesc, si nu cred ca va fi cazul.

    (Citează)

  • @AdrianG: am fost azi la prezentarea oficială. Estimarea este pentru jumătatea lui aprilie. Posibil că unele magazine să primească puține bucăți, dacă au noroc, mai repede de atât. Prețul n-a fost precizat, mă aștept cam la 2800 lei.

     (Citează)

 9. @DFlorin după cum si tu ai zis 4.2 este ultimul nu 4.1.2 mă întrebai ce mai doresc , pai un sistem de operare ce nu necesita 4 nuclee si 2 GB de Ram sa meargă fără lag.

    (Citează)

 10. Mda, deci va fi afectata si Romania. Oh well..

  Iti dai seama ca daca S4 se va livra tot la jumatatea lui aprilie, HTC o sa aiba foarte mult de pierdut. Si aici nu ma refer la Romania.

    (Citează)

  • @AdrianG: problema lor. Pe mine mă interesează doar ca eu să am cel mai bun telefon și dacă One va fi mai bun, îl voi lua pe acela.

     (Citează)

 11. @Dragos – te-ai luat si tu repede dupa Phil Schiller de la Apple…si posibila “dovada”

  http://www.gsmarena.com/phil_schiller_bashes_the_galaxy_s_iv_runs_on_dated_os-news-5697.php

  citeste ultimul paragraf…este o explicatie suficient de buna.

  Dar sa nu intram intr-un duel Apple vs Android ca nu e nici unul cel mai bun…este mai potrivit nevoilor oamenilor fiecare din el ;)

    (Citează)

 12. @nwradu: te rog, Nokia Lumia 920 … ;-)

    (Citează)

 13. tocmai ma uit la lasnarea Samsung S4… nu stiu daca HTC poate bate la capitolul functii Samsungul; chiar astept un review similar aici si pt S4… Daca se va putea

    (Citează)

 14. Am pus toate fotografiile făcute cu telefonul, la rezoluția originală, pe SkyDrive.

  http://sdrv.ms/YdIgkk

    (Citează)

 15. Să-mi iau, să nu-mi iau… decizie grea. One X este încă suficient de bun și cică primește un Sense 5 incomplet. Din poze pot spune că îmi place mai mult designul One X, dar trebuie sa văd One expus pe undeva ca să mă hotărăsc.

  One nu are opțiune de double tap pe back sau home pentru a emula buton de meniu? Așa auzisem mai demult: double tap pe unul arată recent apps, iar pe al doilea meniul. Ar fi extrem de aiurea să pierdem iar o parte din ecran, multe aplicații încă folosesc butonul ăla de meniu din păcate.

    (Citează)

 16. Sunt curioasă dacă mă va face să renunț la 8X pentru el. :D

    (Citează)

 17. Sunt din ce in ce mai convins ca asta e urmatorul meu telefon. Astept sa il vad prin vodafone/emag sa il butonez sa vad daca ma conving. Nu imi place deloc cum e amplasat butonul de lock (momentan sunt pe un sgs2 si butonul in lateral mi se pare cea mai inspirata alegere, mai ales daca se mareste dimensiunea).

    (Citează)

 18. Radu, ai schimba One X-ul cu One-ul? Merita efortul si diferenta de bani?

    (Citează)

  • @phoenix: l-aș schimba pentru aspect, rapiditate, un pic de baterie în plus (chiar mai multă, că după un an și One X-ul nu mai ține ca la început) și camera un pic mai bună. Îmi place Zoe, mi-ar fi de folos pe la tot felul de evenimente, nu mă deranjează nici Blinkfeed.

     (Citează)

 19. camera de pe spate e exact la nivelul carcasei sau e putin ingropata? exact la nivelul carcasei era la one x si se zgaria extrem de repede, au rezolvat abia cu one x+, sper sa nu fie la fel si la One

    (Citează)

 20. Pe partea video, ziua, mi se pare dezamagitor. Am vazut mai multe filmari si atunci cand zona focalizata este putintel mai intunecata sau mai luminata se produce o reasezare urata a contrastului. Se vede foarte bine asta in clipul tau.
  De asemenea imposibilitatea dezactivarii / personalizarii totale a BlinkFeed este iarasi un mare minus. Peste toate vine si bateria, care nu putea sa aiba si ea macam 2800mAh… Dar ce firma va face telefonul perfect?! Ar da faliment…

    (Citează)

  • @Liviu Fratila: nu cred că există tehnologia unei baterii mai mari pentru acea dimensiune. Cred că au tot interesul să o mărească, dar nu au cum.
   Clipul Full HD e rezonabil, în ciuda unui mic efect de rolling shutter. Mai poate filma și direct HDR, plus la 60fps, dar calitatea e mai slabă.
   Totuși, e un telefon, e făcut să filmeze în lipsa altor mijloace, nu ca funcție principală.

     (Citează)

 21. @nwradu – Stii sa existe vreun showroom oficial unde HTC One ar putea fi vazut, pana sa intre in magazinele fizice? De exemplu eu mi-am luat in vara o tableta Asus Infinity PAD, care nu s-a putut vedea efectiv nicaieri, magazinele normale nepermitandu-si “luxul” de a o expune. Dar Samsung isi expune modele mai intai la showroom-ul din Willbrook.

    (Citează)

 22. Îl găsești sigur în Orange în mall-ul Băneasa, s-ar putea să fie și la Vodafone în Experience Store AFI.

    (Citează)

 23. Salut . Sa presupunem ca imi voi cumpara acest telefon ( HTC ONE ) de la Orange, cu un abonament care sa-mi ofere un trafic de net limitat ( se presupun 1gb ) . Intrebarea mea este : Acel blink feed imi va manca din net ? Presupun ca da, deci m-ar interesa o recomandare. Multumesc frumos ! [ De 2 ani am un Samsung Galaxy Mini, deci n-am prea multa experienta cu telefoanele de top din 2013 ]

    (Citează)

  • Mănâncă net, da. Poti dezactiva toate sursele de știri și eventual să-l folosești doar pentru Facebook, ceea ce n-ar consuma mult. Nu mai știu dacă nu se poate opri și de tot.

     (Citează)

 24. Am inteles, multumesc frumos pentru raspuns. Daca nu intind coarda, as dori sa te intreb daca-mi este suficient 1gb trafic pe luna in conditiile in care as accesa facebook si watsapp frecvent si alte site-uri in functie de necesitate [ dar alte site-uri, sa spunem ca nu prea vor fi necesare in timpul in care sunt plecat de acasa ] asta 1 ; 2 in momentul in care activez wi-fi presupun ca nu imi mai consuma din net, este adevarat ? 3 Ai facut un test sa vezi cum se aude in casti ? M-ar interesa o comparatie cu iPhone , nu am pretentia sa se auda la fel de tare, dar nici sa lase de dorit ca nivel al volumului . Multumesc mult de tot !

    (Citează)

  • Eu am 500 MB lunar în abonament. Dacă nu stai pe YouTube sau nu bifezi să-ți uploadeze fotografiile pe Dropbox si prin 3G, ai wifi pe acasă/muncă și nu faci altceva cu trafic masiv, 1 GB este suficient.

   Eu am mereu activate sincronizari de Gmail (50 mailuri pe zi tot intra), Facebook, Twitter, calendar, whatsapp, evernote, instagram etc) și mă încadrez în acel trafic. O să te prinzi după 1-2 luni cât ai nevoie, dar eu zic că esti ok cu 1 GB.

   La comparație pentru căști nu mă pricep. HTC-urile se aud bine, One are chiar și hardware mai bun, nu doar egalizator Beats, așa că nu vei avea probleme.

     (Citează)

 25. Am inteles, multumesc mult de tot pentru timpul acordat !

    (Citează)

 26. Salut. Stie cineva cum se pot scoate pozele de facebook ale prietenilor din galeria de poze a unui htc one. M-am tot uitat, butonat si nu reusesc. Multumesc

    (Citează)

 27. L-am achizitionat azi din JB Hi Fi Sydney cu pretul de 696 AUD, e o rusine ca la noi in tara sunt preturile care sunt. Fara dubii no. 1. Pana nu il ai in mana (ca sa spun asa) chiar nu iti dai seama cat de “tare” e.

    (Citează)

 28. La noi este si TVA-ul 24%

    (Citează)

 29. pana la urma ce setari ai pus pt telecomanda?
  ca zici ca a mers din a 7 incercare dar cum?

    (Citează)

 30. @nwradu : O intrebare scurta: Daca te-ai afla in posesia unui Nexus4..l-ai schimba pe un HTC One? Precizez ca nu mai trebuie sa dau nici un leu in schimb in plus.

    (Citează)

 31. in fotografia cu mega image…mi se pare mie sau in stanga jos imaginea e deformata?

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus