un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

HTC: a fost un an slab

7 Jan 2013  ·

GÂNDURI  ·

14 comentarii

WP 8S by HTC Fiesta Red 3viewsȘeful HTC a menționat recent că 2012 a fost un an slab pentru ei din cauză că n-au avut un marketing bine pus la punct. După o schimbare radicală a echipei de marketing, speră că 2013 va fi un an mai bun, dar nu e foarte optimist.

Măcar și-au dat seama de un aspect al problemei. Din păcate, au pierdut 2012, anul când probabil au avut cel mai tare line-up de modele de până acum.

De a doua parte a problemei nu a zis nimic. În opinia mea, prea multe modele de-ale lor au specificații foarte bune, dar și un defect care le strică, un “ceva” care te face să te întrebi la ce s-or fi gândit când au ales acea cale.

Vorbesc despre modele cu căști Beats, pentru pasionații de muzică, dar fără slot de card de memorie pe care să ții câtă muzică vrei tu. Un model de 3,7 inci în gamă, dar slab performant. Un model bine echilibrat, dar cu rezoluție 800 x 480 pe un ecran mărișor. Mereu e ceva. Cred că au nevoie și de un nou strateg pe partea hardware.

sursa: TechCrunch.

    14 comentarii

  1. Si eu sper sa-si revina, astept un telefon care sa bata S4, desi lumea o sa prefere samsung in dauna HTC numai pentru imaginea creata in ultimii 2-3 ani…

      (Citează)

    • @AdrianG: mici sanse pentru ca Samsung aduce niste inovatii, utile sau nu, si pe partea software, pe cand HTC nu are talent acolo. Samsung va veni cu un S-Voice mai bine integrat si alte gesturi bune, pe langa un telefon performant.

        (Citează)

  2. eu am HTC One X si nu ma pot plange de nimic. Intr-adevar nu are card de memorie, dar are 32GB si l-am cumparat la jumatate din cat as fi dat pe un iPhone 4S si cu aproximativ 30% mai putin deca un Samsung galaxy S3 si asta la abonament. Ca raport calitate-pret eu zic ca e cel mai bun smartphone de top

      (Citează)

  3. @omucu
    zi și de faptul că după 2-3 luni ai doar zgârieturi pe camera foto, orice husă i-ai pune, pentru că are punct de sprijin fix pe ”capacul” camerei. nu mă înțelege greșit, și eu am telefonul ăsta, dar mă întreb dacă peste jumătate de an voi mai putea folosi camera foto.. în rest are o construcție absolut superbă..doar că se mai încinge nițel.

      (Citează)

  4. @omucu: am fost in 4 magazine unde aveau expus HOX si toate aveau problema cu “screen flex”, ceea ce pentru mine e un deal-breaker. Nu dau 500 de euro pe un telefon care e prost fabricat.

    Ce e mai rau e ca si HOX+ am citit ca ar suferi de aceeasi problema. Adica la cat tam-tam s-a facut pe tema asta, HTC vine dupa 6 luni cu un telefon cu aceeasi problema. Inadmisibil.

      (Citează)

  5. Claudiu, il am de 2 luni si ceva si i-am gasit husa perfecta care se inchide in jurul camerei si iese un pic in afara ei, asa ca sprijinul nu e pe camera.
    AdrianG, al meu n-are probleme si nici n-am dat 500 euro pe el, am dat vreo 240, bani la care nu aveam cum sa-mi iau un telefon macar comparabil

      (Citează)

  6. @Omucu – zi și mie de husa aia. eu nu cumpăr telefon cu carcasa din policarbonat ca să-l țin într-o husă dintr-un plastic jegos și lucios. Asta ca idee pentru idioțenia camerei foto.

    @AdrianG
    lol, acum observ că și la al meu e un screen flex la apăsare pe una dintre părțile laterale. Și deranjant de pronunțat în partea de sus.
    Mnah, măcar telefonul e frumos în rest.

      (Citează)

  7. @omucu: ce husa i-ai gasit. Ma intereseaza si pe mine.

      (Citează)

  8. http://www.marketonline.ro/accesorii-telefoane-mobile/-krusell-husa-color-cover-black-pentru-htc-one-x-89664
    Seamana cu asta, doar ca nu e exact asta, nu are marca scrisa pe spate si e gri deschis a mea. Am luat-o de la un gsm shop din Tg-Mures, e drept ca am avut de umblat un pic pana sa gasesc una ok, majoritatea erau ori prostii din silicon, ori nu protejau camera deloc, ori aratau oribil. Am dat 40 lei pe ea.

      (Citează)

  9. pai problemele lor sunt altele, zic eu. am un htc one s “din ala bun”, e tot ce am putut gasi pe android care sa fie destept si cu ecran cat mai mic. in 3 luni, carcasa s-a ciobit in 2 locuri, desi l-am scapat de la 10 cm pe parchet… update-ul la jelly bean l-am primit de craciun, adica la 6 luni de la anunt… Mult dupa modelele similare ale Samsung, evident. In plus, toate telefoanele lor arata cam la fel, au ecrane tooot mai mari si un look cam ieftin.

      (Citează)

  10. Am HOX+ de la Vodafone, si nu prezinta probleme gen “screen flex” sau supraincalzire. Singurul neajuns este faptul ca bateria este slaba. Dupa 1 ora de joace, scade la aprox 60%.
    Legat de husa, am cumparat Krusell flip cover real leather (black). Se potriveste ca o manusa, arata foarte bine. Atentie insa, husa este un pic alunecoasa la exterior.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus