un blog de Radu Dumitru

Robotesc și la canalul meu de YouTube, dați un Subscribe dacă vă place.

Monitor cu dock pentru iPhone

30 Jan 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

8 comentarii

e2343Fi_side_to_left_iPod_DJUna dintre cele mai bune idei din ultima perioadă am văzut-o implementată în monitorul AOC E2343Fi. Monitorul este un LED Full HD de 23 de inci, subțire, cu intrări VGA și HDMI, dar partea cea mai tare este în baza lui: un dock pentru iPhone 4/4S.

Popularitatea acestor telefoane este imensă. Acum acest monitor AOC îți permite să folosești standul său ca pe un docking station de iPhone, unde acesta va sta la încârcat. Este o soluție perfectă pentru un monitor de birou sau pentru acasă și aș prefera oricând o astfel de funcție utilă telefonului meu în locul altor invenții și funcții ciudate cu care se laudă alte monitoare.

Mai mult, conectarea iPhone-ului nu se face doar pentru alimentare, ci funcționează și ieșirea video, astfel încât poți să redai pe monitor direct un film din iPhone, ceea ce, dacă ai bani de dat prin iTunes, este o soluție foarte bună de streaming. În baza monitorului sunt ascunse și difuzoare mici, plus mufele în spate, ca să nu stea cablurile dizgrațios în aer. Idei bune până la capăt.

Îl puteți deja comanda online la câteva magazine:


Mai multe nu vă pot spune deoarece am fost nevoit să refuz să-l testez chiar eu, neavând un iPhone compatibil. Sunt un pic uimit că un monitor nou utilizează conector de iPhone 4/4S, nu cel nou și subțire de la iPhone 5, la multe luni de la lansarea acestei generații Apple, dar probabil că așa au un număr mai mare de potențiali clienți și ulterior vor face trecerea la conectorul Lightning.

  8 comentarii

 1. Probabil o pot rezolva cu un adaptor.

    (Citează)

 2. probabil, numa’ ca dup-aia nu mai e dock.

    (Citează)

 3. @Mihai fii optimist domnle. Nu e greu sa faci un adaptor care sa fie si stabil in dock.
  Dar ideea in sine e buna. Cred ca mergea si un dock pt miniusb pt android gen :)

    (Citează)

 4. @Jules: care era pus unde, pe lateral sau la bază? Și cât de mare era suportul, pentru unul de 4″ sau de 5″? Pentru Android avem cabluri și ne descurcăm cu ele :))

    (Citează)

 5. Cand faci streaming de film iti ramane si disaplyul telefonului on? mi s-ar parea destul de enervant avand in vedere amplasamentul

    (Citează)

 6. @jules pai poti face streaming prin microusb la android, asa cum e el? De aia, unele telefoane cu Android au iesire micro hdmi.

    (Citează)

 7. Cred ca sunt deja mai multe telefoane android decat iphone. Oricum pana nu vine AOC cu o solutie asemanatoare, la priza cu ele!

    (Citează)

 8. Exista la Apple adaptor special pentru asa ceva. Costa “decat 29 de dolari”.
  http://store.apple.com/us/product/MD823ZM/A/lightning-to-30-pin-adapter?fnode=45

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea.

sus