un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Scutere cu trei roți

28 Oct 2012  ·

AUTO  ·

9 comentarii

Scuterele acestea cu trei roţi, din care două pe faţă, erau destul de populare în Paris. La noi nu sunt deloc şi mă întreb de ce.

Au nişte avantaje pentru cei care vor un scuter cu care să se strecoare prin traficul unui oraş aglomerat: cele trei roţi oferă stabilitate mai mare în viraje şi pe drumuri ude, iar în plus scuterul stă pe loc fără să fie nevoie să pui un picior jos, că are deja trei puncte de susţinere.

Lățimea totală nu o depășește pe cea a unui scuter normal, deoarece aripile sunt oricum mai late decât una sau două roți. Nu ştiu cine le fabrică, dar mi se par o idee bună.

scuter_trei_roti

    9 comentarii

  1. Sunt facute de Piaggio. Sau cel putin ei au fost primii care au brevetat respectivul sistem de directie.

      (Citează)

  2. Piaggio sunt. Problema lor majora e ca pretul incepe de pe undeva de pe la 7000 usd.

      (Citează)

  3. Piaggio MP3, sunt apărute de 3-4 ani.

      (Citează)

  4. eu am vazut unul prin trafic,sunt mult mai bune ca si echilibru evident :))

      (Citează)

  5. Raspunsul e simplu: pentru ca sunt foarte scumpe. Chiar si SH.

      (Citează)

  6. Deja ti-au zis altii unde sunt facute si cum se numesc vad :) Si nu-s e vand asa des ca nu prezinta nici un avantaj fata de un scuter normal. In general scuterele sunt usoare si le ti usor cu un picior jos. Nu se compara cu motoarele :)

      (Citează)

  7. @nwradu stabilitatea e un punct slab la astea nu un atu. Nu te gindi la stabilitatea de semafor cind da, nu mai pui piciorul jos, intr-o balta. Gindeste-te putin ce inseamna o curba luata ai cu viteza cu o astfel de jucarie pe trei roti.

      (Citează)

  8. *cind sta

      (Citează)

  9. Personal cred ca sunt superbe ! Daca a-s gasii asa ceva la un pret bun a-s lua unul imediat ! Sunt foarte bune pentru cei care vor sa mearga prin oras cu viteze legale si chiar mai mici decat cele legale pentru a te bucura si de plimbarea in sine si a admira oarecum si peisajul , fara a gonii pe strazi ca un bolid ! Superbe !

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus