un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ultima cursă de Formula 1

26 Nov 2012  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

vettel_doing_it_wrong

Un nebun pe contrasens?!? Sunt mai multi!!!

Am ratat cursa de Formula 1 atunci când a fost transmisă în direct, așa că m-am trezit la 2:30 noaptea ca să văd reluarea ei. Ce cursă!

Miza era titlul de campion, unde Alonso avea șanse să-l câștige dacă lua mult mai multe puncte decât Vettel, iar Vettel a fost lovit în primul tur și s-a răsucit pe pistă. A urmat o cursă incredibilă de recuperare, punctată de două schimburi de pneuri forțate de ploaie, accidente, două safety-car-uri și multe depășiri disperate.

Vettel a avut noroc, l-au mai ajutat alți nemți de pe circuit, s-au mai dat unii la o parte din fața lui și a luat punctele necesare pentru a rămâne campion. Alonso mi s-a părut mai lipsit de sprijin din partea altor echipe. Iar Hamilton a încheiat emblematic ultima sa cursă pentru McLaren (trece la Mercedes GP) cu un abandon.

Culmea, n-a fost cea mai palpitantă cursă de final de sezon. Acum câțiva ani, când Massa a pierdut titlul pentru că Hamilton a făcut depășirea câștigătoare în ultima curbă a ultimului tur, tot în Brazilia, a fost si mai tare.

A fost ultima cursă și pentru Schumacher. Trebuia să rămână retras încă de acum câțiva ani. E un mare campion, are niște recorduri greu de depășit, dar nu-i nici o rușine să ajungi la vârsta la care nu mai ai reflexele și rapiditatea necesară acestui sport. Asta nu-i scade cu nimic faima.

sursă foto: ESPN F1

    3 comentarii

  1. M-am uitat în direct la cursă.Am stat cu frică până la linia de sosire, dacă Vettel sau Button aveau probleme şi abandonau, Vettel pierdea titlul.

      (Citează)

  2. Daca Vettel abandona, era clar.

    Dar daca ar fi abandonat Button si castiga Alonso cursa, tot nu pierdea Vettel titlul. Pt ca asta inseamna ca Vettel ar fi urcat si el pe 5 cu abandonul din fata lui. Iar in fata lui mai era si Webber care ar fi intrat direct la Boxe pentru inca un schimb de pneuri deci Vettel ar fi trecut pe 4.

    Ar fi fost la egalitate de puncte dar Vettel ar fi avut 5 curse castigate si Alonso doar 4.

    De aia i-a zis Rocky ca e buna pozitia, sa nu forteze pe ultimele cateva ture ca nu avea sens.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus