un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Review Google/LG Nexus 4 – un urmaÈ™ demn al gamei

17 Jan 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

46 comentarii

google_lg_nexus_4_13
Nexus 4, telefon fabricat de LG pentru Google, este următoarea generație a seriei Nexus, adică smartphone-uri performante care rulează întotdeauna cea mai recentă versiune Android și sunt comercializate inclusiv de către Google.

După ce primele trei Nexus-uri au fost fabricate de HTC și Samsung, a venit rândul celor de la LG, lansând acest nou model. Mulțumesc celor de la Marketonline.ro pentru posibilitatea de a-l testa, probabil primul din România.

Specificații:

  • diagonală 4,7 inci, rezoluÈ›ie 1280 x 768 pixeli, sticlă Gorilla Glass 2 rezistentă;
  • procesor foarte rapid Qualcomm Snapdragon S4 la 1,5 GHz, quad-core;
  • 2 GB de memorie RAM, 8 sau 16 GB stocare internă, fără slot de card;
  • cameră foto 8 megapixeli, filmare Full HD, are È™i cameră frontală;
  • conexiunile uzuale 3G, Wifi, Bluetooth, GPS; micro-SIM;
  • baterie incorporată de 2100 mAh;
  • carcasă de sticlă, dimensiune 133.9 x 68.7 x 9.1 mm, greutate 139 grame.

Rulează Android 4.2.1 È™i următoarele versiuni vor fi disponibile din prima zi pentru că este un telefon “Google”.

Îl găsiți la Marketonline.ro:
Google/LG Nexus 4 Р2369 lei ̨n 16 ianuarie 2013.

AMBALARE

În cutie am găsit doar cablul de date și ștecherul, nu și un handfree. Când cumpărați telefonul verificați să vi se dea și un ștecher european, în cutie fiind versiunea americană sau britanică.

Puteți încărca telefonul de la orice încărcător micro-USB, așa că nu este atât de important acest aspect.
google_lg_nexus_4_19

CONSTRUCÈšIE

Nexus 4 seamănă foarte mult la aspect cu generaÈ›ia anterioară Galaxy Nexus, adică este în continuare un telefon negru, sobru, serios. Nu-i o surpriză aici, majoritatea modelelor LG fiind având acest aspect “serios”, deÈ™i unii i-ar spune mai degrabă “banal”.

Lui Nexus 4 nu i-aș spune banal. Ca formă este mai apropiat de un iPhone 4S decât de vechiul Galaxy Nexus, neavând acea formă aproape curbă a vechii generații. Grosimea sa de 9,1 milimetri este constantă pe toată suprafața, colțurile fiind puțin rotunjite.

google_lg_nexus_4_13google_lg_nexus_4_14google_lg_nexus_4_15

Din acest motiv, la o primă impresie în mână telefonul pare mai gros decât este, din cauza acestui aspect tip “lingou”. ÃŽn practică este la fel de gros ca È™i One X-ul meu, ba chiar la fel de lung È™i lat.

Spatele este din sticlă. Nu sunt sigur ca este un avantaj, pentru că dacă-l scapi poți să-i spargi nu doar ecranul, ci și spatele (și la câte telefoane sparte vâd în mâînile oamenilor, să nu credeți că sticla Gorilla este ca o armură de tanc), dar este foarte plăcut la atingere. Sticla parcă îți mângâie palma atunci când îl folosești.

La senzația foarte plăcută se adaugă lateralele de un argintiu care strălucește un pic în lumină, iar sticla ecranului și a spatelui este perfect rotunjită și îmbinată în carcasă.

AdăugaÈ›i la asta design-ul discret al difuzorului din partea de sus È™i camera frontală integrată la nivel, camera principală de pe spate integrată È™i ea la nivel cu sticla carcasei È™i difuzorul micuÈ› È™i concluzionez că LG Nexus 4 este un telefon foarte bine făcut, foarte “finuÈ›” în detalii.

Sub sticla de pe spate se conturează o textură tip mozaic, un element inedit al design-ului, foarte plăcută ca aspect atunci când o descoperi. Din păcate, nu e așa ușor de descoperit, fiind vizibilă doar când lumina cade pe ea în anumite unghiuri. Cred că o persoană care nu șție să o caute și doar întoarce telefonul în mâini pentru câteva secunde nici nu o va observa.

În fotografiile de mai jos puteți vedea că nici măcar pentru cameră nu apare în toate momentele, fiind foarte importantă incidența luminii.

google_lg_nexus_4_04google_lg_nexus_4_05google_lg_nexus_4_06

La carcasa bine făcută adăugați faptul că nu poate fi demontată. Nu există nici un capac pe care să-l scoți pentru acces la baterie. Micro-SIM-ul se introduce în lateral, sub un căpăcel pe care-l deschizi cu o agrafă sau un ac. Slot de card micro-SD nu există.

În partea de sus avem jack-ul audio pentru căști, în dreapta butonul On/Off și micro-SIM-ul, în stânga un buton mai mare de volum, iar în partea de jos conectorul micro-USB pentru alimentare și transfer de date. Alte butoane nu există, cele clasice din Android fiind virtuale, pe ecran.

google_lg_nexus_4_09

google_lg_nexus_4_10

google_lg_nexus_4_11

google_lg_nexus_4_12

HARDWARE

Telefonul este rapid, având un chipset foarte bun, un procesor quad-core la 1,5 GHz. Diferența cea mai mare o fac cei 2 GB de memorie RAM, fiind printre puținele modele curente care au așa multă memorie disponibilă.

Altfel, în testul Quadrant, Nexus 4 a depășit cu puțin HTC One X-ul, iar depășirea se datorează în principal memoriei. Samsung Galaxy Note II este mai rapid.
screenshot_google_lg_nexus_4_24

Difuzorul extern nu este așa de performant, în opinia mea. Notificările nu se aud foarte bine decât dacă dai volumul la maxim, iar conversațiile purtate pe speaker sună un pic metalic.

Ecranul lui Nexus 4 oferă culori bune și luminozitate suficientă pentru condiții normale. Sticla de peste el îi pune bețe în roate funcționând uneori ca o oglindă și reflectând ce-i în jur. Afară, în lumina zilei și soare, apar probleme de vizibilitate a ecranului, cam ca la orice alt telefon.

N-am observat nici o problemă la conexiuni. Wifi, 3G, GPS, toate au funcționat normal, fără probleme. Sunetul în apeluri a fost limpede.

BATERIE

LG Nexus 4 are o baterie de 2100 mAh și, probabil și datorita combinației cu chipsetul folosit și cu Android 4.2.1, am obținut o autonomie surprinzător de mare, de peste 30 de ore de utilizare normală.

Altfel spus, cu toate problemele mele uzuale instalate și rulând în felul lor, cu câteva apeluri de voce, fotografii, browsing, Facebook, whatsapp, LG Nexus 4 a rezistat o zi, o noapte și aproape încă o zi fără să-l încarc din nou. L-am pus din nou la priză pe la ora 16.

N-a fost o zi prea aglomerată, dar One X-ul chiar și nefolosit prea mult tot se cere reîncărcat după vreo 12 ore, iar Nexus 4 a rezistat mai mult de dublu. Sunt sigur că de dimineață și până în noapte ar rezista chiar dacă îl folosiți ceva mai intens decât am făcut-o eu.

Câteva screenshot-uri capturate de-a lungul testului arată evoluția acumulatorului:

  • scădere de la 64% la 39% între orele 22 ale serii È™i 10 ale dimineÈ›ii, practic telefonul stând degeaba, dar cu wifi-ul pornit È™i serviciile normale sincronizându-se pe fundal
  • scădere de 3% în decursul unei ore

Extrapolați de aici alte concluzii.

CAMERA FOTO

Camera foto are o nouă interfață, ceva mai simplificată. Setările se schimbă cu ajutorul unui cerc gen Minority Report, pe lateralele acestuia fiind disponibile diverse opțiuni de flash, balans de alb și compensarea expunerii.

Nu există o configurare foarte detaliată. Nu ai acces la raport de aspect, ISO sau un grid 2×2 pentru încadrare, nu poÈ›i opri sunetul de declanÈ™are decât dacă reduci volumul telefonului.

Pe lângă modul normal de fotografiere (maxim 8 megapixeli) și de filmare (maxim 1080p), Nexus 4 mai oferă un mod panoramic, dar și unul cu care poți obține fotografii precum cele din Street View, adică îmbină automat fotografii făcute spre toate direcțiile. Nu întotdeauna ies rezultate bune și este potrivit pentru scene de natură.

Revenind la fotografii, am fost impresionat de calitatea camerei de a captura corect culorile. Nici o nuanță nu este supra-saturată, ba chiar toate arată foarte realist, așa cum le vedeam și cu ochiul. Camera este și rapidă și poate fi accesată și din ecranul de blocare al telefonului.

INTERFAȚĂ ȘI SOFTWARE

Nexus 4 rulează Android 4.2.1, cea mai recentă versiune, rapidă și stabilă. Mi-au plăcut câteva îmbunătățiri aduse de aceasta.

În primul rând, în ecranul de notificări există un buton cu care afișezi un fel de dashboard al telefonului, de unde poți activa și dezactiva diverse opțiuni.
screenshot_google_lg_nexus_4_17screenshot_google_lg_nexus_4_04

Apoi, ecranul de blocare (eu foloseam blocarea cu PIN) este de fapt format din 4 ecrane. Primul îți cere parola, dar dacă faci aici un swipe spre dreapta pornești camera foto, iar spre stânga ai la dispoziție două ecrane pe care poți pune widget-uri. Nu sunt așa multe widgeturi disponibile (cred că trebuie dezvoltate de producătorii de software, nu de Google, pentru că nu toate erau din cele incluse în telefon), dar găsești câteva utile.

Prin Settings am găsit câteva opțiuni noi.

Ce vedeți mai jos este funcția Daydream din meniul Display. Ține ecranul pornit și afișează un ceas, în stilul Nokia, dar o face doar când telefonul este la încârcare sau în dock (dacă-l cumperi). Este însă foarte utilă pentru când vrei să vezi cât este ceasul, mai ales dacă noaptea ții telefonul la încărcare.

screenshot_google_lg_nexus_4_07google_lg_nexus_4_02

Am avut surpriza ca anumite programe să nu funcționeze. De exemplu jocul FIFA 2012 n-a vrut să se instaleze pe motiv că nu este compatibil cu acest telefon, dar nu știu dacă din cauza rezoluției (teoretic 1280 minus zona butoanele) sau a Android-ului prea nou.

screenshot_google_lg_nexus_4_21

CE E BINE

  • Bine construit È™i îmbinat, nu pare deloc “ieftin”.
  • Autonomie mare față de alte modele.
  • Cameră foto bine calibrată.
  • ÃŽntotdeauna cea mai recentă versiune Android.

CE E RÄ‚U

  • Sticla de pe spate este un punct vulnerabil.
  • Probleme minore pe care mulÈ›i probabil că nu le vor observa, precum: sunetul de declanÈ™are a camerei foto, vizibilitatea în soare putea fi mai bună, modelul de pe spate nu este aÈ™a vizibil precum speram, difuzorul un pic prea slab.
  • Nu are slot de card de memorie.

UTILIZARE

  • Nexus 4 este pentru cei care vor Android-ul pur, nealterat de vreo interfață suplimentară.
  • Telefonul va avea întotdeauna cea mai nouă versiune Android, un alt punct forte. Este un urmaÈ™ foarte bun pentru Galaxy Nexus.
  • Autonomia este mai mare decât a altor telefoane, așă că analizaÈ›i varianta Nexus 4 dacă vă interesează mult problema bateriei.
  • ÃŽl recomand È™i celor care își doresc un telefon sobru, cu aspect de telefon serios, sticla de pe spate È™i lipsa altor briz-briz-uri pe carcasă făcându-l potrivit pentru zona business.
  • Lipsa slotului de card de memorie nu-l recomandă celor pasionaÈ›i de muzică sau urmărit filme pe telefon.

CONCLUZIE

Sunt foarte încântat de LG Nexus 4. Este un telefon bun, solid, bine făcut și cu aspect de gamă business, iar autonomia este mai mare decât a altor modele de pe piață. Are câteva mici hibe care-l opresc din a fi considerat perfect, dar cu siguranță este un model foarte bun.

Îl găsiți la Marketonline.ro:
Google/LG Nexus 4 Р2369 lei ̨n 16 ianuarie 2013.

    46 comentarii

  1. Viitorul meu telefon, am zis! :D Astept sa mai ii scada pretul. Deocamdata inca ma bucur de Nexusul anterior, avem o relatie din primavara trecuta (si il iubesc la fel de mult ca’n prima zi :)) ).

      (Citează)

    • @Pyuric: e riscant cu sticla. Un review pe Engadget zicea ca l-au scapat pe jos si s-a spart din prima. E dupa noroc aici. Daca ai obiceiul sa-l tii intr-o husa siliconica, nu prea mai conteaza.

        (Citează)

  2. Primul din Romania dateaza pe 24 decembrie 2012, daca la review te refereai…

    next.lab501.ro/smartphone/google-nexus-4-review

      (Citează)

  3. Sa inteleg ca filmeaza HD si daca ai ghinion de memoria de 8 gb din care poate vreo 4 sint pentru user, atunci bad luck.
    @pyuric, io zic sa te gindesti la asta daca vrei sa folosesti mai intensiv filmarea hd.

      (Citează)

    • @jules: daca instalezi Dropbox si activezi uploadul automat al fotografiilor si filmelor prin wifi, nu-ti mai pasa asa tare de cat ocupa aceste fisiere, le poti sterge oricand pe cele vechi.

      Problema este la jocuri. Un FIFA si un Asphalt au 3 GB impreuna. N-as recomanda versiunea de 8 GB nimanui si ma mir ca n-au facut de 16/32 GB mai degraba.

        (Citează)

  4. Nu e panica, in acest moment am 2 gb de poze/video stranse pe Nexus in aproape un an.

      (Citează)

  5. Imi place ca nu mai scrie “google/samsung/lg” pe spate si au lasat “nexus”. Ce ma sperie la telefonul asta este rama aia “cromata” din lateral. Daca se curata la fel ca la un SGS va arata obosit dupa un an. Daydream e valabil si pe Nexus`ul meu, difuzorul este slab si la mine. Camera de pe al meu greseste mai mereu white balance. Dar la fel ca Pyuric, sunt 100% multumit de el.

    Inca o chestie. Nu inteleg trendul asta de a lansa un produs deja “redus”. L-am observat si la haine. Wtf Marketonline ? S-au certat managerii intre ei in privinta pretului ?

      (Citează)

    • @Revo: ba da, scrie un LG jos pe spate.

      Ce nu are acest model este plasticul ieftin de pe Galaxy Nexus. Aici nu te poti plange la nici un capitol al calitatii materialelor, sticla arată foarte bine și totul este atent prelucrat.

        (Citează)

  6. Bun, am terminat de citit recenzia. Practic, daca l-as inlocui, m-as alege cu un upgrade la viteza si camera foto.
    E panica cu spatele ala de sticla, ca nu sunt cea mai indemanatica persoana :) Nexusul pe care-l am acum l-am scapat de nenumarate ori pe strada si n-a patit nimic.
    Si ma enerveaza ca pe asta nu l-au mai facut si pe alb (deh, fiecare cu pretentiile lui).
    Bateria in acest moment ma tine la fel de mult, nu am de ce sa ma plang la capitolul asta.

      (Citează)

  7. Sunt curios daca au imbunatatit difuzorul si daca se vede mai bine ecranul.

    Scriu comentariul asta pe Galaxy Nexus :)

      (Citează)

  8. Imi place ceasul :).

    Ai incercat sa il pui in contact cu niste chei prin buzunar sa vezi cum se comporta?

    Cat de tare de incalzeste cand face trafic?

      (Citează)

  9. bateria la One X tine 2 zile (o zi, o noapte si iar o zi) si mai avea 8% cand l-am bagat aseara. wireless pornit non stop, fb, whatsapp, insta, mesaje…

      (Citează)

  10. ai schimba one x pt el?

      (Citează)

  11. off topic: Felicitari pentru V8-ul de la Tissot, sa-l porti cu placere cat mai mult! e un model deosebit, am si eu unul, doar ca in cazul meu acesta are bratara metalica.

      (Citează)

  12. Cu sticla de pe spate e jale mare la nivel mondial – http://tinyurl.com/b7tnpaa

      (Citează)

  13. M-ati intoxicat cu plasticul ieftin al telefoanelor Samsung. Eu nu stiu de unde obsesia asta cu sticla si aluminiul care ar fi materiale de calitate, dar plasticul poate fi un material excelent. Thinkpad-urile ultra rezistente sunt de plastic intarit cu magneziu. iPhone 3G/3GS sunt de plastic. Partea din spate de la telefoanele Galaxy S este usoara, flexibila, foarte greu de rupt, zgariat. Un plastic excelent, fata de aluminiul de pe care se duce vopseaua sau sticla usor de crapat. Plasticul e ieftin, ofera acces la baterie si card, se poate scoate usor, se poate schimba, se poate modela usor si nici nu sunt probleme cu wireless-ul.

      (Citează)

  14. Cum ti se pare fata de One X? Care e mai bun?

      (Citează)

  15. @Dan,

    Da, plasticul nu se strica. In schimb, arata ieftin si ponosit toata viata, inclusiv cand e nou.

      (Citează)

  16. @radu .. damn, nu observasem LG-ul ala acolo. mi-a mai taiat din elan :))

    eu sunt de acord cu orice material atat timp cat telefonul arata ca nou cat mai mult timp.

      (Citează)

  17. Al meu e deja pe drum direct de la nea` google, dupa ce il folosesc cateva zile imi dau si eu cu parerea :)

      (Citează)

  18. Avand in vedere cat de greu s-a miscat google cu lansarea lui cat si faptul ca mare diferenta intre el si NG nu e, eu o sa-i zic pas. Am sa astept Nexus 5 facut de Sony. :)

      (Citează)

  19. Nexus 5 e o himera. X Phone suna mai realistic.

      (Citează)

  20. imi pare rau ca nu am vazut la capitolul camera foto, un exemplu de sphere photo. chiar nu ma asteptam sa omiti aspectul asta. in rest, cam generalist reviewul, vad ca ai adoptat tehnica ‘ce e bine, ce e rau’ in stilul asta o sa poti face un review general si doar sa modific numele telefoanelor odata pe trimestru. eu as fi vrut sa vad mai mult ce diferentiaza nexusul de alte telefoane cu android :)

      (Citează)

    • @alex.d: cu nimic. Alte telefoane se diferenÈ›iază de Nexus 4, care este un fel de model de referință, întrucât are android chior È™i atât. Doar carcasa face specială seria Nexus, că în rest nu-i nimic inedit față de OS-ul anunÈ›at.

      Sphere photo nu-i cine știe ce. Îmbinările sunt aiurea, e greu să nu miști și telefonul atunci când îl rotești și de aceea nu ies prea bine. Prefer oricând să fac eu fotografii separate și să le îmbin pe calculator cu soft profesionist.
      Dacă te uiți la https://www.nwradu.ro/wp-content/uploads/2013/01/interfata_google_lg_nexus_4_06.jpg vei vedea că a îmbinat urât totul.

        (Citează)

  21. Caracteristica asta a JB cu lockscreen widget nu etocmai OK; e un bypass fata de security code/pin/pattern. Plus ca butonul Power poate fi folosit si se poate intra în Recovery.
    Tot în JB, ÅŸtiam ca Play Store – il nu mai face restore la aplicaÅ£ii. ÃŽn schimb poÅ£i ÅŸterge aplicaÅ£ii din Lista History.

      (Citează)

  22. Si inca o veste proasta, apropo de spatele din sticla:
    “the back plate of the Nexus is more than a casing — it includes the Qi wireless charging coil, a NFC antenna and other miscellany” http://tinyurl.com/ab2c6mk

    Pe n4checker.com se vehiculau preturi de 150$ pentru capacul respectiv.

      (Citează)

  23. in comparatie cu note2? poate face un comparativ…multumesc:D

      (Citează)

  24. Am note 2 de 2 luni deja…..dar atunci cand mi-am luat note-ul aparuse nexus-ul 4 si ma batea gandu sa astept…..bime ca am citit review-ul tau la note… ;-)

      (Citează)

  25. E un telefon foarte fain dar are și câteva probleme legate de hardware. Prima problema e ca tot timpul se aude un bâzâit în partea de sus difuzor-camera. Alta ar fi ca în zona camerei se aud zgomote de parcă ar fi vreo piesa libera înăuntru. Din ce am citit pe net nu sunt singurul cu problemele astea. În rest nu am ce sa reproșez. La 280£ nici nu prea poți sa ai pretenții foarte mari.

      (Citează)

  26. Telefonul mi se pare misto, dar nu il voi cumpara. Sunt fan Google dar LG exagereaza cu pretul recomandat. Pentru o tara cu niste salarii anapoda telefonul nu o sa se bucure de vreun succes…mai ales ca aproape toti stim cu ce pret este comercializat in SUA. Nimanui nu cred ca i-ar conveni sa plateasca dublu pe un acelasi telefon :/. Eu sunt in continuare multumit de Galaxy Nexus(singurul defect major fiind procesorul grafic), iar daca m-as indrepta catre vreun alt telefon One X sau S 3 ar fi alegerea.

      (Citează)

  27. Sunt interesat ce aplicatii ai avut instalate? Am Nexus 4 din state si nu tine 2 zile bateria numa daca nu fac nimic pe el cu wifi/hspa oprit. Cu push la email de la lucru tine vreo 8-9 ore..
    Ai ceva setari la telefon? L-ai folosit pe wifi sau pe hspa?

      (Citează)

  28. Are Fm Radio? Sau poti asculta doar cu Tune in?

      (Citează)

  29. Am primit si un raspuns la paranoia mea legata de drobul de sare – daca se sparge sticla de pe spate, se inlocuieste capacul, care costa 206 lei in Romania.

      (Citează)

  30. Eu sunt multumit.Probabil a fost un lot de Nexus 4 cu probleme.Asa a fost si la N900.Mai tineti minte?Cu mufa.Am avut Note 2 si Galaxy 3 si Iphone 5.Ca comparatie.Am ales Nexus 4 ca arata si bine nu este mare si ca Ui fiindca e mai sobru mai simplu.Imi place ca reda culori normale.M-am saturat de verdele rosul si negrul fals din super hd amoled.Bateria tine cam cat pe Iphone 5 care este cea mai buna parerea mea.

      (Citează)

  31. eu nu prea inteleg cum reuseste site-ul recomandat de tine sa “prinda” telefoane de vanzare cand site-ul google e gol de luni intregi

    diferenta de pret e o mare bataie de joc

    initial am vrut sa-mi iau Nexus4, deja vorbisem cu cineva din germania sa mi-l aduca in decembrie, dar dupa lansare si golirea stocului, m-am reorientat si am ajuns la one x+ care pana acum se dovedeste o afacere excelenta. btw, dupa cateva instalari marunte, si fara muzica, jocuri, etc in storage am vazut ca folosesc deja 8.9 Gb si m-am felicitat pentru ghinionul de a nu prinde Nexus 4 ( de 8Gb ) cum il doream eu

      (Citează)

  32. Multumesc de review. :) M-ai convins. Il am pe birou si sunt foarte multumit de el. Cat despre sticla..e cam capcana ea pe spate..dar cu putina grija..! :)

      (Citează)

  33. Nu ti s-a incalzit deloc cat timp l-ai testat? Al meu ( varianta de 8GB, desi nu cred ca e un detaliu relevant) se incalzeste in partea de sus, in jurul camerei, destul de rapid. Nu tot timpul, in general cand folosesc Chrome, dar e deranjant.

      (Citează)

  34. Salutare… scriu de pe un nexus 4. Il am cam de 6 luni si sunt foarte multumit de el. Totusi am un mic inconvenient. De fiecare data cand il asez undeva sau cand il ating putin mai tare pe partea superioara a carcasei din spate se aude un sunet ciudat ca si cum s.a rupt ceva in el…eram interesat sa vad daca numai mie mi se intampla si daca are cineva idee de unde provine sunetul… :? Multumesc!

      (Citează)

  35. si la mine se aude la fel partea dreapta sus pe langa camera cred ca e din zona butonului de ON/OFF o avea ceva metalic acolo si asa se aude :) nui bai deci stai linistit :)

      (Citează)

  36. Lg nexus 4 am o problema grava.MI s-a blocat displayul pe jocul FruitsNinja ,cand ma jucam am blocat ecranul si cand l-am deblocat nu mai functiona telefonul, nici apeluri numai puteam primi

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus