un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Două despre vânzări: console de jocuri și Nokia

11 Jan 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

10 comentarii

Pachet Uncharted 3 PlayStation 3Două știri despre vânzări.

În lupta consolelor de jocuri, PS3 a trecut în decembrie în față la vânzări mondiale, cu 77 milioane de unități vândute până acum față de cele 76 milioane de Xbox 360 vândute.

În SUA, în decembrie, Xbox 360 s-a vândut cel mai bune, cu 1,4 milioane de unități. Noul Nintendo WiiU s-a vândut în 890.000 de unități în 41 de zile.

Așadar, la 5-6 ani de la lansarea generației curente, Sony câștigă și acest război, deși doar din punct de vedere al unităților livrate. La bani nu vom ști niciodată cum stă fiecare, având în vedere sutele de milioane investite în publicitate, dezvoltare, exclusivități, promovare Blu-Ray și vânzări în pierdere.


nokia_lumia_800_12În trimestrul 4 din 2012 Nokia a vândut 86,2 milioane de telefoane. Da, 86 de milioane. Dintre acestea, 4,4 milioane au fost smarphone-uri din seria Lumia, 9,3 milioane au fost seria Asha și 2,2 milioane au avut sistem de operare Symbian.

Este ironic să vinzi 86 de milioane de telefoane și să fii în mari necazuri de cota de piață și venituri, dar asta este piață. Numărul relativ mic de smartphone-uri vândute (adică telefoane mai scumpe), raportat la numărul total de vânzări este ceea ce-i trage în jos.

via Engadget despre console și Nokia.

    10 comentarii

  1. N-ai pus link de afiliat. De Lumia inteleg oricum ca nu cumpara nimeni si nu are rost… dar ce, Emag nu mai are PS3-uri in stoc?

      (Citează)

  2. @Nashu_mare: E bad practice să dea lecții de afiliere și după să scrie un articol random doar să plaseze niște linkuri :)

      (Citează)

    • Ah nu, ar fi mers aici. Daca auzi ca PS3/Xbox e cea mai vanduta consola, poate esti curios si sa vezi cat mai costa. Sau cat e un Asha si ce specificatii are, de se vand ca painea calda. Dar nu m-am gandit la asta.

        (Citează)

  3. … că tot am uitat să comentez la aia cu afilierea. Poți să pui afiliere la fiecare literă din articol. Cât timp nu încetinește site-ul n-o să-i pese nimănui . Doar triștii care n-au trafic o să te muște de cur pentru că practic cookie-ul tău o să îl suprascrie pe al lor ;) .

      (Citează)

  4. Era normal ca Sony sa depaseasca Microsoft la un moment dat, chiar cu toate incercarile Microsoft de a vinde console la preturi mici sub forma de abonament. Si eu as cumpara tot un PS3 acum.

    Nokia plateste pentru prostia de acum multi ani. Cred ca e posibil sa nu-si revina vreodata. Zecile de milioane sunt dumb-phone-urile pe care inca le mai vand, pentru ca sunt inca bune. Nokia a gresit de 2 ori: o data pentru ca a lasat Meego din mana si a doua oara ca s-a dedicat Windows Phone.

      (Citează)

  5. @Mihai: Dar ce are Windows Phone? Eu am renuntat la android lejer ptr un lumia cu WP. Da ok, nu are asa de multe aplicatii ca androidul, dar pentru un telefon sunt chiar suficiente. Iar cum se misca sistemul de operare este incredibil, nu se compara androidul cu WP la rapiditate.

      (Citează)

  6. wow, wp fanboys are as rare as unicorns! let’s drink them bloodddd!

      (Citează)

  7. @Mihai: nu renunt nici la customizare si nici la aplicatiile pe care le folosesc acum. Windows Phone e ok-ish, vreau mai mult decat o interfata fluida. Microsoft a aratat ca nu e bine sa fii “early supporter” pentru telefoanele lor. E mai bine sa astepti daca vrei unul. Uita-te la telefoanele cu WP7 si WP7.5. Ca fapt divers, o deblocare a unui Lumia 710 costa cam 250 de lei…

      (Citează)

  8. Nu stiu ce sa zic de Nokia ca au o tehnica de marketing cam naspa …. telefoane de 3x mai scumpe decat ale concurentei cu aceleasi specificatii . This is not looking good !

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus