un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Accesoriile S Health pentru Samsung Galaxy S4

21 Mar 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

2 comentarii

La lansarea lui Samsung Galaxy S4 s-a vorbit și despre S Health, un sistem prin care telefonul îți monitorizează sănătatea. Nu i-am acordat nici o atenție, în parte pentru că mă interesau funcțiile care chiar sunt utile pe telefon și apoi pentru că ultimul lucru pe care-l doresc de la telefon este să-mi spună că mănânc mult, că trebuie să slăbesc sau că am mers prea mult și trebuie să beau apă.

Se pare că nu-i chiar așa. S Health îți oferă ceva informații, dar nu te bate la cap ca o nevastă, deși acest lucru s-ar putea să fie mai degrabă o consecință a posibilităților sale limitate.

SGS 4 include un senzor de temperatură și umiditate, așa că softul S Health 2.0 i-ar putea spune unui cardiac că este prea cald afară și ar fi bine să nu stea mult la soare. Spun “ar putea” pentru că nu știu cum funcționează. La fel de bine ar putea să-ți spună că e prea cald în buzunarul tău de la pantaloni, ceea ce e inutil.

Apoi, telefonul funcționează și ca pedometru, adică iți spune câți pași ai făcut. Orice telefon poate face asta, sunt destule aplicații pentru orice sistem de operare mobil, dar Samsung are funcția integrată.

sgs_4_s_bandAvantajele apar odată cu mici accesorii: S Band este o brățară care funcționează tot ca pedometru. Este gândită pentru momentele când nu porți telefonul cu tine în buzunar, de exemplu în casă sau prin camerele de la birou sau poate la alergare serioasă pe bandă sau în parc. Datele se descarcă ulterior în telefonul.

sgs_4_hrmHRM înseamnă Heart Rate Monitor. Este un alt accesoriu, acesta monitorizând ritmul tău cardiac. Ar putea fi o invenție bună dacă se integrează bine cu softul și cu senzorul de temperatură ambientală, dar asta rămâne de văzut. O vor vedea alții, accesoriile nefiind incluse în pachet și mă îndoiesc că le voi primi vreodată la review.

Ultimul accesoriu este un cântar corporal ce se conectează prin Bluetooth la telefon. Asta îmi place, mai ales dacă softul va ști să-ți arate rapoarte și analize despre greutatea ta.
sgs_4_cantar

Mi se pare însă că lipsește o integrare mai bună a accesoriilor cu un soft deștept. Aștept telefonul pentru a vedea cu ochii mei ce face S Health 2.0. Cei ce-și doresc accesoriile le vor putea găsi dacă nu oficial, măcar prin comandă de pe Amazon sau aduse de cine știe ce magazine de la noi, așa că nu asta va fi problema. S Health este disponibilă și pe SGS 3, există deja alte aparate ce pot fi conetate la telefon, precum glucometre, iar la MWC am văzut chiar și un analizor de sânge. Totuși, pentru 99% dintre noi nu cred că S Health influențează decizia de cumpărare.

    2 comentarii

  1. iovaniorgovan

    24/01/2014 la 5:00 PM

    si, ai testat accesoriile?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus