un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Amazon versus Book Depository

30 Nov 2012  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

Cand am scris că am cumpărat cartea How To Tell If Your Cat Is Plotting To Kill You de pe Amazon SUA, mai mulți cititori mi-au spus că BookDepository.com oferă gratuit transportul internațional și ar fi fost mai ieftină. Da, aș fi economisit vreo 6 dolari.

Totuși, nu tot ce zboară se mănâncă. Dacă intru pe Book Depository, prețurile sunt în euro, iar diferența de curs poate fi semnificativă între plata în euro și transport gratuit și plata în dolari cu tot cu transport și taxe.

Exemplu concret: cartea Memory of Light, ultima din seria fantasy Wheel of Time a lui Robert Jordan (minunată serie, apropo; minunată!), apare pe 8 ianuarie.
Amazon SUA: 20,25 USD plus 7,98 USD transport = 28,23 USD, adică 97,92 lei.
Book Depository: 23,23 euro și transport gratuit, adică 104,67 lei.
Culmea, versiunea de Kindle, mai ieftină, va fi disponibilă în aprilie, dar nu știu de ce.

Alt exemplu: The Casual Vacancy, cea mai recentă carte scrisă de J.K. Rowling după succesul cu Harry Potter
Amazon SUA: cu totul 25,48 USD, adică 88 lei.
Book Depository: 22 euro, adică 99 lei.

Sigur, dacă luați 50 Shades of Grey, care costă 9 euro pe B.D., ieșiți mai ieftin decât pe Amazon. Dar de la o anumită valoare în sus, situația se schimbă.

Ideea este să nu cădeți în capcana psihologică “acolo transportul e gratuit” și să analizați bine de la caz la caz.

    4 comentarii

  1. Nu uita sa verifici si pe BD.co.uk. Sunt imprimint-uri diferite, dar ambele livreaza din UK, inclusiv BD.com

    Casual Vacancy costa doar 18.75 euro pe BD.co.uk, deci 85ron. Mai putin ca pe Amazon.

    Ca sidenote, nu e nicio capcana psihologica insa, preturile nu sunt absolute, se foloseste geolocalizare dupa IP pentru identificarea preturilor, asadar cand intri cu un ip de US/UK o sa ai cu totul alte preturi decat cele pe care le vedem noi.

      (Citează)

    • BookDepository.co.uk mi se pare acelasi lucru. Cred ca pretul a variat putin in functie de vreun curs sau ceva.
      Mai riscant e sa comanzi in lire (vad ca e tot in euro, dar zic poate pentru alte site-uri). Lira te omoara la curs. Prefer sa dau 18 dolari decat 11 lire.

        (Citează)

  2. Nedumerit: De ce ai cumpara carti pentru care mai ai si costuri de transport? Mai toate sunt disponibile si in versiunea de Kindle – unele chiar putin mai ieftine, fara alte costuri de transport – si suntem si ecologisti cu asta.

      (Citează)

    • @Alin: de obicei iau totul pentru Kindle, dar nu merge mereu. Aia cu pisicile nu poate fi citita pe Kindle, trebuie sa o ai color si sa o invarti in pagini si sa razi la micile detalii, iar Memory of Light apare dupa alte 4 luni pentru Kindle.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus