un blog de Radu Dumitru

Uitați-vă și pe canalul meu de YouTube.

Tragedie în Tineretului! S-a închis shaormăria!

22 Nov 2012  ·

GÂNDURI  ·

8 comentarii

shaorma_jerusalim
Ce vedeți în imaginea de mai sus (îmi tremura lumea de emoție) este locul (“baraca”?, “bordeiul”?, “containerul”?) în care își desfășura activitatea shaormăria Jerusalem de la Șincai. S-a închis.

Nu mai avem sfânta shaorma în cartier. Duminică, după slujbă, cei din Tineretului vor pune o lumânare aprinsă la treapta intrării în acest lăcaș unde, din când în când lihniți de foame, mergeam cu toții în cruciadă. S-a dus.

Acum, să fin serioși, s-au dus pe mâna lor. Shaorma era scumpă fără a fi specială, iar personalul mi-a lăsat de obicei impresia că îi deranjez de la ceva mai important atunci când era cazul să-mi încaseze banii. Au fost îngropați de shaorma mai bună de la Dristor Kebab, aflat la Budapesta, și e cea ieftină de la Dineș, aflat 50 de metri mai departe.

Jerusalem este totuși dovada faptului că o locație foarte bună nu atrage de la sine vânzări mari. Trebuie și să știi să vinzi și trebuie să oferi și niște produse de calitate. N-am văzut niciodata acolo un șef, un supraveghetor, cineva care să monitorizeze bunul mers al lucrurilor și să scoată angajații din starea de “caldurică”.

Nu-i nimic. Rămâne mancarea mult mai bună de la Dyno’s, pe Văcărești.

  8 comentarii

 1. Cred ca am mancat acolo o singura data, in ziua deschiderii, dar nu mi-a placut.

  Tot Dines ramane baza acolo in zona, mai ales pentru clatitele alea mari cu Nutella.

    (Citează)

 2. O locație cu vedere bună (vad) înseamnă:

  1. Chirie mare. Majoritatea locațiilor de acest gen nu sunt pretabile pentru afacerile cu mâncare unde marja de profit este mică. Daca se dorește marjă de profit mare atunci produsele au prețul peste media pieței.

  2. Controale mai dese și mai stricte de la toate autoritățile competente. Dacă nu sunt respectă toate regulile posibile și imposibile apar “cheltuielile neprevăzute”. În plus e în drumul tuturor “controlorilor” și a celor care vor reclama câteceva.

  3. Notorietate. Locația va atrage mulți clienti de la concurență care o să critice produsul (nefiind de fapt pe gustul lor) și o să creeze promovare negativă de tipul bulgărelui de zăpadă. Dacă produsul este bun locația este un avantaj. Daca produsul și serviciile sunt inferioare locația agravează decăderea.

    (Citează)

 3. Scuze! … “dacă nu se respectă toate regulile” …

    (Citează)

 4. Pai n-o sa fie singurii care dau faliment. Tote glumele astea de shaormerii cu vanzatori care te trateaza de parca ii incurci, de la care primesti mancare sub orice standard de calitate o sa dispara.

  Au supravietuit in lipsa unei competitii valabile. Acum lucrurile s-au schimbat, Dristor si Dines au devenit niste brand-uri. Mai mult amandoua, functioneaza ca McDonalds, in sensul ca nu conteaza restaurantul din care cumperi, mancarea e la fel in toate, fie ca iei de la Dristor din centrul vechi sau de la Dristor din Plazza.

  Stii la ce sa te-astepti.

  Angajatii din shaormeria de la Tineretului, ca si din multe alte locuri, erau nesimtiti pentru ca erau probabil platiti prost si patronul se purta urat cu ei. Cand un business cade, cade din cauza celui care il conduce, si absolut tot ce se intampla in interiorul firmei, ca e bine, ca e rau, se datoreaza persoanei care o conduce.

  Romanii n-au inteles asta, multi patroni au impresia ca ei trebuie sa fie doar sefi si afacerea trebuie sa mearga cu un minim de efort din partea lor. Un lider adevarat munceste mai mult decat angajatii sai.

    (Citează)

 5. Doamne, apăra-ne şi păzeşte-ne, mare nenorocire! Daca s-a închis şaormăria din Tineretului, sunt semne clare că Apocalipsa mayaşă nu e vorbă goală!

    (Citează)

 6. shaorma astora a fost infecta de fiecare data cand am mancat acolo, adica de vreo 2 ori

    (Citează)

 7. cred ca am luat o singura data.
  Vezi ca pana la dyno’s mai ai si impinge tava de la norilor. muuulta carne :D

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus