un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cele mai vândute branduri la eMAG

31 Dec 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

21 comentarii

depozitul_emag_32_bfUite un comunicat interesant de la eMAG, dat astăzi în “ziua dintre ani”. Pe lângă faptul că le-au crescut vânzările în decembrie 2012 față de 2011 (ce surpriză, crește comerțul online), au dat publicității și topul după producători pentru diverse categorii de produse vândute.

Astfel, cel mai mult au vândut, în ordine:
Telefoane: Samsung, Apple, Nokia, Allview.
HTC nu apare în top 4, fiind bătuți de Nokia și Allview. Cred că au o “mică problemă” în România.

Tablete: Allview ca volum, Apple și Samsung ca valoare.
Mi se pare absolut normal. Or fi bune iPad-urile și Galaxy Tab-urile, dar dacă ai doar 500-900 lei, un Allview este cea mai bună tabletă pe care ai văzut-o vreodată, că altceva nu-ți permiți.

Laptopuri: neprecizat, doar că ultrabook-urile au reprezentat 20% din vânzări.

Televizoare: Samsung, Sony, Philips, iar în gama ieftină Horizon și Eboda.
Un sfert dintre comenzi au fost televizoare 3D.
Aș vrea să profit de ocazie și să nominalizez Philips ca fiind brandul cu cele mai proaste telecomenzi din lume, iar faptul că aranjează alfabetic canalele este tare enervant.

Jucării: pentru cine ține socoteala, păpușile Cicciobello și Baby Amore au rupt piață. Sunt sigur că pe undeva exista niste bloguri de “toys” care trag concluzii ample din acest lucru.

Produse de îngrijire a părului: Remington, Rowenta și Philips. Aici cred că au contat prețul și ofertele speciale, mai degrabă, nu puterea brandului.

Aparate foto: Nikon, Canon, Fujifilm, Sony, Samsung, Olympus.
Mirrorless și DSLR-urile au reprezentat 20% din vânzări, dovadă că în continuare compactele se dau ca pâinea caldă.

Ați citit despre cum funcționează depozitul eMAG, nu?

    21 comentarii

  1. Publicitatea ar trebui marcata ca atare, daca tot le faci atat de multa reclama celor de la eMag, macar sa stim si noi faptul asta. Nu ca ar fi gresit. Dar sa stim si noi, ca si la tv se anunta lucrul asta…

      (Citează)

  2. as vrea sa detaliezi putin la Philips, ce anume defineste o telecomanda ca fiind proasta?
    altfel, aranjarea in ordine alfabetica mi se pare o chestie foarte utila caci ti-e foarte usor sa iti imaginezi cat de aproape sau de departe este un canal fata de cel la care te uiti (oricum mai usor decat fata de grila furnizorului). oricum, le poti rearanja dupa preferinte, asa ca nu vad nicium vreo problema.
    eu ii vad mai slabi la partea de smart tv, dar mai mult ma mira ca nu este specificat nimic despre LG in topul lor de vanzari.

      (Citează)

  3. eu ma tot chinui la panasonic sa mi le aranjeze alfabetic dar nicio sansa. la samsung n-am intampinat nicio problema privind acest aspect.

      (Citează)

    • @MD: la o lună de la achiziție, capacul bateriilor se mișcă șî în curând îl voi lipi cu scotch. Butoanele CH +/- si VOL +/- sunt mici rau, la fel si cele numerice, in schimb am ditamai butoanele joystick. Semnal prost (trebuie orientata fix spre senzorul din televizor, baterii noi), iar butoanele de CH uneori fac contact dublu si sari doua canale.

        (Citează)

    • @alex: eu vreau cum le da RCS-ul, ca sa fie aranjate cele de muzica unul dupa altul, cele de stiri unul dupa altul, cele de sport la fel, etc. Acum, cu 130 de canale, e foarte dificil de trecut de pe 5 pe 80 doar ca sa vad ce-i pe Antena 1 si pe ProtV, mai ales cu o telecomanda cu butoane mici, iar pentru celelalte mereu trebuie sa apelez la lista care se deruleaza greu.

      Alfabetic e misto daca ai 20 de canale.

        (Citează)

  4. Aranjarea posturilor vine de la operator, daca esti pe digital. Am doua televizoare Samsung si posturile tot alfabetic sunt ordonate, pe RDS.
    In rest, m-as mira sa fie mai proaste telecomenzile de Philips decat cele de la LG LS5600 :)

      (Citează)

  5. Remington, Rowenta si Philips sunt cele mai bune branduri la capitolul placi de indreptat parul, perii rotative si ondulatoare. :P

      (Citează)

  6. @Pyuric : Si pe cap te usuci cu Dyson Airblade presupun…

      (Citează)

  7. @Ciprian: nu, pe ala il pastrez pentru uscat ciorapii

      (Citează)

  8. @Pyuric: ciorapii poti sa ii usuci si cu placa de indeptat parul.

      (Citează)

  9. *indreptat

      (Citează)

  10. Sa vezi telecomanda proasta la Samsung 46D7000 … mi-a venit de mii de ori (in ap. 11 luni) sa dau cu ea de pamant.
    Noroc ca am gasit alta … compatibila – cu butoane fizice – nu porcarii gen touch/imitatie de toata jena :(
    Bleah ..

      (Citează)

    • @Claudiu: pai seria 7000 e aia smechera, dar nu vine si cu o telecomanda cu butoane si cu una normala? Ca eu asa am vazut la un televizor de 55 de inci. Evident ca am stat doar pe cea cu butoane, dar macar Samsung le face mari si te descurci usor.

      Am uitat sa spun ca am un samsung, doua philips si un lg. Ambele Philips au telecomenzi praf.

        (Citează)

  11. Parerea mea este ca HTC a inceput sa strice interfata!
    Si de acea lumea merge spre o interfata mai usoara cum ar fi Samsung.

      (Citează)

  12. Din pacate, Philips e varza ( si vorbesc despre un “smart tv” LED. Telecomanda e varza, timpul de raspuns (schimbarea de la un canal la altul), pt mine e f important, e urias (cateva secunde bune uneori). Butoanele de pe telecomanda sunt “ieftine” rau si senzatia cand le apesi e de chinezarie. Si nici ca imagine nu mi se pare ca exceleaza. In schimb am luat pt bucatarie un Horizon si pot spune ca e bestial: timp de raspuns, telecomanda, si mai ales IMAGINE!.

      (Citează)

  13. Da’ ce faci cu 4 televizoare?

      (Citează)

  14. @Daniel: e normal să difere timpul de răspuns la schimbarea canalelor între Analogic si Digital. Sau şi Horizon-ul are decodor digital (DVB-C) în el?

      (Citează)

  15. @seba18 Da, are și dvb-c.

      (Citează)

  16. Si eu detin un Smart-TV Philips si nu sunt chiar asa dezamagit. Inainte am avut un LG din seria LH4000 si mi s-a parut un plus atat meniul cat si telecomanda la schimbare. Dupa mai bine de 6 luni de utilizare gasesc usor butoanele chiar si pe intuneric, am aceleasi baterii, capacul e bine fixat. Sunt de acord ca trebuie sa indrepti telecomanda catre senzor dar asta o intalnesc la multe tv-uri si pana la urma, in peste 90% din situatii, asta e pozitia naturala caci altfel te multumeai cu un radio.
    Cat despre durata mare de intarziere a afisarii canalului la schimbare, cred ca e mai de graba o problema a tehnologiei; la mine canalele HD au o intarziere mai mare …

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus