un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

O casă frumoasă

7 Mar 2013  ·

GÂNDURI  ·

10 comentarii

O casă frumoasă în București, pe strada Dionisie Lupu, în centrul orașului. Zona de pe acolo, între Polonă, Grădina Icoanei și Arthur Verona, are multe de oferit celor ce se plimbă în căutarea Bucureștiului frumos.

Nu vezi foarte des acest tip de decorațiuni exterioare pe casele din București.
casa_dionisie_lupu

Și ce frumos ar arăta fără cabluri aeriene…

    10 comentarii

  1. Ar arata si mai frumos fara aparatele de aer conditionat (se pot pune pe cladire). Mai exista zone din astea in Bucuresti, pe la Domenii sunt cateva strazi care nu au nicio legatura cu restul orasului.

      (Citează)

  2. Interesanta constructia, ma intreb ce stil e. Crenelurile si turnurile imi aduc aminte de sediul IGP de pe Stefan cel Mare.
    @cata_sun: ai dreptate, si in zona Domenii/str. Campina sunt niste cladiri misto, stau prin zona si ma mai invart pe acolo.

      (Citează)

  3. si vatra luminoasa e destul de interesanta

      (Citează)

  4. Nu e casa universitarilor?

      (Citează)

  5. Ce frumos ar arata tot Bucuresriul fara cabluri, nu numai cladirea asta.

      (Citează)

  6. @Mardum: Da, e Casa Universitarilor. Și interiorul e frumos, deși n-am văzut decât niște holuri laterale și sala mică de festivități.

      (Citează)

  7. Ce fain! :) Chiar azi am fost la MNAC şi-am zărit casa asta într-un documentar ce rula la expoziţia de la parter.

      (Citează)

  8. Este vorba de Casa Librecht – Filipescu, azi Casa Universitarilor, monument istoric Cod LMI: B-II-m-A-19107.

    Imobilul a fost construit pe la 1860 de arh. Ludovic Luigi Lipitzer reunind elemente de factură romantică și neogotică iar beneficiarul clădirii a fost bancherul Cezar Librecht, director pe atunci al Poştelor.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus