un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Dispar embed-urile din WordPress? Bug nasol, dar se rezolvă

7 Jan 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

2 comentarii

WordPress 3.5 a adus cu el și un bug nasol care face ca embed-urile tip iframe să dispară din posturile programate pentru o publicare la o dată viitoare.

Bug-ul este foarte ușor de testat:

  • Faceți un post nou
  • Inserați în el un cod de embed youtube sau alt servicu, cel cu iframe
  • Programați postul să fie publicat automat în viitor, indiferent de oră

Între momentul programării și cel al publicării se face automat și o revizie anonimă care șterge embed-ul, deoarece WordPress apelează o funcție de “curățare” a html-ului de eventuale coduri parazite. Problema este că tu chiar voiai acel cod.
revision_embed_lipsa_wordpress

Am pățit-o prima oară în postul despre Batman, când lumea m-a întrebat, pe bună dreptate, despre ce (plm) vorbesc acolo. Lipsea filmul. Am zis că am îmbătrânit eu (vârsta aduce înțelepciune, nu memorie) și am uitat embed-ul. Dar când am pățit-o și a doua oară ieri, m-am apucat de căutat pe net.

E un ticket nr. 22944 deschis pe site-ul oficial WordPress, problema e testată, inregistrată, va fi rezolvată în WordPress 3.5.1. Până atunci însă puteți apela la hotfix-ul 22944.3 care îți cere să modifici wp-includes/post.php cu liniile respective. Legendă: ce-i cu roșu trebuie șters, ce-i cu verde trebuie adăugat.

Dacă nu vă pricepeți la asta, mai bine nu vă băgați și atunci soluția este să publicați direct posturile cu embed-uri, nu să le programați, sau să reveniți rapid asupra lor după publicare și să le modificați (restore revision e cel mai simplu). Pluginul Hotfix încă nu rezolvă acest bug.

    2 comentarii

  1. WordPress are o chestie foarte interesantă în el. Se numește oEmbed. Pe scurt, tot ce trebuie să faci este să pui un link spre youtube/vimeo (și încă vreo 20 servicii) pe un rând nou.

    Sunt câteva avantaje:
    – poți seta dimensiunea filmului o singură dată (ce faci dacă schimbi tema blogului și din 640px pentru conținut sari la 900px?)
    – există mai puține șanse ca editorul WP să facă figuri cu codul HTML (ca în bug-ul de care ai pomenit)
    – pur și simplu dai copy din address bar și paste în editor, fără să-ți mai bați capul cu codul de embed, cu dimensiunea necesară cu una, cu cealaltă…

      (Citează)

  2. am pățit-o și eu… nu mă dumirisem de unde era…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus