un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Furculița care analizează cum mănânci

22 Jan 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

6 comentarii

hapifork_1V-am spus că de la CES am reținut și câteva gadgeturi trăznite rău, dar amuzante sau chiar utile în viața de zi cu zi. Senzorul care-ți spune când trebuie să uzi plantele este un exemplu bun.

Altul este furculița HAPIfork de la firma HAPIlabs. Furculița conține accelerometre și procesoarele necesare pentru a măsura cât timp mănânci, câte secunde trec între momentele când bagi furculița în gură și cât de des o faci. La ce ți-ar folosi astfel de date? Și eu mă întreb același lucru.

Să zicem că amatorii de statistici ar fi interesați de astfel de lucruri, poate chiar o comparație între obiceiurile culinare ale diverșilor membri ai familiei.

hapifork_2Problema este, mai degrabă, una de practică. Momentan HAPIfork-ul are doar o conexiune USB, adică înfigi furculița în calculator pentru a descărca datele din ea, care apoi îți sunt analizate și prezentate online sau pe aplicații smartphone. Varianta Bluetooth vine în 2014, dacă o mai exista firma atunci. Vârful metalic se scoate și se spală, dar întreg corpul înteleg că nu, deși nu era deloc dificil să o facă rezistentă la apă și detergenți.

sursa: Engadget.

    6 comentarii

  1. Eu zic ca poate fi utila totusi. Se spune ca trebuie sa mananci mai lent pentru a avea timp mancarea sa fie digerata si ca mancarea trebuie mestecata cat mai bine. Asa ca pentru o persoana care are probleme cu mancatul pe fuga ar fi utila asa o furculita pentru a-si imbunatati stilul de a manca.

      (Citează)

  2. Cand mananci e foarte greu sa nu murdaresti si manerul. Iar mancarea pe tacamuri nespalate bine e foarte periculoasa.

      (Citează)

  3. Stii ca nu prea comntez pe la tine, nu pentru ca nu mi-esti simpatic, dimpotriva, ci pentru ca esti prea exhaustiv, ca sa zic asa, si nu am ce adauga :D
    Dar der data asta chiar am ce adauga, adica ce am vazut la Electrolux Design Lab in Milano si care se leaga de furculita asta :)

      (Citează)

  4. Asta e din seria de device-uri abslut inutile.
    Pe principiul sanatos ca Eat less, move more e prea complicat pentru multi.

      (Citează)

  5. Eu am o furculita semi-desteapta, ceva de genul asta (alta marca, e luata de la TCM din Germania):
    http://www.amazon.com/Maverick-RediFork-Rapid-Matrix-Thermometer/dp/B0000AQL23/ref=sr_1_1?s=home-garden&ie=UTF8&qid=1358859394&sr=1-1&keywords=Fork+Thermometer
    Si la asta se scoate/spala doar varful, nu vad de ce ai avea nevoie sa o bagi cu totul in apa.

      (Citează)

  6. In curand o sa controleze si ce facem la wc, cat si de cate ori…
    Totul spre control absolut si precis…
    Oare cat de departe se poate merge?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus