un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

“Eu n-am fost de acord”

9 Jan 2013  ·

GÂNDURI  ·

6 comentarii

Cel mai mult mi-a plăcut din tot scandalul incinerării lui Sergiu Nicolaescu o imagine cu o babă intervievată în fața crematoriului și care spunea, pe cel mai serios ton și clătinând grav din cap:

Eu n-am fost de acord cu incinerarea! Nu se poate să-l ardă așa! Eu n-am fost de acord cu asta!

Nu-i nimic mamaie, nu ți-a cerut nimeni părerea! Nu tu decizi ce se întâmplă!

Serios acum, ați observat strigătul de disperare al mass-mediei amuțite prin interdicția de a participa la funeralii? Furia de a nu fi lăsați să filmeze fiecare lacrimă și fiecare suspin de tristețe, mai ales după perioada banală a sărbătorilor? În primele zile era plin de știri precum “șoc, au interzis prezența televiziunilor!” și “cum comentați faptul că nu ne lasă să filmăm?”.

Cred că a fost un mic moment de șoc și pentru televiziuni atunci când opinia publică a fost “bine v-a făcut, nu aveți ce căuta acolo!”. Așa este când întreaga audiență ți-o construiești pe știri inventate, lacrimogene inutile, vedete de carton și știri idioate, nu mai ține nimeni cu tine. Când urli toată ziua ca prostul, atunci când chiar ai motiv să o faci nu-ți mai dă nimeni crezare.

Norocul televiziunilor a fost că a urmat scandalul cu incinerarea și strigătele mulțimii. Iar dacă n-au avut ce transmite ei, și-au inventat un fiu ilegitim fals pentru ca, mai apoi, aceleași televiziuni să se arate contrariate că se întâmplă așa ceva la noi și că lumea nu mai are pic de obraz. Mi-a plăcut tactica, facem un mic fals și câteva zile avem material pentru talk-show-uri, apoi îl demascam ca fals și mai facem o rundă de talk-show-uri.

    6 comentarii

  1. al mass-mediei => al mass-media
    funerarii => funeralii
    decat atat :)

      (Citează)

  2. toata lumea care a cochetat macar o secunda cu tabloidele trebuie chemata la politie si impuscata pe stadion, urmand ca familiile lor sa suporte costul gloantelor. in momente ca astea iti dai seama ca, in mod ciudat, romanii sunt mai prosti chiar si decat americanii.

      (Citează)

  3. @Florin
    decat atat => doar atat
    nu am decat atat de spus :)

      (Citează)

  4. @iuliana

    :) => :-)

    ;-)

      (Citează)

  5. @iuliana: avand in vedere smiley-ul de pe ultima linie ma asteptam sa prinzi ironia cu “decat”.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus