un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Tineretului: Julieta n-ar fi avut balcon aici

10 Jan 2013  ·

GÂNDURI  ·

15 comentarii

tineretului_balconNoroc că Romeo nu a încercat să o vrăjească pe Julieta sub un balcon din cartierul Tineretului, pentru că n-ar fi avut loc.

Altfel spus, așa este când în fața blocului tău se construiește altul care îți blochează toată priveliștea. Bănuiesc că o idee ar fi, dacă ești pe cale să cumperi un apartament într-o zonă în construcție, să te interesezi și al cui este terenul de lângă el și cât de aproape poate construi ceva. Altfel, pățești ca oamenii aceștia.

    15 comentarii

  1. din cate stiu nu conteaza al cui e terenul de langa, pentru ca nimeni nu poate construi LEGAL asa aproape de o alta cladire.

      (Citează)

  2. Adrian: corect. Manevra la autorizatii, spaga etc.

      (Citează)

  3. @Adrian
    Teoretic. Asa au patit si parintii prietenei mele: http://goo.gl/maps/9916D si pe langa distanta care nu permite trecerea unei masini intre cladiri, autorizatia se zice ca s-a dat pentru P+1+M. Diferenta este ca real P-ul este Demisol, etaj 1 este parter, 1 este 2, M este etaj 3 si acoperis este etaj 4 :)

      (Citează)

  4. Vreun apartament vizitati de hoti? Schela e montata, nu au nevoie de prea mult efort. Trist

      (Citează)

  5. Din câte știu eu se aplică o serie de legi la chestia asta legate de incendii, cutremure și alte dezastre de gen.
    Cu toate astea banii se pare că rezolvă o grămadă de lucruri.
    Dacă în blocul „păgubit” stă vreun nene cu mai puține rotițe și cu o drujbă, poate își face vreo intrare în frumoasa clădire de lângă.

      (Citează)

  6. trebuie sa pastrez undeva imaginea asta ca sa o arat de fiecare data cand ma intreaba lumea de ce nu vreau sa profesez in Romania. daca chestia asta are autorizatie inseamna ca au fost atat de geniali incat sa gaseasca o gaura in reglementatie ori au niste cohones imense si nu le pasa de inchisoare. daca nu au respectat autorizatia atunci ajungem tot la cohones.
    nu sunt sigur daca in Romania e la fel dar in majoritatea tarilor europene nerespectarea unui permis de construire intra la fapte penale. nu iei amenda, intri direct la inchisoare.

      (Citează)

    • @stefan: e posibil sa fi fost de la inceput gandit blocul din doua parti si acum sa faca partea doi, dar tot e aiurea pentru cei cu balcoanele acolo. Poti sa-l vezi cu ochii tai cand mai vii, e la doi pasi.

      Cand mai trec o sa caut tabla cu autorizatia de constructie.

        (Citează)

  7. din ce imi aduc eu aminte din legislatia romaneasca ar fi 2 chestii:

    – distanta dintre 2 cladiri: daca nu te lipesti de limita terenului este minim 3 metrii (legat in principal de foc, transmiterea unui incendiu,etc)
    – daca vecinul are ferestre atunci distanta asta creste, de bun simt, sa ramana si ala cu ceva lumina.

    e posibil ca de aia sa se fi lipit acolo unde e scara blocului, nu e niciun apartament, s-au distantat apoi la latimea legala acolo unde sunt ferestre de apartament (de aia nici nu au ferestre pe peretele ala, ar fi facut distanta minima si mai mare).

    nu ai o fotografie cu permisul de construire sa vad si eu cine a proiectat minunea asta?

      (Citează)

  8. Din ce-am auzit, amenzile pentru astfel de nereguli nu sunt mari deloc, relativ la beneficii, iar unii constructori chiar se autodenunta dupa ce cladirea e deja ridicata primind amenda minima.

      (Citează)

  9. e ala de langa Timpuri Noi?

      (Citează)

  10. De fapt e simplu. Se reclamă la inspectoratul în construcții. Un inspector se va deplasa pe amplasament și va verifica proiectul și autorizația de construire. Da, pot interveni bani, pile și relații în prima fază, dar nu are sorți de izbândă. Soluția sunt reclamații ulterioare și, la recomandarea ISC, acționarea în instanță. Atunci când reclamațiile ajung la prim ministru sau președinte, orice pilă sau relație se evaporă.

    Amenda pentru începerea construirii fără autorizație e mică (câteva mii de lei), dar aici măsura este demolarea. Desigur, totul va dura ceva timp, pentru că în cazul în care autorizațiile de construire sunt în regulă, vor cădea capete și din primăria emitentă.

      (Citează)

  11. @dam167: ajuta-ma si pe mine cu o informatie. fapta de nerespectare a Permisului de Construire e fapt penal sau nu in Romania?

    de exemplu, in Franta, daca e o problema si nu se ajunge la nicio intelegere cu cel care face plangerea (de obicei vecinii, asociatia cartierului) atat proiectantul cat si cel care a dat autorizatia pot fi dusi in fata unui tribunal penal. not fun. ceea ce face ca aici arhitectii sa nu semneze NICIODATA permise de construire pe bani (sursa sigura de venit pt o minoritate din breasla romaneasca, mai ales la case individuale), riscul fiind enorm.

    Nota: permisele de constuire se fac intotdeauna pe bani, insa in Romania se practica semnatura pe proiectul facut de altul, eventual de client :). De altfel, e o pratica ilegala si interzisa de Ordin (si de bunul simt). Dar cum foamea e mare …

      (Citează)

  12. @stefan: da, este caz penal. Din păcate legislația e stufoasă și are multe scăpări. În general În România nu e o problemă autorizați de construire sau construcția în particular, ci întreaga documentație a fost elaborată pe ceva putred. Ridicări topo, certificate de urbanism și toate cele au probleme, soluția fiind până la urmă instanța. Procesele durează mult iar uneori instituțiile statului ajung să se contrazică.

    Eu personal consider că multe dintre aceste țepe pe care le iau oamenii care își cumpără apartamente ar fi evitate dacă s-ar apela la servicii de consultanță. E greu totuși să schimbi mentalitatea oamenilor care pun valoare mai mare pe cărămidă decât pe proiect. Nu mi se pare exagerat să plătești 50-100 de euro îaninte să plăteștu 50 000 de euro pe un apartament.

      (Citează)

  13. andreea serban

    11/01/2013 la 2:18 PM

    Unde-i blocul cu pricina?

      (Citează)

  14. Nu ma mai mira nimic la tara asta cand vad asa ceva. Nu imi mai pun intrebari cum este posibil asa ceva.

    Prin aceleasi metode prin care s-au distrus hectare intregi de parcuri in orasele din tara asta, fiind revendicate de stranepotu lu’ bunicu’ pe baza de martori mincinosi si construite blocuri de 20 de etaje in zone cu case.

    Ma intreb cum vor arata orasele din tara asta in 20-30 de ani cand vad in ce ritm si cat de haotic se construieste. Ne mutilam singuri orasele si vom deveni sufocati de betoane.

    In Bucuresti vad ca este cel mai rau si nimeni nu face absolut nimic.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus