un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Condiții grele de muncă la Evernote

12 Nov 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

12 comentarii

Iată un citat tocmai bun pentru dimineața primei zile de muncă a săptămânii:

Angajatii isi pot lua cate zile de vacanta doresc, firma la cumpara si masini electrice daca ei doresc, iar pentru eliminarea birocratiei exista un automat de unde cei de la Evernote isi pot lua gratuit diverse echipamente de IT necesare la birou, a spus intr-un interviu acordat pentru HotNews la evenimentul How to Web de seful companiei, Phil Libin.

Mai am să vă arăt înainte de prânz niște fotografii cu mâncare bună și v-am stricat de tot ziua, nu?

Serios acum, este de urmărit acest aspect al companiilor care pun cel mai mare preț pe angajații lor și le oferă un mediu de lucru cu adevărat deosebit. Am văzut companii care fac exact invers, nu dau doi bani pe angajații lor și pe ce condiții au aceștia și îi tratează ca pe sclavi, deși, în esență, munca lor generează veniturile și calitatea muncii este proporțională și cu nivelul de stres al angajatului.

O întrebare bună este de ce nu fac la fel și alte companii care au un număr rezonabil de angajați și obțin profit mare din activitatea lor, încât și-ar putea permite rapid astfel de cheltuieli? De ce companiile din IT&C (Twitter, Google, Facebook, Evernote) ies mereu în față prin sedii futuriste, servicii suplimentare scumpe puse gratuit la dispoziția angajaților și condiții mult mai bune de muncă? De ce doar ei?

Observați și partea de responsabilitate socială: Evernote cumpără mașini angajaților, dar numai electrice.

Eu folosesc Evernote pe Android pentru a-mi nota diverse idei de subiecte, liste de cumpărături sau melodii bune auzite pe undeva. Notițele se sincronizează automat și le găsesc imediat pe net de la orice alt calculator sau telefon. Alternative sunt multe, dar Evernote merge bine, are widget bun pentru acces rapid la notițe (două apăsări și deja editez notița pe care o vreau) și, ceea ce m-a atras definitiv, plasează cursorul atunci când editezi o notiță pe primul rând al acesteia, nu pe ultimul. Nu vreau să fac scroll două ecrane pentru a vedea ce-am notat ultima oară.

Sursa: HotNews

  12 comentarii

 1. Greed.Cand ai cateva miliarde de dolari,vrei si mai multe miliarde de dolari.

    (Citează)

 2. Pentru ca asta e mentalitatea…Inteleg ca pe santier sa fie greu, dar sunt unele medii de lucru in care chiar trebuie sa mai destinzi atmosfera, mai ales acolo unde iti trebuie creativitate…
  Sclavismul s-a dus de mult, din pacate, multi dintre angajatorii romani au ramas la acele idei..

    (Citează)

  • @Yamasha: asa este. Ii intrebam recent pe unii de ce nu li se dau zile libere intre craciun si revelion, mai ales ca la marketing nu e ceva de lucru in acea perioada. Nu exista un raspuns bun. Iar altii au zile nelimitate si masini electrice…

     (Citează)

 3. Eu folosesc Catch (.com). Ai incercat?

    (Citează)

 4. Eu folosesc Catch (.com). Ai incercat?

    (Citează)

 5. Oare de unde ai aflat tu Radule stirea asta? Chiar sunt curios… mie, unul, imi pare a putina reclama din partea ta. Personal mi se pare o prostie evernote ul. Are o mie de functii pe care nu le folosesc niciodata. Din punctul meu de vedere notepad ul e cel mai bun. In fine…

    (Citează)

  • HotNews, am adăugat linkul în articol. Eu folosesc Evernote doar pentru sincronizare și editarea primului rând, în rest nu am treabă cu celelalte funcții.

   As vrea eu sa mă plătească Evernote pentru reclamă, dar nu e cazul.

     (Citează)

 6. Mi se pare exagerata treaba cu masinile electrice (stii bine cat costa una).. asta cu zile libere as intelege-o, evident ca exista si niste limite ceva, sau ore recuperate, sau sau. Ce ma frapeaza e cat de mare pare firma (cel putin din articol). Nu as fi zis ca lucreaza mai mult de 3-4 persoane la dezvoltarea aplicatiei si vreo 2-3 la servere.

    (Citează)

 7. @Cip: Evernote are 72 angajati, conform Crunchbase. Normal ca au mai mult de 5-7 angajati. Au mai mult de atatia in functii de conducere :) Pe langa inginerii software, mai au oameni pe partea de marketing, design, user experience, business development si asa mai departe.

    (Citează)

 8. Eu n-aș pune mare preț pe asta. De fapt, chiar aș alege timp liber în detrimentul rahaturilor de gen ping pong sau wii/xbox la muncă. Astea sunt tertipuri să te facă să te simți ca acasă, astfel încât dacă te pun să stai peste program tu să poți să-ți argumentezi „da, frate, dar uite în ce condiții bune stau”.

    (Citează)

 9. catch.com FTW :)

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus