un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Gama Nokia ajunge la maturitate

1 Mar 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

nokia_lumia_01
Mi-a plăcut standul Nokia pentru că atunci când le vezi toate produsele unul lângă altul, toate accesoriile și demonstrațiile foto și NFC și testele de rezistență, începi să vezi planul de durată al Nokia. Ce au acum începe să semene cu o gamă de produse, cu o formă de prezentare a produselor din care reiese un aspect unitar.

Am văzut pe rând toate modelele.

Lumia 920 are diagonală de 4,5 inci și rezoluție 1280 x 768 pixeli. Are camera Pureview de 8 megapixli, obiectiv Carl Zeiss și o stabilizare optică lăudată pentru performanța sa. Stocarea internă este de 32 GB, dar fără slot suplimentar de card de memorie. Procesorul este de 1,5 GHz, iar bateria are 2000 mAh. Este, într-adevăr, mare și greu. Sper că grosimea suplimentară este un compromis bun pentru senzorul Pureview și stabilizarea sa optică, altfel nu se va justifica. Totuși, ecranul este foarte bun, iar carcasele în culori vii atrag privirea și par foarte rezistente. Mai multe detalii găsiți și la Zoso.

Lumia 820 este un model din gama medie, cu ecran de 4,3 inci, rezoluție de 800 x 480 pixeli și cameră normală, nu Pureview. Sticla rămâne Carl Zeiss, procesorul este același, dar bateria scade la 1500 mAh. Totuși, ca avantaje peste modelul Lumia 920 se remarcă ecranul de tip AMOLED și faptul că există slot de card micro SD. Spatele telefonului se demontează pentru a avea acces la baterie, iar acest spate poate fi înlocuit cu unul de altă culoare, așa cum pe vremuri puteai aplica o altă față.

Lumia 720 coboară un pic nivelul. Ecranul nu mai este AMOLED, camera are 6,7 megapixeli, procesorul este de doar 1 GHz, dar bateria urcă înapoi la 2000 mAh și grosimea scade la 9 milmetri.

Lumia 620 este un telefon de 3,8 inci și rezoluție 800 x 480 pixeli. Are slot de card, cameră de 5 megapixeli și procesor la 1 GHz, dar bateria este de doar 1300 mAh.

Lumia 520 este un alt model nou-lansat la Barcelona. Costă 139 euro, are ecran de 4 inci, cameră de 5 megapixeli și slot de card. Este un model ce oferă toate funcțiile Windows Phone 8 la un preț foarte atractiv și probabil că Nokia va atrage mulți clienți cu astfel de telefoane ieftine.

Toate rulează Windows Phone 8, desigur. În România nu se știe când vor fi disponibile oficial, deși Nokia Lumia 920 a fost anunțat la operatori pentru luna martie.

Între 25 și 28 februarie am fost la Mobile World Congress în Barcelona, la invitația Orange România. Urmăriți toate noutățile pe tag-ul MWC2013, Twitter și Facebook!

    5 comentarii

  1. De un sistem de operare avea nevoie Nokia, un sistem de operare care să nu fie Symbian.
    A avut mereu produse de calitate și este un brand în care lumea are încredere.

    2013 pare a fi anul relansărilor și schimbărilor semnificative, cel puțin în mobile. Piața crește, au apărut noi sisteme de operare care se chinuie să-și facă loc printre giganți, Alcatel a surprins, Nokia se dă în rând cu lumea și vitezele cresc.
    Speed is the name, mobile is the game!

      (Citează)

  2. Daca Nokia “imbratisa” androidul sunt sigur ca acum juca de la egal la egal cu Samsung.

      (Citează)

  3. Eu chiar nu inteleg ce au unii cu Symbian-ul, e un sistem de operare foarte bun, stabil iar majoritatea telefoanelor din seria E au fost foarte reusite si sunt folosite si acum de multi. E adevarat ca Nokia nu a reusit sa adapteze rapid sistemul de operare pentru touchscreen si nici nu a convins prea multi dezvoltatori de aplicatii sa creeze ceva nou.
    Cat despre Android …. mai are ceva de lucru pana sa fie un sistem bun si principala problema e fragmentarea, trebuie sa iti iei Nexus altfel ai cu totul altceva pe telefon si risti sa nu primesti niciun update.

      (Citează)

  4. Dar de ce mai vorbim de Symbian? Telefoanele de sus au Windows pe ele.
    Eu am avut telefon cu android 3 ani de zile, de jumatate de an am un Nokia cu Windows si sincer acum dupa ce l-am folosit cateva luni nu as mai reveni la Android de la Windows.
    Din punctul meu de vedere sistemul de operare nu mai este o problema. Mi se pare ca Nokia incet incet revine cu ce ne-a obisnuit in anii trecuti.

      (Citează)

  5. TIPIC NOKIA aroganta la nivel maxim !!! Pai cum bai oameni buni pentru un model de top (LUMIA 820) ei cer un nivel de 399E (~18-20mil) din 2013 si pui un afisaj de 800×480 la o diagonala de 4.3 Pai vezi pixelii aia din avion . Asa au fost intotdeauna aroganti pentru ca snobii au cumparat nokia ca deh`… sunt smecheri – pe cand ceilalti producatori incearca sa te ademeneasca cu tot felul de oferte (preturi imbatabile) si hardware de top . Nokia face invers ! Huo

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus