un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

În străinătate horoscopul este la fel de important ca și la noi?

19 Nov 2012  ·

GÂNDURI  ·

11 comentarii

Zodia tranzistorului

O întrebare pentru cititorii din străinătate ai acestui blog (mai mult cititoare, din ce-am observat; femeile pot dialoga mai ușor cu mine atunci când ne desparte un hotar sau mai multe), că la noi degeaba protestez și vorbesc.

La voi în țara respectiva horoscopul zilnic este la fel de important ca și în România? Se transmite pe toate canalele TV, la prima oră? Este inclus în toate ziarele, la loc de cinste? Trăiește lumea pe baza zodiei, ascultă “ce spun astrele”?

Pentru că aici simt că este elementul central al zilei. Pe Antena 1 emisiunile matinale încep cu un “bună dimineață” și apoi se dă legătura la astroloagă, de multe ori înainte de a vedea formele Roxanei Vancea. Neti Sandu este în continuare la post, la fel si tunsoare ei de romulan. Pe Hotnews horoscopul ocupă un ecran întreg în sidebar, fiind prezentat pe zi, pe săptămână, pe an (știu că-i pe sfârșite, dar nu a mai actualizat nimeni acel sidebar din decembrie 2011) și pe chinezesc.

De câte ori luam ziarul, exista cineva care mi-l cerea doar pentru a citi horoscopul. Cum frate, știri din toată lumea aici, toate noutățile zilei, și tu vrei să vezi ce-a inventat unul despre zodia ta? Vrei să afli că astăzi toți cei din Vărsător vor primi o vizită neașteptată, deși la nici o altă zodie nu scrie că vor merge în vizită la cineva?!? Nu vede nimeni că în fiecare ziar, site și revistă scrie altceva la fiecare zodie, uneori complet opus?!?

Și cea mai mare boală o am pe cei care-ți pun dinainte etichetă doar pe baza zodiei. “Ah, n-ar putea fi o relație între noi, tu ești Berbec și eu sunt Săgetător!”. Nu, n-ar merge pentru că eu sunt Berbec și tu ești dusă cu capul! Când ne-am născut și ce forme au văzut oamenii primitivi pe cer nu are nici o legătură cu cine suntem!

    11 comentarii

  1. La englezi nu e atat de important, aia e clar. Apare prin ziare, dar mai mult prin tabloide, reviste de barfe si alte asemenea. Poate o mai fi prin vreun matinal pierdut, dar nu la astea mai seriase si cunoscute.

      (Citează)

  2. Il aud in fiecare dimineata la Radio Wien (un fel de radio romania actulitati de la noi din tara)

      (Citează)

  3. Eu la radio la cehi nu il aud. Ascult Evropa 2, cu Leos Mares si Patrik Hezunsky :p si zic o gramada de chestii dar nu am auzit niciodata horoscopul.

    In agenda am zodiile si zilele de nume, (ca la ei sunt cam aleator, nu dupa sfinti)dar nu am auzit horoscopul. La televizor nu ma uit dar o sa intreb.

      (Citează)

  4. in sfarsit, se mai sesizeaza cineva ca neti sandu and the like inca EXISTA! Ma speriasem la gandul ca numai mie mi se parea absurd.

      (Citează)

  5. in Franta nu auzi nimic la radio (cel putin nu la cele pe care le ascult eu). in ziarele serioase nu ai nimic, am mai vazut prin tabloide sau alte fituici cate o vorba. chiar si in ziarele gratuite din metrou nu am vazut mare lucru.
    de altfel n-am auzit pe nimeni vorbind de chestia asta in jurul meu si nici eu nu i-am intrebat :D

      (Citează)

  6. In Franta am vazut horoscopul in ziar pe ultima pagina, langa vreme si rubrica cu evenimente istorice din data respectiva. Pe francezi i-am vazut citind horoscopul dar doar de amuzament, ca in exemplul tau: “haha, azi primesti o vizita neasteptata”. E interesant un raspuns din tarile nordice.

      (Citează)

  7. uite, tocmai mi-a zis ca o prietena ca ea le vede des in revistele de femei. asta poate explica de ce nu le-am prea vazut :D

      (Citează)

  8. Daca la noi 99% din populatie declara ca apartine unei religii oarecare, nu e de mirare ca acei 99% sunt interesati si in horoscop (poate mai putini, ca poate mai sunt unii care considera horoscopul un sacrilegiu in religia lor).

    Comparatia cu vestul nu are sens – acolo educatia serioasa a inceput cu multe sute de ani inaintea noastra. Cel mult ne putem compara cu estul – chiar si cu zona islamica unde vechiul sistem de invatamint aparut inaintea Occidentului a ramas cu mult in urma.

      (Citează)

  9. Olanda: nu.

      (Citează)

  10. Am o colegă care nu iese din casă până nu citește horoscopul. Dacă nu are internet, sună prieteni până aude ce i se va întâmpla. Mie horoscopul mi se pare apanajul unei minți needucate, văzând și câtă manipulare e în el. Săptămâna trecută citeam Libertatea pentru femei și era o rubrică unde astroloaga răspundea oamenilor. Tanti Tanța întreba disperată dacă își mai poate găsi de muncă, a ieșit la pensie la 50 de ani și vrea să mai muncească. Și răspunsul era: da, te vei angaja în cel mult un an, în rest ești sănătoasă, Marte e retrograd și tu ai probleme cu oasele. Adică generalități cretine.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus