un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Zvonuri despre următorul HTC de top

13 Feb 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

htc_m7Apar tot mai multe zvonuri despre un nou telefon de vârf HTC, nume de cod M7, care probabil va fi anunțat pe 19 februarie într-un eveniment privat HTC și apoi văzut pe larg la Barcelona Mobile World Congress la finalul lunii.

Zvonurile vorbesc despre o nouă tehnologie foto. Anul trecut cei de la HTC au fost primii care au deschis calea modulelor foto foarte rapide, anul acesta vin cu o nouă tehnologie numită Ultrapixel. Este vorba, într-o explicație mai grosolană, de trei senzori puși unul peste altul, fiecare fiind sensibil la una din cele trei culori principale RGB. Imaginea finală se obține prin “adunarea” celor trei informații într-una singură.

Fiecare senzor ar avea 4,3 megapixeli. Imaginea finala nu va avea în total 3 x 4,3 megapixeli, adică 13 megapixeli, ci mai puțin, dar tehnologia ar trebui să asigure în primul rând o reprezentare mult mai fidelă a culorilor și apoi un grad mai mare al detaliilor surprinse, deoarece se fac mai puține interpolări matematice pe verticală și orizontală, calculele fiind acum “în adâncime” pentru suprapunerea culorilor. S-ar părea că HTC oprește cursa megapixelilor în favoarea a “mai mic, dar mai bun”.

Cât despre cum va arăta telefonul, momentan a scăpat o singură imagine. Eu văd două difuzoare, sus și jos, poate gândite să ții telefonul în mod landscape și să te bucuri de un sunet mai bun în filme și jocuri. Butoanele de Back și Home sunt de-o parte și de alta a logo-ului HTC de jos, dacă vă uitați cu atenție. Sper ca asta să nu însemne că butonul Menu dispare complet și il vom avea doar pe ecran, ci că poate meniul va apărea la o apăsare lungă pe Back.

Despre specificații nu se știe nimic. HTC a avut One S 4,3 inci, One X 4,7 inci, iar mai nou a lansat (nu și la noi) un HTC Butterfly de 5 inci diagonala ecranului și rezoluție, “vezi aici șocant”, 1920 x 1080. Full HD pe un ecran de 5 inci este… de văzut. Nu mă pronunț până nu văd cu ochii mei. Avantaje ar fi destule, dar mă gândesc la autonomia bateriei și încă nu mă pot bucura.

Revenind la M7, vâd o rotunjime mai pronunțată a colțurilor. “Cotește” mai strâns decât un One X, amintindu-mi de iPhone 4. Văd și un buton de On/Off sus, lângă jack-ul audio. Din imagine nu se înțelege dacă telefonul este plat sau ușor rotunjit sau va avea o formă asemănătoare cu HTC Hero și Legend, adică o mică barbă în partea de jos. Am avut Hero, nu era rău design-ul în acea manieră. Văd și un Sense 5 acolo.

O fi acesta următorul meu telefon? O fi mai mare de 4,7 inci? Sper să văd în curând…

sursa: Engadget și GSMarena.

    5 comentarii

  1. Daca are baterie de 3000 mAh sau mai mult e must buy. Altfel m-as feri de el pana anunta SGS4 si Google Phone X.

      (Citează)

  2. De ce ar fi imposibil? Sa-l faca mai gros, nu ma deranjeaza.

      (Citează)

  3. arata binisor.
    sa vedem specificatiile oficiale… zic.

      (Citează)

  4. Google oricum a declarat ca X Phone va trebui sa inoveze pe partea de baterie si / sau autonomie asa ca avand in vedere ca Motorola aflat in portofoliu cu bateriile lor de 3.3 Ah sunt un punct bun de inceput ! Oricum o idee mai buna bateria sigur nu ar strica . Problema Smart-phone-urilor existente din punctul meu de vedere este autonomia ! sau mai exact lipsa ei :D

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus