un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ultimul Etaj, panoramice de pe clădirile înalte ale Bucureștiului

15 Oct 2012  ·

GÂNDURI  ·

10 comentarii

Dacă vreţi să vedeţi o expoziţie fotografică deosebită, mergeţi la MNAC până pe 30 octombrie pentru “Ultimul etaj”, un proiect Ştefan Tuchilă.

Pe Ştefan îl puteţi găsi şi pe acest blog, comentând pe subiecte de arhitectură şi Franţa (unde lucrează de câţiva ani). Cu atât mai impresionant este faptul că în ultimii 8 ani a revenit frecvent în România pentru a se urca pe cele mai înalte clădiri din Bucureşti, realizând de acolo fotografii panoramice detaliate.

Cea mai mare din expoziţie are vreo 10-15 metri lungime şi 3 înălţime. Puteţi găsi panoramice făcute de pe noua clădire Sky Tower, de pe Asmita Gardens sau de pe turnul de ascensoare de la Grozăveşti, de pe turnurile din Piaţa Victoriei, Intercontinental, Millenium, clădirea Bancorex şi multe altele.

Mai mult, întrucât a muncit la proiect câţiva ani, unele panoramice sunt duble, din 2008 şi 2012, fiind interesant de observat ce s-a schimbat în aceşti ani.

Expoziţia e deschisă până pe 30 octombrie şi intrarea e liberă. MNAC este în Palatul Parlamentului, intrarea prin Calea 13 Septembrie (adică prin stânga palatului, cam unde se termină sus dealul), miercuri-duminică 10-18. Câteva panoramice găsiţi şi pe ultimul-etaj.ro

    10 comentarii

  1. hehe, mersi!
    cateva precizari:
    – luati carti postale. sunt gratuite, 54 de modele diferite!
    – intrarea in muzeu este 5 lei (gratuit pentru studenti, pensionari ,etc) dar va da dreptul la tot muzeul (si sunt mai multe etaje de expozitii interesante + terasa langa expozitia mea cu vedere panoramica asupra orasului si santierului Catedralei Neamului.
    – daca veniti cu masina nu o sa va lase sa va intre in parcare (Senat, Obiectiv militar, bla-bla, militar la poarta); Deci trebuie sa parcati in fata portii, langa blocurile din zona. Sorry…
    – panorama cea mare are 18.00 x 2,80m
    – trebuie neaparat sa va jucati cu panoramele interactive!

    vizita placuta, incet-incet voi pune si pe ultimul-etaj.ro panoramele din expo…

      (Citează)

  2. Multumesc Radu pentru articol si felicitari Stefan pentru idee si executie.

    Ce se va intampla cu expozitia dupa 30 Octombrie?

      (Citează)

  3. panoramicele vor fi stocate pentru a di prezentate in alte locuri… nu stiu cand si unde, ce este sigur e ca vom.incerca sa plimbam expo. sper sa pot sa o duc si la paris, mi s-a propus sa o expun in metrou la Bucuresti… o sa vedem :)

      (Citează)

  4. Intrebare si rugaminte catre Stefan. Spune-mi te rog daca ai o fotografie facuta de pe Sky Tower cu vedere catre zona care include si Hotel Caro, cladirea de caramida rosie de pe Barbu Vacarescu unde era fosta fabrica de glucoza.
    Daca ai putea sa-mi dai un link catre imagine ar fi perfect.

    Multumesc!

      (Citează)

  5. salut, uite aici: http://www.archiphotos.com/_K5_2314.jpg (imaginea o sa fie stearsa in 2 zile)
    imaginea nu e geniala, am fost acolo la 8 dimineata ca sa am lumina buna catre centrul orasului, zona asta e cu totul in umbra. dar am developat RAW-ul, sper sa iti foloseasca ;)

      (Citează)

  6. Salut Stefan, ai fost la vreo excurise foto cu Bucurestiul meu drag ?

      (Citează)

  7. salutari, merg din cand in cand, daca ma aflu in Bucuresti. Am fost in ultima excursie, pe Centura de Sud. Din pacate nu o sa pot sa merg la cea de sambata, la MNAC :))).
    radu, scuze ca folosesc blogul tau ca forum, ii invit pe toti cei care au intrebari sa intre pe facebook.com/UltimulEtaj

      (Citează)

  8. Sper sa conving pe cineva sa vina cu mine maine. Presimt ca poti intra oricand gratis la propria expozitie :))
    Vad ca scrie si ceva de zeppelin acolo. Am fost la excurisa organizata de ei in fabricile din zona parcului Carol. A fost nemaipomenita.

      (Citează)

  9. Poti sa te duci maine cu orasul.ro, vezi ca organizeaza o “excursie” sa vada expozitia.
    Cat despre Zeppelin, eu lucrez cu ei de prin 2003 (fotograf si corespondent in Franta), de pe vremea cand se numeau “Arhitectura”. Fara ei aceasta expozitie era imposibila.

    Daca te intereseaza ce face Zeppelin, s-ar putea sa iti placa si expo asta: http://zeppelin-magazine.net/newsdetail.php?id_nws=513.
    expozitia s-a inchis, dar cartea este foarte bine facuta… (si sunt si niste fotografii de-ale mele prin ea :D)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus