un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

De sus de pe Intercontinental

28 Jan 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

16 comentarii

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Am fost vineri într-un mic tur foto al Bucureștiului în Centrul Vechi, urcând la început și pe Hotelul Intercontinental. Înainte să vă zic mai multe, mergeți pe Facebook pe pagina București Optimist, pagina lui Cristi Vasile, ghidul nostru, și dați-i un mare Like pentru fotografiile extraordinare pe care le face prin oraș.

Am avut un mirrorless Olympus OM-D E-M5, cel mai șmecher aparat dintre toate mirrorless-urile testate, și dotat cu un obiectiv 14-24 mm, foarte bun pentru a obține cadre largi. Le-am avut de la F64, care au organizat ieșirea.

Am urcat în Intercontinental la etajul 21 și chiar la 22, unde poți ieși pe terasa piscinei pentru a vedea orașul. Cu această ocazie am văzut noul pavaj de la Universitate, pe partea Teatrului Național. Din stradă nu-l conștientizezi așa bine, dar de sus întreg modelul se vede bine.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Iată și o fotografie pentru cei ce nu suferă de amețeală.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Am aflat că hotelul Intercontinental a fost construit în 1970 chiar în urma unui parteneriat între statul român (comunist) și lanțul Intercontinental cel internațional și prezent în toată lumea. Pe vremea aceea aparținea liniilor aeriene PanAm, iar la inaugurarea sa s-a consemnat și primul zbor PanAm spre România. Ani mai târziu, PanAm vindea afacerea hotelieră altora, apoi, ca urmare a unor crize precum Lockerbie și războiul din Golf, dădea faliment.

Lanțul Intercontinental este astăzi cel mai mare din lume ca număr de camere, atunci când se adună toate “sub-brand-urile” lor precum Holiday Inn și altele.

Teatrul Național capătă o formă, cel puțin la pereții laterali. Din ce știu, în 2014 va fi finalizat.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ouch Screen-ul este acel ecran pe care, dacă nu-l vezi, te doare capul lovindu-te de el. Serios vorbind, panourile informative din Pasajul Universității, cu un display tactil și proiectoare, au fost un proiect benevol, din câte știu, al Microsoft cu Primăria București pe o perioadă de un an de zile. Afișau hărți ale orașului. După ce s-a terminat acel an, Primăria n-a demontat nimic pentru că nu prea mai era nimeni responsabil de ce se întamplă acolo, din câte am înțeles acum vreo doi ani.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

În Centrul Vechi am fotografiat această stradă pentru că era așa cum îmi place mie, fără oameni (ok, e unul ascuns după un copac, dar am așteptat să fie astfel astupat).
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aceste gratii sunt foarte frumoase, dar nu-mi dau seama ce nume avea banca respectivă după literele din centru.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mi-a plăcut și această fereastră. Așa este când ai una singură, înghesui pe ea tot ce se poate.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Plus acest autoportret, imagine deja clasică la noi, acea ușă oglindă fiind loc clasic pentru fotografii.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    16 comentarii

  1. Banca ar trebui sa fie Marmorosch Bank

      (Citează)

  2. @ costin: iacob marmorosch si mauriciu BLANK sunt fondatorii. particula din coada nu e BANK (precum prezentele XXYY Bank), ci Blank, dupa numele co-fondatorului.

      (Citează)

  3. urit si inghesuit mai e bucurestiul ..

      (Citează)

  4. – foarte faina pagina București Optimist
    – Teatrul Național capătă forma initiala de palarie, pe care a avut-o la constructia din 1973. Mai tarziu, in 1978, din ordinul lui Ceausescu, cladirea a fost modificata.
    – gratiile de la geam apartin Băncii Marmorosch Blank, cladirea este acum in litigiu.
    – ar trebui sa faci traseele de pe Bucureștiul Într-o zi – http://www.bucurestiulintrozi.ro/harta , ai afla multe despre istoria Bucureștiului.

      (Citează)

  5. Sincer, mie mi se pare ca TNB ul cum vor sa il (re)faca e urat cu spume. Doar pentru ca a vrut Ceausescu sa-l modifice nu este o scuza destul de buna sa-l aduca la forma initiala.

      (Citează)

  6. dupa lucrarile din 1978 s-a modificat structura de rezistenta si teatrul era in pericol de prabusire in cazul unui cutremur mai mare.

      (Citează)

  7. Ce dragut, face si Cristi excursii foto de regula ? Sau a fost one time only cu F64 ? Eu merg periodic cu orasul.ro . Cum pot ajunge si eu pe IC legal ? Fara sa sun la interfon si sa zic: ” nu va suparati, imi dati si mie drumul ? As vrea sa ma arunc de pe blocul dvs.”

      (Citează)

  8. Na, am venit şi eu la spartul târgului cu link-ul ăsta: http://ro.wikipedia.org/wiki/Banca_Marmorosch_Blank

    Faine fotografii!

      (Citează)

  9. niciodata nu-i tarziu denisa

      (Citează)

  10. E foarte interesant sa vezi un loc prin ochii alcuiva. Iti dai seama ca multe lucruri ti-au scapat cand ai vazut tu insuti acel loc. As zice ca e un mod inedit de a vizualiza si prezenta imagini din Centrul Vechi al Bucurestilor. Daca ignori anumite aspecte, panorama de pe Intercontinental poate fi chiar placuta.

      (Citează)

  11. Bucurestiul ar putea fi un loc foarte frumos, daca s-ar dori acest lucru.Frumos mod de a prezenta aspecte din Centrul Vechi. Am vizitat si eu de curand zona, dar am prins o perioada foarte aglomerata si n-am reusit sa observ detaliile. Cu siguranta, data viitoare voi vedea lucrurile in alt mod. Si o sa urc si pe Intercontinental sa admir privelistea.

      (Citează)

  12. Sincer, mie nu prea imi place in Bucuresti. E prea multa aglomeratie… Eu prefer locurile mai linistite. Totusi, am apreciat modul de prezentare a Centrului Vechi. Pacat ca sunt asa multe cladiri vechi, care au ramas ale nimanui si sunt realmente un pericol public. Dar asta nu se intampla numai in Bucuresti, din pacate.

      (Citează)

  13. Pacat ca nu se face mai mult pentru a da Bucurestiului un aer elegant. Acum mi se pare un amestec de modern si vechi, fara cap si coada. In Centrul Vechi s-a mai miscat cate ceva….Insa, dupa parerea mea, suntem foarte departe de a fi bine… Insa mi-a placut articolul tau!

      (Citează)

  14. Da.. Din pacate, Bucurestiul arata oribil. Mie mi se pare o mare tiganeala. Nimic nu e facut cu gust, dupa un plan clar, ca sa arate cat de cat OK. Totul este la intamplare. Ce Centru Vechi? Din punctul meu de vedere se mai merita sa iesi prin Cismigiu sau Herastrau, insa si acolo am unele rezerve. Privit de sus, te-apuca plansul si mai rau… Oricum, apreciez efortul…

      (Citează)

  15. Mi-ar fi placut ca Bucurestiul sa fie un oras mai ingrijit. Este totusi, o capitala europeana. In unele zone arata de parca ar fi vreo suburbie din Africa. Poate e exagerat, dar am vaut astfel de zone. Personal, nu ma incanta deloc ideea de a locui in Bucuresti. Mi se pare un oras sufocant, in care oamenii nu au deloc respect unii fata de altii. Daca te nimeresti pe o trecere de pietoni si esti in ultimele secunde, trebuie sa ai grija mare ca imediat ce semaforul se schimba, pur si simplu soferii sunt gata sa dea peste tine. Chiar daca e vorba si de un batran. Nu mai spun ce limbaj au unii dintre soferi. E pacat, fiindca multi straini iau contact cu Romania prin Bucuresti si e destul de dezgustatoare o prima atfel de impresie.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus