un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Un hotel pentru aleși

24 Jan 2013  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

camera_radissonCa să înțelegeți cât de mult se preocupă “aleșii” țării cu guvernarea, de când s-a întrunit noul Parlament și până ieri ei au dezbătut doar problema banilor de hotel și de mașini.

Și ca să le înțelegeți caracterul mizer, problema era că suma lunară pentru cazare scădea de la 9000 de lei pe cap de parlamentar la 4000 de lei, iar cu 4000 de lei unde să poți locui în București? Cu alte cuvinte, cu 900 de euro pe lună nu se poate sta cu chirie pe măsura importanței acestor domni și doamne, deși la acei bani închiriezi vilă în Pipera sau penthouse de lux în oraș și îți rămân și de mic dejun regesc în fiecare dimineată.

Vedeți, ei vor să stea la hotel, dar nu numai pentru că le face cineva curat și le dă mâncare dimineața, ci la hotel cu spa, jacuzzi, piscină și restul, unde-ți deschide un portar ușa și suni ca să comanzi o șampanie în cameră. O cameră la un hotel de lux costă cam 300 de lei pe noapte, adică 9000 de lei pe lună, și deci nu doreau o reducere a banilor.

Pai bine măi parlamentare, dar cât stai în hotelul ăla? Este 300 de lei o noapte, dar oare prețul nu se micșorează atunci când închirieri camera pentru 4 ani? Mă gândesc că o fi un discount ceva acolo când sari de la o noapte la 1460 de nopți, nu? Iar dacă ați urmărit reportajele ascunse, ați observat cum un manager de hotel se oferea să facă un discount, dar pe factură să scrie o sumă mai mare, diferența urmând să se întoarcă la respectivul parlamentar.

Nietzsche spunea că liberul arbitru a fost cea mai ticăloasă invenție a teologilor. Nu poți da vina pe Dumnezeu că-ți merge rău pentru că apare conceptul de liber arbitru, de alegere proprie. Deciziile tale te-au dus în situația asta, nu așa ți-a fost scris de la divinitate!

În același fel, încep să cred că metoda alegerilor periodice a fost gândită pentru a reseta dezamăgirea oamenilor. Istoria este plină de răscoale cauzate de boieri și domnitori asupritori, care ani de-a rândul au trăit pe spinarea poporului. Iar periodic poporul venea peste ei cu furci și topoare.

Acum, nu mai merge. O dată la 4 ani, indiferent cât de rău este, furia se resetează pentru că teoretic ajung alții la putere. “Hai, poate cu ăstia va fi mai bine!”. Desigur, toți te dezamăgesc, dar nu sub un anumit prag critic pentru că nu este timp să-l atingi.

    5 comentarii

  1. Nu mai știu unde am auzit ideea, dar fii atent la asta: cu banii plătiți din anii 90 și până acum pe cazarea “aleșilor” se putea construi un hotel/casă de oaspeți dedicată lor.

      (Citează)

  2. Dar ce? In Romania nu se practica astfel de evaziune? Cu un supra pret pe factura ca sa-si traga fiecare cate un pic?! :D

      (Citează)

  3. Dar daca vreun parlamentar are un hotel de lux sau vreo cunostinta de ce ar dori sa negocieze?

      (Citează)

  4. @Adrian Daca in 20 de ani se putea construi numai un hotel cu banii aia atunci statul roman a facut o afacere inchiriindu-l. Daca nu ma crezi pune mana pe un pix si o foaie si fa o socoteala. Si fa-ti un bine si nu mai asculta populisme de astea zeroteviste

      (Citează)

  5. 2000(euro) * 600 (parlamentari) * 48 (luni) = 57.600.000 euro
    hmmmm

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus