un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Nu scăpăm de Becali

12 Feb 2013  ·

GÂNDURI  ·

6 comentarii

Mă bucuram că scăpăm de tot de Gigi Becali, dar se pare că nu este așa. Hotnews spune că întrucât pedeapsa este cu suspendare, mandatul său de parlamentar nu este afectat. Bănuiesc că victoria mai mică, anume că “luptătorul luminii” este de acum un condamnat penal, va trebui să fie suficientă.

Din ce înțeleg, întrucât pedeapsa de a alege și a fi ales este și ea cu suspendare, Becali poate candida inclusiv la președinția statului. Într-o țară normală, cu legi normale, ar fi obligat să demisioneze – nu, să fie dat afară – din Parlament, pentru că este ilogic să ai în funcții de mare putere oameni condamnați penal. Dar am zis țară normală, nu România.

    6 comentarii

  1. pana si papa si-a dat demisia in semn de protest :)
    acuma serios vorbind, nici nu prea stiu cum ar trebui sa tratam chestia asta. aceeasi justitie l-a condamnat pe huidu la 4 ani pentru un accident cu 3 victime.
    pe alta parte aia care i-au furat masina ori au fost atat de prosti incat nu stiau a cui este masina ori trebuiau sa ii transmita un “mesaj” si lucrurile au luat-o razna.
    sper ca de data asta sa scapam macar o luna de declariile lui.

      (Citează)

  2. Nu înțelegem de ce trebuie să scăpăm de el. Pe lângă rele are și bune, ca oricare dintre noi.

      (Citează)

  3. Pentru ca pedeapsa cu suspendare putea fi data pentru un accident auto. Putea fi de cateva luni, accidentul provocand doar o vatamare corporala un picior rupt de exemplu.
    Nu vad un astfel de incident cu ce i-ar putea afecta puterea de decizie unui parlamentar.

      (Citează)

  4. Nu cred ca scapam asa usor, tinand cont ca nu e singurul intr-o astfel de situatie, mai sunt parlamentari in situatia lui, asta e traim in Romania, orice e posibil

      (Citează)

  5. Condamnarea lui Becali are implicatii mult mai adanci ce tin de rivalitatile si dusmaniile existente, atat in politica cat si in afaceri si fotbal.
    Faptul ca a fost condamnat pentru “sechestrarea” hotilor masinii sale (sunt convins ca foarte multi am fi procedat la fel), nu este decat o modalitate de a-i “arata din nou pisica”, la fel cum s-a procedat si la arestarea sa de acum 4 ani.
    Daca ar fi sa-l condamne “pe bune”, asta s-ar putea face mai lesne pentru procesul schimburilor de terenuri cu MAPn, dar acest proces tocmai a fost amanat (probabil pentru a se vedea rezultatele condamnarii cu suspendare).
    Oricum,ar fi hilar (dar probabil normal pentru politica damboviteana) ca Becali sa ramana in comisia juridica a Senatului!

    PS: @un muc

    papii nu pot demisiona; ei abdica la fel ca toti suveranii (imparati, regi, printi, etc), fiind asimilati acestora.

      (Citează)

  6. @cristian11

    Faptul ca a fost condamnat pentru “sechestrarea” hotilor masinii sale (sunt convins ca foarte multi am fi procedat la fel), nu este decat o modalitate de a-i “arata din nou pisica”

    Da, sunt convins ca majoritatea am porunci malacilor platiti sa prinda hotii, sa ii bage in portbagaj si sa ii aduca in fata noastra. Suna leigtim, cum ar zice francezu’.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus