un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Asus prezintă Padfone Infinity, generația a treia

26 Feb 2013  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

asus_padfone_infinity_17
Nu-i spun Padfone 3, ci Padfone Infinity, dar este a treia iterație a acestei game. Telefonul Padfone se introduce într-un “padfone station”, adică un fel de ecran extern cu baterie, și devine o tabletă Android, inima sa fiind hardware-ul din telefon. Astfel, ai aceeași memorie, aceeași conexiune de date, aceleași setări și fișiere și în modul telefon și în modul tabletă.

Asus a dus mai sus specificațiile lui Padfone Infinity:

  • chipset de ultimă oră Qualcomm Snapdragon 600 Pro la 1,7 GHz
  • carcasă unibody, din aluminiu, pentru telefon (cea veche avea un plastic subțire drept capac pe spate)
  • ecran 5 inci, rezoluție Full HD (cel vechi avea 4,7 inci, 1280 x 800)
  • tableta are ecran de 10 inci și rezoluție Full HD

Carcasa este adevăratul star. Aluminiu în culoare naturală, cu o textură frumoasă pe spate, cu colțuri abrupte în 90 de grade și pe față acel ecran de bună calitate, foarte luminos la 400 nits, 5 inci la rezoluție 1920 x 1080 pixeli.



Tableta a rămas mai mult sau mai puțin neschimbată, diferența principală fiind la propriul ei ecran, care are o rezoluție de 1920 x 1200 pixeli. Faptul că atât telefonul cât și station-ul au aceeași rezoluție orizontală va fi de mare ajutor pentru compatibilitate și scade și mai mult timpul de comutare din modul telefon în tabletă, care devine practic insesizabil. Telefonul se înfige în spatele station-ului și se extrage imediat, putând fi folosit imediat.

Carcasa este după gust Cred că unora nu va plăcea deoarece are acele muchii ascuțite, dar altora va plăcea tocmai din acest motiv. Camera a rămas la cei 13 megapixeli de pe Padfone 2, iar stocarea internă este de 32 sau 64 GB. Rețeaua este 4G LTE, iar bateria telefonului are o capacitate de 2400 mAH, cea a tabletei fiind de 5000 mAh. Dimensiunile sunt 143,5 x 72,8 x 8,9 mm și 141 grame pentru Padfone și respectiv 264,6 x 181,6 x 10,6 mm și 530 grame pentru Station.

Din păcate, am identificat și câteva dezavantaje ale noului model:

  • prețul total Padfone plus Padfone Station este de 999 euro, mult mai scump decât generația actuală
  • a crescut din nou dimensiunea telefonului. Oricum îmi dați o tabletă în pachet, de ce nu fac telefonul mai mic, de 3,7 inci, nu mai mare? În curând va fi un telefon de 8 inci pe care-l introduci într-o tabletă de 10 inci.
  • muchiile acelea la 90 de grade cred că se vor strica dacă le lovești, teșindu-se spre un aspect inestetic.

Aș mai adăuga și că stratul anti-amprente de pe ecran nu funcționează deloc, tableta de la stand avea mai multe amprente pe ea decât o secție de poliție de pe centură.

Între 25 și 28 februarie sunt la Mobile World Congress în Barcelona, la invitația Orange România. Urmăriți toate noutățile pe tag-ul MWC2013, Twitter și Facebook!

    5 comentarii

  1. Tableta: 1920×1200, nu 1920×1080

      (Citează)

  2. Pe mine m-au ofticat rău cei de la Asus. Îmi plăcea ideea de a face tabletă din telefon și am urmărit evoluția de la Padfone 1 încoace. După ce Asus a anunțat Padfone 2 în octombrie, eram chitit să-l cumpăr. Am fost foarte dezamăgit să constat că nu apare la vânzare în Europa nici de sărbători și nici măcar în ianuarie. Am tot sondat site-rile de electronice înclusiv Ebay și Amazon. Pe Ebay îl vindeau Taiwanezii cu sume colosale (ajungea pe la 4000 versiunea de 16 GB cu tot cu taxe vamale și TVA). Pe Amazon a întrat în listă pe la începutul lui ianuarie dar a stat pe stoc 0 o grămadă. Se lăudau la un moment dat că au vândut 1 milion de exemplare și mă întrebam dacă nu cumva o reclamă mascată ca să te facă să te decizi mai repede să cumperi. Sincer mă îndoiesc că va apărea acest Padfone 3/Infinity în Europa înainte de luna iunie iar prețurile sunt enorme: de la preț de 1000 $ în sus.

      (Citează)

    • @Alx MAX: așa este, Padfone 2 a intrat acum o lună la vânzare la noi, iar Infinity mai durează, întâi va fi lansat în zona asiatică, unde Padfone 2 e disponibil de mai multă vreme, apoi pe la noi. Iunie-august aș spune eu.

        (Citează)

  3. Precizare: mai sus am vorbit de 4000 de lei prețul pentru un Padfone 2 la care se ajungea la final.

      (Citează)

  4. sa dea domnul sa vina si galaxy s4 cu putin metal, ca m-am saturat de cheap ass plastic :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus